Connect with us

Τρένο

Alstom: Επιτυχής η δοκιμαστική λειτουργία για το τρένο υδρογόνου στη Αυστρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Coradia iLint της Alstom, το πρώτο τραίνο με κυψέλη καυσίμου υδρογόνου στον κόσμο, μόλις συμπλήρωσε τρεις μήνες επιτυχημένης δοκιμαστικής λειτουργίας στις περιφερειακές γραμμές της Εταιρείας Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων της Αυστρίας (ÖBB). Αυτό επέρχεται αμέσως μετά την εξασφάλιση επίσημης έγκρισής του από την ανώτατη σιδηροδρομική αρχή της χώρας, το Αυστριακό Ομοσπονδιακό Υπουργείο για την Κλιματική Προστασία, το Περιβάλλον, την Ενέργεια, την Κινητικότητα, την Καινοτομία και την Τεχνολογία (BMK).

Τα συγκεκριμένα σημαντικά ορόσημα αναδεικνύουν την Αυστρία ως τη δεύτερη χώρα στην Ευρώπη, μετά τη Γερμανία, η οποία εγκρίνει πλήρως το Coradia iLint ως μια εναλλακτική λύση απαλλαγμένη από τις εκπομπές των τραίνων με πολλαπλές ντηζελομηχανές. Για άλλη μια φορά, η Alstom επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της σιδηροδρομικής κινητικότητας με υδρογόνο, καθώς κανένας άλλος κατασκευαστής τραίνων δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προσφέρει ένα αξιόπιστο, δοκιμασμένο τραίνο υδρογόνου, έτοιμο για μαζική παραγωγή.

Δηλώσεις κ. Gian Luca Erbacci

«Με εξαιρετική υπερηφάνεια επιβεβαιώνουμε ότι το Coradia iLint απέδειξε πως είναι κατάλληλο για την εξυπηρέτηση όλων των δρομολογίων, καθώς, ακόμη και σε απότομα τμήματα των διαδρομών, οι επιδόσεις του είναι αξιόπιστες. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι το τραίνο έλαβε πλέον επίσημη έγκριση στην Αυστρία. Συγχαίρω, επίσης, την OBB ως πρωτοπόρο στη δοκιμή της τεχνολογίας υδρογόνου στους σιδηροδρόμους της Αυστρίας», δήλωσε ο κ. Gian Luca Erbacci, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Αlstom για την Ευρώπη.

Στη διάρκεια των τριών μηνών δοκιμαστικής λειτουργίας σε τέσσερα απαιτητικά δρομολόγια στον νότο της Κάτω Αυστρίας, στη Βιέννη και στην ανατολική Στυρία, η ÖBB και οι επιβάτες της είχαν την εμπειρία της λειτουργικότητας και εφαρμογής της νέας κινητήριας τεχνολογίας, η οποία βασίζεται σε κυψέλες καυσίμου, ακόμη και σε απότομα τμήματα της σιδηροδρομικής γραμμής και κάτω από τις πιο ποικιλόμορφες κλιματικές συνθήκες. Η ÖBB είναι ιδιαίτερα θετική απέναντι στο τραίνο υδρογόνου και στη δοκιμαστική λειτουργία του. Μετά την επιτυχημένη λειτουργία στην Αυστρία, τα στοιχεία που συλλέχθηκαν πρόκειται τώρα να αναλυθούν, με σκοπό την περαιτέρω τελειοποίηση της τεχνολογίας βάσει των συγκεκριμένων απαιτήσεων.

Παρατίθεται συνοπτική παρουσίαση των ορόσημων όσον αφορά στο τραίνο υδρογόνου της Alstom:

• 27 Νοεμβρίου 2020

Επιτυχής ολοκλήρωση της τρίμηνης δοκιμαστικής λειτουργίας εκ μέρους της ÖBB σε τακτικά επιβατικά δρομολόγια

• Οκτώβριος 2020

Το Coradia iLint εγκρίνεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο για την Κλιματική Προστασία, το Περιβάλλον, την Ενέργεια, την Κινητικότητα, την Καινοτομία και την Τεχνολογία (BMK) ως το μοναδικό τραίνο υδρογόνου για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αυστρίας

Advertisement

• Μάρτιος 2020

Η Alstom δοκιμάζει με επιτυχία το τραίνο με κυψέλη καυσίμου, Coradia iLint για δέκα ημέρες στη διαδρομή μήκους 65 χλμ., μεταξύ Groningen και Leeuwarden, στην Ολλανδική επαρχία του Groningen.

• Μάϊος 2019

Η fahma, θυγατρική του RMV (Σύνδεσμος Δημοσίων Συγκοινωνιών Ρήνου-Μάϊν), παραγγέλνει από την Alstom τον μεγαλύτερο στόλο τραίνων με κυψέλες καυσίμου, παγκόσμια. Εικοσιεπτά (27) συρμοί τραίνων με κυψέλες καυσίμου θα αντικαταστήσουν τα τραίνα με πολλαπλές ντηζελομηχανές σε τέσσερα τοπικά δρομολόγια τραίνων στην περιφέρεια του Taunus από το 2022. Έτσι, ο συνολικός αριθμός τραίνων υδρογόνου που πωλήθηκαν ανέρχεται σε 41.

• Ιανουάριος/ Φεβρουάριος 2019

Το Coradia iLint παρουσιάζεται, στο “Rail Show”, σε έξι ομοσπονδιακά κρατίδια.

• Σεπτέμβριος 2018-Φεβρουάριος 2020

Μετά από 530 ημέρες και αφού διανύθηκαν περισσότερα από 180.000 χιλιόμετρα, ολοκληρώνεται η επιτυχημένη δοκιμαστική λειτουργία των πρώτων δύο τραίνων υδρογόνου στο δίκτυο Weser-Elbe.

• Ιούλιος 2018

Advertisement

Έγκριση για επιβατικές συγκοινωνίες στο δημόσιο δίκτυο σιδηροδρόμων της Γερμανίας.

• Μάρτιος/ Απρίλιος 2017

Πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια του Coradia iLint στις γραμμές της ίδιας της εταιρείας στο Salzgitter με ταχύτητα 80 χλμ/ ώρα και στο Velim (στη Δημοκρατία της Τσεχίας) με ταχύτητα έως 140 χλμ/ ώρα.

• Νοέμβριος 2017

H Alstom και η Επιχείρηση Τοπικών Συγκοινωνιών της Κάτω Σαξονίας (Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen, LNVG) υπογράφουν σύμβαση για 14 συρμούς τραίνων Coradia iLint, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα ντηζελοκίνητα τραίνα, από τις αρχές του 2022.

• Σεπτέμβριος 2016

Η Alstom παρουσιάζει, στην έκθεση InnoTrans, το τραίνο της, Coradia iLint, που είναι απαλλαγμένο από εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement
Advertisement


Ετικέτες

δημοφιλη θεματα