Ακόμα μια μικρή παράταση στην κατάθεση προσφορών για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας

Για μία ακόμα βραχεία παράταση πάμε για την επόμενη φάση του διαγωνιισμού για την κατάθεση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας (που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 10 Δεκεμβρίου). Σύμφωνα με πηγές του ypodomes.com η μικρή αυτή παράταση αναμένεται να δοθεί για την καλύτερη προετοιμασία των 3 σχημάτων που διεκδικούν το κολοσιαίο για τα ελληνικά δεδομένα έργα που με το ΦΠΑ φτάνει τα 1,8δισ.ευρώ.

Στην Αττικό Μετρό έχουν θέσει ως στόχο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να έχουν ανάδοχο προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να έχει υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος του έργου.

ΞΕΚΟΛΛΗΣΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΡΟΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Καλά νέα έχουμε όμως από το μέτωπο του διαγωνισμού για τις πρόδρομες εργασίες καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com απερρίφθη η προσφυγή της ΕΡΕΤΒΟ και πλέον στην Αττικό Μετρό μπορούν να προχωρήσουν στο δεύτερο πρακτικό και να ανακηρύξουν την ΤΕΡΝΑ ως προσωρινή ανάδοχο και η σύμβαση να πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αν δεν έχουμε άλλη εμπλοκή το έργο θα μπορεί να ξεκινήσει μέχρι το Πάσχα.

Οι προκαταρκτικές εργασίες είναι στα πλαίσια του νέου νόμου 4412/2016 που ξεχωρίζει τις κυρίως εργασίες από εκείνες για τα αρχαιολογικά και την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων και δίνει στον εργολάβο ένα πιο “καθαρό” έργο.

Το μεγάλο έργο της Αττικό Μετρό πρόκειται άλλωστε να καθορίσει και τα πρωτεία στον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας μιας και λόγω προϋπολισμού ο ανάδοχος (μεταξύ ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-J&P ABAΞ) θα τεθεί επικεφαλής στην κούρσα του ανεκτέλεστου υπολοίπου και θα εξασφαλίσει ένα μεγάλο έργο με τουλάχιστον 10 χρόνια ζωής μπροστά του.

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για την πρώτη φάση ανάπτυξης της Γραμμής 4 που περιλαμβάνει το τμήμα Άλσος Βεϊκου-Γουδή με μήκος περίπου 13χλμ και 15 υπόγειους σταθμούς που εδράζονται σε μερικά από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, όπως η Κυψέλη, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι και του Ζωγράφου.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com