Την απάντησή της έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων, στην πρόσφατη ανακοίνωση της Π.Ε.Δ.Δ.Υ.
Αναλυτικά:
Με προσχηματικές κορώνες για δήθεν αντισυνταγματικές επιλογές της κυβέρνησης η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, (ΠΕΔΔΥ), αντιδρά στις αναγκαίες πλην όμως άτολμες τροποποιήσεις που επέβαλε ο υπουργός Π.ΕΝ κ. Κ. Χατζηδάκης, με τις οποίες εξαιρεί μεταξύ άλλων από τους δασικούς χάρτες τις εκτάσεις εκείνες, που το Κράτος έχει παραχωρήσει σε ακτήμονες, με τη δικαιολογία ότι αυτό θα οδηγήσει σε αναμόρφωση των δασικών χαρτών.
Ποια είναι δηλαδή ακριβώς η στόχευσή της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ); Να μην γίνει αυτή η διόρθωση και να χάσουν οι πολίτες την περιουσία τους, την οποία τους παραχώρησε το Κράτος για να ζήσουν;
Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της ΠΕΔΔΥ που δημοσιοποιήθηκε μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίζονται επ΄ ακριβώς οι διοικητικές πράξεις που αφορούν εκτάσεις οι οποίες εξαιρούνται της δασικής νομοθεσίας όπως και οι τεχνικές προδιαγραφές και η διαδικασία για την αυτεπάγγελτη αναμόρφωση των δασικών χαρτών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αγροτικών Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων, που μάχεται για τη διάσωση των περιουσιών χιλιάδων πολιτών οι οποίες δημεύτηκαν από τις συνεχείς τροποποιήσεις της δασικής νομοθεσίας αναδεικνύει έξι αλήθειες απέναντι στους μύθους που αφειδώς διακινούν οι εκπρόσωποι των δασολόγων της Π.Ε.Δ.Δ.Υ.
Μύθος 1: Ισχυρίζονται οι δασολόγοι ότι λόγω αυτών των τροποποιήσεων θα αργήσει η οριστικοποίηση των δασικών χαρτών και θα βλάψει το κράτος
ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν αναφέρουν τους λόγους, που αυτή η καθυστέρηση θα βλάψει το Κράτος! Διότι είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύψουν ότι, σύμφωνα με τους δασικούς χάρτες τα Δάση στην Ελλάδα καταλαμβάνουν το 71-73% της Επιφάνειας της Χώρας και με τη δασική νομοθεσία – που οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει, με διαφόρους τρόπους και παρεμβάσεις τους – απαγορεύεται η επέκταση πόλεων και οικισμών, η εγκατάσταση οποιουδήποτε εργοστάσιου, ξενοδοχείου κ.α.
Απαγορεύουν δηλαδή οποιαδήποτε σοβαρή επενδυτική δραστηριότητα και κατά συνέπεια την οικονομική ανάπτυξη, (βλπ. μελέτη Εθνικής Τράπεζας, που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα χάνει εισπράξεις 8,0 δις ευρώ ετησίως, εκ των οποίων 3,0 δις σε οικοδομικές κατασκευές, επειδή το απαγορεύει – και παρανόμως όπως τονίζεται στη μελέτη- η δασική νομοθεσία).
Μύθος 2: Ισχυρίζονται ότι οι διατάξεις του νέου νόμου καταργούν την υπαγωγή αυτών των εκτάσεων στη δασική νομοθεσία, με συνέπεια να ισχύουν για αυτές τα κάθε είδους έγγραφα, που γίνονται δεκτά από το Ελληνικό Κράτος, ως αποδεικτικά της ιδιοκτησίας τους, όπως συμβαίνει για κάθε έκταση που δεν την έχουν χαρακτηρίσει δασική.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Γιατί το κάνουν; Οφείλουν να δώσουν μια εξήγηση γι΄ αυτό. Για να προστατεύουν τα Δάση, μεταβάλλοντας την Ελλάδα σε ένα απέραντο Δάσος ή για διατηρήσουν το απόλυτο προνόμιο του χαρακτηρισμού των εκτάσεων και μέσα από αυτό να οδηγούν τους πολίτες στη δήμευση των περιουσιών τους, εκμεταλλευόμενοι τους ομιχλώδεις ορισμούς περί δασικών κλπ. εκτάσεων, καλυπτόμενοι πίσω από τις αποφάσεις του ΣτΕ. το οποίο οι ίδιοι παραπληροφόρησαν.
Μύθος 3: Ισχυρίζονται ότι λόγω αυτού του νόμου θα επέλθει ριζική αναμόρφωσή των δασικών χαρτών.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Μόνο το 55% των δασικών χαρτών της χώρας έχει κυρωθεί και καθυστερεί η οριστικοποίησης τους λόγω των 170.000 εντάσεων. Υιοθετώντας την προαναφερθείσα παραδοχή, εμφανίζονται να πιστεύουν ότι, οι πολίτες δεν γνωρίζουν ότι εκκρεμούν 170.000 ενστάσεις, που θέλουν χρόνια για να εξεταστούν, και απαγορεύουν την οριστικοποίηση των Δασικών χαρτών!
Όπως επίσης και τις πολλαπλάσιες δικαστικές εμπλοκές του Κράτους, από τις εργολαβικές αγωγές, στις οποίες θα επιδοθούν οι δικηγορικές εταιρείες, που θα φθάσουν μέχρι το Ευρωδικαστήριο, από τις συνέπειες της δασικής νομοθεσίας, εκτός και αν οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Δ.Δ.Υ. στοχεύουν στην παραπληροφόρηση των Δικαστών, στους οποίους εξαγγέλλουν ότι θα κατευθυνθούν, γιατί μόνον αυτοί έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν για τα δάση, όπως προκλητικά αναφέρουν σε προγενέστερη ανακοίνωσή τους.
Βεβαίως και αυτοί είναι αρμόδιοι να αποφασίζουν για τη διατήρηση και τη συντήρηση των Δασών, όχι όμως για την έκταση που τα δάση πρέπει να καταλαμβάνουν στην Χώρα. Η απόφαση αυτή ανήκει στην Νομοθετική Εξουσία, που έχει και την ευθύνη για την οικονομική ανάπτυξη της Χώρας, με κύριο στόχο την προσφορά στους κατοίκους της ευπρεπών συνθηκών διαβιώσεως.
Μύθος 4: Ισχυρίζονται ότι οι τραγικές ελλείψεις σε δασικό επιστημονικό προσωπικό, θα σημάνει το τέλος του έργου των δασικών χαρτών.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Τους διαφεύγει όμως ότι ο νόμος αυτός μείωσε την παρουσία των δασικών υπαλλήλων στις επιτροπές που εξετάζουν τις εντάσεις και με τον τρόπο αυτό, τριπλασιάζονται οι επιτροπές που θα εξετάζουν τις προαναφερθείσες 170.000 ενστάσεις, οι οποίες βέβαια, θα υπερβούν τις 400.000.
Μύθος 5: Ισχυρίζονται ότι οι τροποποιήσεις του νόμου δημιουργούν δυσκολίες από την ασάφεια τους που θα οδηγήσουν σε λάθη και παρερμηνείες και ερωτήματα που θα εμποδίσουν τη διοίκηση να πράξει το έργο της.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Εάν υπάρχουν ασάφειες και λάθη ας τα εντοπίσουν και και ας ζητήσουν τη διόρθωσή τους.
Μύθος 6: Ισχυρίζονται ακόμη ότι αφαιρούν εκατομμύρια στρέμματα από την συνταγματική προστασία που έχουν τα δασικά οικοσύστημα κλονίζοντας συγχρόνως και το δημόσιο συμφέρον που αφορά το ιδιοκτησιακό των εκτάσεων αυτών.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Παλαιότερα ισχυρίζονταν ότι οι βοσκότοποι καταλαμβάνουν 50.000 στρέμματα, προκειμένου να πείσουν την κοινωνία ότι η απένταξη τους από τη δασική νομοθεσία θα καταστρέψει το Περιβάλλον, για να έρθει η Ε.Ε. και να τους προσδιορίσει στα 23.500 στρέμματα, αλλά και το ίδιο το υπουργείο με τα στοιχεία που υπέβαλλε στη Ε.Ε. για τις επιδοτήσεις, η πλειονότητα των οποίων μάλιστα, είναι κρατική!
Τα ίδια ισχυρίζονται και για τις εκτάσεις των οικοδομικών συνεταιρισμών, καθώς και για τις εκτάσεις των αυθαιρέτων. Εκτάσεις που το Υπουργείο τους έχει προσδιορίσει σε 0,018 % και 0,020% της επιφάνειας της Χώρας, στην οποία τα δάση καταλαμβάνουν 72%. Αυτό το 0,50% θα καταστρέψει τα Δάση;
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων αυτών, εξαρτάται από τον χαρακτηρισμό τους, τον οποίο καθοριζόμουν οι δασικές υπηρεσίας χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς καμία τιμωρία, στην περίπτωση που ο χαρακτηρισμός τους ανατραπεί, γεγονός που τους επιτρέπει να αυθαιρετούν ασύστολα. Είναι υπερβολικό να παρουσιάζονται ως «προστάτες» του Συντάγματος, στηριζόμενοι σε αποφάσεις που εκδόθηκαν υπό το κράτος ψευδών στοιχείων περί της ελλείψεως Δασών και ραγδαίας Εξαφανίσεως στην Ελλάδα για τις οποίες απέφυγαν να ενημερώσουν τη Δικαιοσύνη, στην οποία οι ίδιοι προσέφυγαν!
Εν κατακλείδι, ας εξηγήσουν στον Ελληνικό Λαό και σε αυτούς που με τις διατάξεις του καινούργιου νόμου δεν χάνουν την περιουσία την οποία τους έδωσε το Κράτος για να ζήσουν, ότι οι δασολόγοι και οι Δασάρχες, ως μέλη της Διοικήσεως του Κράτους, εισηγούνται να χάσουν την περιουσία τους γιατί θα κάνουν λάθη οι υπηρεσίες!
Τι θα έλεγαν αν εκείνοι αξιώσουν να απολύονται οι υπάλληλοι που κάνουν λάθη και να χάνουν την περιουσία τους, χωρίς σύνταξη και εφάπαξ; Ας μας απαντήσουν λοιπόν πόση είναι αυτή η έκταση για την οποία θέλουν να πιστεύουμε ότι ενδιαφέρονται, επειδή αφαιρείται από τις Δασικές Εκτάσεις.
Ας μας απαντήσουν όμως και πόση έκταση πρέπει να καταλαμβάνουν τα δάση στην Ελλάδα, όταν στη Γερμανία καταλαμβάνουν το 33% και τα οποία μάλιστα προσφέρουν στην Εθνική της Οικονομία τεράστιες ποσά έναντι των δασών στην Ελλάδα, που προσφέρουν αμελητέα ποσά και αυτά μόνο από καυσόξυλα, που προέρχονται από Δρύες, για να θλίβονται όσοι αγαπούν πραγματικά τα Δάση και δεν φωνασκούν ψευδόμενοι για την καταστροφή τους, καθώς για τις Δρύες, υπάρχει ειδικό προστατευτικό καθεστώς
Παράσταση του Συλλόγου σε όλες τις μελλοντικές προσφυγές της Π.Ε.Δ.Δ.Υ.
Πέρασε ο καιρός που οι προσφυγές τους θα δικάζονται χωρίς την παρουσία εκείνων των οποίων η περιουσία τους επηρεάζεται από τη δασική νομοθεσία. Ο σύλλογος μας στοχεύει, πέραν της προάσπισης της περιουσίας των μελών του και στην πραγματική προστασία του περιβάλλοντος που κινδυνεύει από τέτοιους ισχυρισμούς και αντιλήψεις.
Προφανώς θα παρασταθεί στις προσφυγές που εξήγγειλε ότι θα προβεί η Π.Ε.Δ.Δ.Υ, με στόχο την πραγματική προστασία του Περιβάλλοντος, αλλά και της ανθρώπινης ζωής, για τα οποία πασχίζουμε με τον καλύτερο τρόπο, αφού η κτηνοτροφία συμβάλλει καθοριστικά στην εξισορρόπηση της οικολογικές ισορροπίας και όχι στη βλάβη της, από την αχαλίνωτη ανάπτυξη των Δασών.
Θα παλέψουμε εναντίον της διατήρησης της υπερεξουσίας των Δασαρχών, που επιδιώκουν την καταστροφή των κτηνοτρόφων και των οικογενειών τους. Στόχο μας, η οικονομική ανάπτυξη που σχεδιάζεται και υλοποιείται με βάση την ορθή εφαρμογή των αρχών της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Αειφορίας.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV