Connect with us

Εταιρικά Nέα

Άλλη μία παγκόσμια διάκριση για την Xylem

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Xylem, εταιρεία τεχνολογίας νερού με παγκόσμια παρουσία, συμπεριλήφθηκε στη λίστα “Change the World” 2018 του FORTUNE, όπου κατατάσσει 50 εταιρείες με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο από την βασική επιχειρησιακή τους στρατηγική. Έβδομη στην κατάταξη, η Xylem αναγνωρίστηκε για τη δημιουργία απτής κοινωνικής αξίας μέσω των καινοτόμων λύσεων που συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων ύδρευσης σε όλο τον κόσμο.

Ο κος Patrick Decker, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Xylem, δήλωσε σχετικά: «Στη Xylem, έχουμε το προνόμιο να δραστηριοποιούμαστε σε μια βιομηχανία όπου πρωτοπορούμε με καινοτόμες προσεγγίσεις και τεχνολογίες οι οποίες δεν είναι μόνο βασικές για την επιχείρησή μας, αλλά έχουν και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στις κοινότητες.

Έχουμε την τιμή να αναγνωριστούμε από το FORTUNE ως μια εταιρεία με  κοινωνικό αντίκτυπο – απόδειξη για το έργο των σχεδόν 17.000 συναδέλφων της Xylem που έχουν δεσμευτεί να κάνουν το νερό ασφαλέστερο, πιο προσιτό και πιο οικονομικό για τους ανθρώπους και τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Η παγκόσμια αποστολή μας για την επίλυση των προκλήσεων του νερού έχει τις ρίζες της στο σκοπό μας ως επιχείρησης, ο οποίος είναι να δημιουργούμε τόσο κοινωνική όσο και οικονομική αξία σε όλα όσα κάνουμε».

Τώρα, στον τέταρτο χρόνο της, η λίστα “Change the Wolrd” της FORTUNE κατατάσσει τις εταιρείες χρησιμοποιώντας παράγοντες που περιλαμβάνουν τον μετρήσιμο κοινωνικό αντίκτυπο, τα επιχειρηματικά αποτελέσματα, τον βαθμό καινοτομίας και την εταιρική ολοκλήρωση.

Οι αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες της Xylem που αναγνωρίστηκαν από το FORTUNE, περιλαμβάνουν τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της εταιρείας για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πόλεων ώστε να είναι καλύτερα εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών αλλά και ενέργειες για την προώθηση έξυπνων λύσεων νερού.

Ο ρόλος της εταιρείας στην αποστολή διάσωσης στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης λήφθηκε επίσης υπόψιν. Μια ομάδα μηχανικών της Xylem συνεργάστηκε με τις αρχές της Ταϊλάνδης για να ρυθμίσει εκ νέου τις αντλίες νερού στο σπήλαιο, αυξάνοντας την ικανότητα άντλησης κατά 40% και συμβάλλοντας στην επιτυχή διάσωση της νεαρής ομάδας ποδοσφαίρου και του προπονητή τους.

Τον προηγούμενο χρόνο, η Xylem έλαβε μια σειρά από αναγνωρίσεις για τις ηγετικές της ικανότητες και την αειφορία. Το Forbes  και το JUST Capital την συμπεριέλαβαν στη λίστα “America’s Most JUST Companies” ενώ το Barron’s στις 10 κορυφαίες της νεοσύστατης λίστας των 100 πιο βιώσιμων εταιρειών που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Xylem έλαβε επίσης το βραβείο “Engage for Good Gold Halo” για τις προσπάθειες εθελοντισμού των υπαλλήλων της εταιρείας. 

Η μεθοδολογία για τη λίστα του FORTUNE, “Change the World”

Η λίστα του FORTUNE “Change the World”, αναγνωρίζει εταιρείες που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μέσω δραστηριοτήτων που αποτελούν μέρος της βασικής επιχειρηματικής τους στρατηγικής. Οι εταιρείες με ετήσια έσοδα ύψους 1 δισ. δολαρίων και πάνω έχουν προτεραιότητα.

Μετρούμενος κοινωνικός αντίκτυπος: Αξιολογείται η έκταση, τη φύση και τη διάρκεια της επίδρασης της εταιρείας σε ένα ή περισσότερα συγκεκριμένα κοινωνικά προβλήματα. Η κατηγορία αυτή λαμβάνει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Επιχειρηματικά αποτελέσματα: Αξιολογείται το όφελος που φέρνει στην επιχείρηση η κοινωνικά αποδοτική εργασία. Η κερδοφορία και η συμβολή στην αξία των μετόχων υπερτερούν των ωφελειών της στη φήμη της εταιρείας.

Βαθμός καινοτομίας: Αξιολογείται πόσο καινοτόμος είναι η προσπάθεια της επιχείρησης σε σχέση με αυτήν άλλων στη συγκεκριμένη βιομηχανία και αν άλλες εταιρείες έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Εταιρική ολοκλήρωση: Εξετάζεται πόσο ολοκληρωμένες είναι οι πρωτοβουλίες για τη συνολική στρατηγική μιας εταιρείας και πόσο καλά επικοινωνείται αυτή η στρατηγική στην εταιρική ιεραρχία και αλλού.

Σχετικά με τη Xylem

Η Xylem είναι μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας νερού με παγκόσμια παρουσία που δεσμεύεται για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων για τις παγκόσμιες προκλήσεις νερού. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της εταιρείας μετακινούν, επεξεργάζονται, αναλύουν, παρακολουθούν και επιστρέφουν το νερό στο περιβάλλον μέσω των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, της βιομηχανίας, των κατοικιών και των εμπορικών κτιριακών εγκαταστάσεων.

Η Xylem παρέχει επίσης ένα κορυφαίο χαρτοφυλάκιο έξυπνων μετρητών, τεχνολογιών δικτύων και προηγμένων λύσεων αναλύσεων υποδομής για δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Οι περισσότεροι από τους 16.500 εργαζόμενους της εταιρείας προσφέρουν ευρεία εμπειρία εφαρμογών, με έντονη εστίαση στον εντοπισμό ολοκληρωμένων και βιώσιμων λύσεων. Με έδρα το Rye Brook της Νέας Υόρκης και τζίρο 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017, η Xylem δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 150 χώρες μέσω μιας σειράς κορυφαίων εμπορικών σημάτων και προϊόντων.

Το όνομα “Xylem” προέρχεται από την ελληνική λέξη «ξύλωμα» που είναι ο ιστός ο οποίος μεταφέρει νερό στα φυτά, επισημαίνοντας την αποτελεσματικότητα και την τεχνογογική απόδοση της υδατοκεντρικής επιχείρησης, παραλληλίζοντάς την με την καλύτερη μεταφορά νερού όλων – αυτή που συμβαίνει στη φύση. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Xylem,  www.xylem.com.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα