Νίκος
Καραγιάννης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το Άκτιο-Αμβρακία. Εχθές το απόγευμα με δελτίο τύπου ο Τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος ο οποίος επιτέθηκε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή τον οποίο χαρακτήρισε “δικομανή” που “κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως εκείνος που δίνει περισσότερη δουλειά στους νομικούς παρά στον κατασκευαστικό κλάδο”. Αναρωτάται δε αν “θα επιμείνει (σ.σ. ο κ.Καραμανλής) και στην επιλογή του για διάλυση των ήδη υπογεγραμμένων και υλοποιούμενων συμβάσεων στο Πάτρα-Πύργος”.

Επίσης εχθές το απόγευμα εξεδώθη δελτίου και από την GD Infrastrutture στο οποίο αναφέρεται πως δεν ισχύουν τα όσα αναφέρονται στο non paper και πως ο διαγωνισμός εξακολουθεί να είναι ενεργός. Μάλιστα προσθέτει πως “η Αρχή (σσ η ΑΕΠΠ), έκρινε ότι σε κάθε περίπτωση η προσφορά της εταιρείας μας δεν έχει λήξει αλλά είναι ενεργή, καθότι δεν αποκλείεται από τον νόμο η παράταση της ισχύος της προσφοράς με πρωτοβουλία του διαγωνιζόμενου (όπως και έγινε στην περίπτωση της εταιρείας μας). Όπως δέχθηκε η ΑΕΠΠ, το έγγραφο του Υπουργείου, με το οποίο μας δήλωσε πως δεν δέχεται την παράταση ισχύος της προσφοράς μας, σε καμία περίπτωση δεν συνιστά εκτελεστή πράξη”.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία χαρακτηρίζει παράνομη την επαναπροκήρυξη του έργου και σε τέτοια περίπτωση απειλεί με νέα προσφυγή στην ΑΕΠΠ αλλά και στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ