Newsroom

Τιμώντας έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. συμμετείχε την Παρασκευή 5/6 στη μεταφύτευση ελιών που πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων στην Ιερά Οδό. Συγκεκριμένα, 8 ελαιόδεντρα, αρκετά εκ των οποίων υπεραιωνόβια, που προέρχονται από έργα της ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή της Ακράτας και στην Αχαΐα, μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στο Δήμο Αθηναίων προς μεταφύτευση κατά μήκος της Ιεράς Οδού.

Η μεταφύτευση των εντυπωσιακών δέντρων που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού κ. Σάκη Κολλάτου, εκπρόσωπων του Πράσινου Ταμείου, καθώς και της διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ με τον Πρόεδρο κ. Χρόνη Ακριτίδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Βίνη, αποτελεί συνέχεια της περιβαλλοντικής δράσης που έχει αναπτύξει η Εταιρία για την προστασία και ανάδειξη του φυτικού κεφαλαίου.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα περιβαλλοντικό πρόγραμμα μέρος του οποίου αποτελεί η διάσωση και μεταφύτευση ελαιόδεντρων που προέρχονται από απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή έργων. Πρόκειται για μια δράση που αναπτύσσεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και η οποία έχει στόχο τη διαχείριση του φυτικού κεφαλαίου των ελαιόδεντρων και τη διάσωσή τους μέσω της μεταφοράς και μεταφύτευσης σε συνεργασία με φορείς του Δημοσίου και ιδιώτες.

Ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρόνης Ακριτίδης δήλωσε:

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί υπαρκτό πρόβλημα, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποτροπή της πρέπει να είναι άμεση και συνεχής. Πολίτες, πολιτεία και επιχειρήσεις, όλοι έχουμε ευθύνη για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δράσεις τις ΕΡΓΟΣΕ προσανατολίζονται σε δύο κατευθύνσεις:

Αφενός στην ελαχιστοποίηση της παρέμβασης στο φυσικό περιβάλλον κατά την κατασκευή σιδηροδρομικών έργων και αφετέρου στην έμπρακτη προστασία και ανάδειξή του με δράσεις όπως η σημερινή και άλλες που έχουν γίνει σε αυτό το πλαίσιο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που, στη Δημοτική Αρχή έχουμε βρει έναν συνεργάτη με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για το περιβάλλον της Αθήνας μας και μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να διασωθούν αυτά τα πανέμορφα δέντρα και ταυτόχρονα να κάνουμε την πόλη μας πιο πράσινη».

Αναφερόμενος στην περιβαλλοντική δράση της ΕΡΓΟΣΕ, ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Χρήστος Βίνης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η συγκεκριμένη δράση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς λόγω της κλιματικής αλλαγής, μειώνεται παγκοσμίως το απόθεμα αιωνόβιων δέντρων. Πολλά από τα ελαιόδεντρα που μεταφυτεύονται μέσω της πρωτοβουλίας μας είναι υπεραιωνόβια και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα να τα διασώσουμε και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Ιδιαίτερα εν μέσω της δύσκολης παγκόσμιας συγκυρίας, που η κοινωνία και η οικονομία της χώρας προσπαθούν να ανακάμψουν, είναι σημαντικό να βάλουμε στην εξίσωση το περιβάλλον, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αυτό. Για εμάς τους Έλληνες, το φυσικό περιβάλλον και συγκεκριμένα το ελαιόδεντρο έχουν ιδιαίτερη αξία και συμβολισμό. Στην ΕΡΓΟΣΕ δεσμευόμαστε για συνεχή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τους συμπολίτες μας».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων συνεχάρη τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ για την πρωτοβουλία και ευχαρίστησε τους κ.κ. Ακριτίδη και Βίνη για την προσφορά και τη συμβολή της εταιρείας στο να γίνει η Αθήνα μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα μεταφύτευση άλλης μιας υπεραιωνόβιας ελιάς στον Δήμο Ιλίου στη συμβολή του νέου τμήματος της Λ. Θηβών με τις οδούς Αγ. Νικολάου και Ερμιόνης, στην οποία παρεβρέθησαν ο Προέδρς και ο Δ/ντας Συμβούλος της ΕΡΓΟΣΕ και ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα άλλα 6 υπεραιωνόβια δέντρα, που προέρχονται από το έργα της ΕΡΓΟΣΕ, μεταφυτεύθηκαν στην πλατεία έξω από το μετρό του Αγίου Αντωνίου.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και οπτικό υλικό για τις περιβαλλοντικές δράσεις της ΕΡΓΟΣΕ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ergose.gr/drastiriotites/ergose-koinoniko-ergo/perivallon/

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn