Connect with us

Ύδρευση - Αποχέτευση

Λακωνία: Υπογράφηκε το έργο Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων στο Γύθειο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) πόλεως Γυθείου» με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής. Πρόκειται για ένα έργο που λύνει εν πολλοίς το πρόβλημα της αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ανατολικής Μάνης. Ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία Κ/Ξ «Μεσογείος Ε.S. Α.Ε.-Ηρων ΑΤΕ » με ποσοστό έκπτωσης. Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων θα εξυπηρετεί 11.050 κατοίκους.

H υπογραφή της σύμβασης έγινε στις 2 Μαρτίου 2015 ενω η δημοπράτηση είχε γίνει στις 27 Μαϊου 2014. Το κόστος του έργου είναι 3.769.600 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) και η ολοκλήρωση του έργου ορίστηκε σε 12 μήνες δηλαδή στις 2 Μαρτίου 2016. Ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος και για τη συντήρηση του έργου για διάστημα 6 μηνών, οπότε θα γίνει και η οριστική παραλαβή του από το Δήμο. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται με Ευρωπαϊκά κονδύλια και συγκεκριμένα από το Ταμείο Συνοχής.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
To έργο αφορά στην κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της πόλης του Γυθείου στη Δημοτική Ενότητα Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η πρόσβαση στο γήπεδο θα γίνεται από αγροτική οδό (χωματόδρομο).

 Η εγκατάσταση θα δέχεται τα αστικά λύματα και τα βοθρολύματα της ευρύτερης περιοχής και θα σχεδιαστεί για τις απαιτήσεις της Β Φάσης. Η προβλεπόμενη μέθοδος επεξεργασίας είναι αυτή της Ενεργού Ιλύος με Παρατεταμένο Αερισμό (Extended Aeration Activated Sludge) με ταυτόχρονη πλήρη σταθεροποίηση της ιλύος και με βιολογική απονιτροποίηση και αποφωσφόρωση.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:
— την εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης, της μελέτης Εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας,
— την κατασκευή των έργων Πολιτικού Μηχανικού,
— την προμήθεια και εγκατάσταση όλου του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού,
— την θέση σε αποδοτική λειτουργία και τις δοκιμές ολοκλήρωσης,
— την λειτουργία και συντήρηση του έργου για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, μέχρι την Οριστική Παραλαβή του έργου.

ypodomes.com

image_pdfimage_print

Ύδρευση - Αποχέτευση

Η ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ μειοδότησε στο αποχετευτικό έργο της Ορεστιάδας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποχετευτικό έργο

Η εταιρεία ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ αναδείχθηκε μειοδότρια στη δημοπράτηση για το μεγάλο έργο αποχέτευσης που αφορά την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, για τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας (Δ.Ε.Υ.Α.Ο.). Η έκπτωση που έδωσε η τεχνική εταιρεία έφτασε το 58,77%.

Το κόστος του έργου είναι 12,63εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 10,19εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου και η αποσφράγιση των προσφορών στις 9 Ιουλίου 2019. Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 30 μήνες. Αυτό σημαίνει πως εφόσον τα έργα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020, τότε θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2022.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από Πιστώσεις του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, από το Ταμείο Συνοχής, από Ιδίους πόρους, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α).

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης αποτελεί η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στη Δ.Κ. Ν. Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας. Περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στον οικισμό της Νέας Βύσσας (δεν περιλαμβάνονται τα δίκτυα σε αδιάνοικτους δρόμους), αντλιοστάσια και καταθλιπτικούς αγωγούς στη χαμηλή περιοχή της Κάτω Βύσσας, κεντρικό αντλιοστάσιο Α και δίδυμο καταθλιπτικό, εξωτερικό αποχετευτικό αγωγό.

Θα κατασκευασθούν:

1) εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων Άνω Βύσσας, μήκους 10.295,00 μ.·

2) εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων Κάτω Βύσσας (περιοχή αντλιοστασίου Α και Α5) και εξωτερικός καταθλιπτικός αγωγός αποχέτευσης ακαθάρτων, μήκους 9.991,00 μ.·

3) εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων Κάτω Βύσσας (περιοχή αντλιοστασίου Α1 και Α2), μήκους 9.760,00 μ.·

4) εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων Κάτω Βύσσας (περιοχή αντλιοστασίου Α3), μήκους 9.010,00 μ.·

5) εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων Κάτω Βύσσας (περιοχή αντλιοστασίου Α4), μήκους 5.937,00 μ.·

6) θα κατασκευασθούν 6 αντλιοστάσια.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Ολιγόωρη διακοπή νερού στην Ελευσίνα τη Δευτέρα 14/10

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Έργα ύδρευσης

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στο Δήμο Ελευσίνας, περιοχή Αεροδρομίου και συγκεκριμένα στις οδούς Λεωφ. Γέλας–Λεύκες Παπαδέδε–Μακεδονίας.

Διάρκεια:  Από τις 9.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου.

Επισημαίνεται ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ελαχιστοποίησης της διάρκειας των εργασιών και επαναφοράς της υδροδότησης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Στο ΕΣΠΑ έργο ψηφιοποίησης υποδομών και υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ταμπέλα ΕΣΠΑ 2014-2020

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» το έργο «Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 310.000,00€.

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας. Ειδικότερα η πράξη περιλαμβάνει το σύνολο του απαιτούμενου εξοπλισμού, λογισμικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών, μέσω των οποίων θα αναπτυχθεί μια ευρύτερη ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα αποτελέσει το μέσο λήψης των δεδομένων κατανάλωσης ή όποιου άλλου συμβατού σήματος, καθώς και το μέσο επικοινωνίας με τους δημότες-καταναλωτές για θέματα που αφορούν στους λογαριασμούς ύδρευσης και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα το σύστημα απαρτίζεται από:

– Χίλιους (1.000) μετρητές κατανάλωσης ύδατος με ενσωματωμένο επικοινωνιακό εξοπλισμό.

– Ευρύτερη πλατφόρμα επικοινωνίας σταθερού δικτύου με τον απαιτούμενο αριθμό αναμεταδοτών και συγκεντρωτών που θα διασφαλίζουν την επικοινωνιακή αρτιότητα μεταξύ της ψηφιακής πλατφόρμας και των μετρητικών οργάνων.

– Λογισμικά εποπτικού ελέγχου, επεξεργασίας και διεπαφής μεταξύ της ψηφιακής πλατφόρμας και των δημοτών-καταναλωτών.

Οι μετρητές θα τοποθετηθούν εντός φρεατίων ή σε συλλέκτες, στις υφιστάμενες υδατοπαροχές της επιλεγμένης ζώνης υδροδότησης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Μήτσης, με αφορμή την ένταξη του έργου, δήλωσε σχετικά:

«Τα τελευταία χρόνια η ΔΕΥΑΗ καταγράφει με συνέπεια μια ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία προς τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και βέβαια στην ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων. Η βέλτιστη λειτουργία των υποδομών του δικτύου μας, με την ενσωμάτωση εξειδικευμένων συστημάτων, αποτελεί για εμάς απόλυτη προτεραιότητα που θα εξασφαλίσει αειφορία και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα