Connect with us

Ολυμπία Οδός

Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: Ολοκλήρωθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο έλεγχος των 6 εργολαβιών

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των 6 συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος. Αυτό ανακοινώθηκε στον χαιρετισμό του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην ημερίδα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Αυτό σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για να περάσουν από τη Βουλή και να ξεκινήσει η κατασκευή τους, αφήνοντας για υπόλοιπο τις άλλες δύο εργολαβίες που έχουν προδικαστικές προσφυγές.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι πότε θα στηθούν τα πρώτα εργοτάξια που θα δώσουν τέλος σε ένα οδικό άξονα που χαρακτηρίζεται ως ένας από τους χειρότερους στην Ελλάδα και που θρηνούμε συχνά θύματα, λόγω της χαμηλής οδικής ασφάλειας που προσφέρει.

Σχετικά με αυτό ο κ.Σπίρτζης τόνισε πως στους οδικούς άξονες έχουμε μεγάλη μείωση και των θανατηφόρων ατυχημάτων και των σοβαρών ατυχημάτων.

Ο Υπουργός σημείωσε επίσης πως τους επόμενους μήνες θα βγει ο διαγωνισμός για τον δρόμο, από την Καλαμάτα μέχρι το Ριζόμυλο και την Πύλο, ξεκινάει η κατασκευή και η υλοποίηση του Νότιου Τμήματος στον Ε65 και περνάμε στη δεύτερη φάση διαγωνιστικής διαδικασίας για τον ΒΟΑΚ.

Ο κ.Σπίρτζης μίλησε ακόμα την προώθηση των συνδυασμένων μεταφορών ως επιλογή μείωσης της χρήσης του αυτοκινήτου και τη μετάβαση σε πιο ασφαλή μέσα μετακίνησης. Όπως υπογράμμισε «σε αυτό το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας του Υπουργείου, εντάσσονται ενέργειες αναβάθμισης των αστικών συγκοινωνιών με νέο στόλο οικολογικών λεωφορείων, με αναδιάρθρωση του δικτύου του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ, ώστε να μειωθούν τα χιλιόμετρα επί του δρόμου και να γίνουν καλύτερες συνδέσεις με το Μετρό και με τα μέσα σταθερής τροχιάς. Είναι σημαντικό λοιπόν να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να υλοποιηθεί η γραμμή 4 του Μετρό, οι υπόλοιπες επεκτάσεις που χρειάζεται η Αττική, να ολοκληρωθούν τα έργα του Σιδηρόδρομου και του Προαστιακού, να ολοκληρωθεί επιτέλους το Μετρό της Θεσσαλονίκης και η επέκτασή του για Καλαμαριά, να ενταχθεί και να προετοιμάζονται οι πρόδρομες εργασίες για την επέκταση του Μετρό στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης και προς το αεροδρόμιο».

ypodomes.com

image_pdfimage_print

Ολυμπία Οδός

Καραμανλής: Υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος με την καλύτερη λύση

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση Καραμανλή-Τζαβάρα

Συνάντηση είχε εχθές Δευτέρα 12 Αυγούστου ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, έπειτα από αίτημα του, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στο πολύπαθο έργο του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου.

Κατά τη συζήτηση ο υπουργός τόνισε ότι, με τις σημερινές συνθήκες, η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου θα ολοκληρωνόταν στην καλύτερη περίπτωση το 2023 και αυτό χωρίς να ληφθούν υπόψη τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έκπτωση της εταιρείας Καλογρίτσα, την ίδια στιγμή που αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ακυρώσει το 2015 τη δημοπράτηση για να «σαλαμοποιήσει» το έργο, φέτος το «Πάτρα – Πύργος» θα παραδίδονταν σε κυκλοφορία.

Επιπλέον, η προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να στηρίξει τα συμφέροντα του κ. Καλογρίτσα, «τίναξε» το έργο στον αέρα, το οποίο λόγω της «κατάτμησης» διατρέχει πλέον αυξημένο κίνδυνο να μην παραδοθεί ποτέ. Ο υπουργός πληροφόρησε τον βουλευτή της Ηλείας ότι συνέπεια των αποφάσεων έκπτωσης της εταιρείας «Τοξότης» θα είναι ο υποβιβασμός της στο άμεσο χρονικό διάστημα από 6ης τάξης κατασκευαστική εταιρεία σε 3ης.

Ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους τον Κώστα Τζαβάρα πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το έργο και τη δεδομένη χρονική στιγμή αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση, που θα εξασφαλίζει ότι το έργο θα γίνει πραγματικότητα, στο συντομότερο δυνατό χρόνο και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Όπως μάλιστα παρατήρησε, προτού προβεί στις όποιες ανακοινώσεις σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συνεννοηθεί πλήρως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλίσει πλήρως την κατασκευή του, που άλλωστε αποτελεί και βασική προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ιόνια Οδός

Δεκαπέντε χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας κλείνει σήμερα η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Λογότυπο ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Σαν σήμερα, 12 Αυγούστου, το 2004, σε μία χρονιά – ορόσημο για τη χώρα, η Ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου εγκαινιάστηκε την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, παραμένοντας έκτοτε εθνικό μνημείο ενωτικού συμβολισμού, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά επιτεύγματα του κόσμου.

Η γαλανόλευκη ανεμίζει ήδη στους τέσσερις πυλώνες της Γέφυρας. Η αναλυτική ενημέρωση για τη 15ετή «πορεία» του μεγάλου έργου, προγραμματίζεται για τις 14 Σεπτεμβρίου, μέσω Συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στη «Στέγη Πολίτη & Πελάτη» της Γέφυρας στο Αντίρριο.

Ως τότε, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. εύχεται σε όλους να είναι αυτός ο Αύγουστος, καθώς και εκείνοι που θα ακολουθήσουν,  πλήρεις από στιγμές ανάτασης, όπως ήταν και ο Αύγουστος του 2004.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ιόνια Οδός

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Τις Κυριακές, με 10ωρη κάρτα και εκπτωτικό κουπόνι 3 ευρώ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Λογότυπο ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Για τις 5 Κυριακές που ξεκινούν από αύριο (11/8) έως και τη δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου (8/9), ένα πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμόζεται μέσω των θαλάμων διοδίων της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» για τους αγοραστές της 10ωρης κάρτας μετ’ επιστροφής «ΜΑΖΙ», στην κατεύθυνση από Ρίο προς Αντίρριο.

Πρόκειται για τη φετινή εκδοχή ενός ευρύτερου προγράμματος που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια με τίτλο «Πάρτε μια ανάσα στο Αντίρριο» μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με τους επαγγελματικούς συλλόγους της περιοχής.

Στόχος του είναι η ανάδειξη της περιοχής του παλαιού Δήμου Αντιρρίου ως ενδιάμεσου σταθμού ανεφοδιασμού για τους χρήστες του νέου δικτύου αυτοκινητοδρόμων που ενώνεται από τη Γέφυρα, αλλά και θερινής αναψυχής για τους εκδρομείς από τη νότια πλευρά του στενού Ρίου – Αντιρρίου.

Από αυτή λοιπόν την Κυριακή και για κάθε Κυριακή μέχρι και τις 8/9, η 10ωρη εκπτωτική κάρτα θα διατίθεται μαζί με ένα πολυτελές έντυπο (με χάρτη και σήμανση των καταστημάτων της περιοχής), το οποίο θα φέρει αποσπώμενο κουπόνι αξίας 3 ευρώ.

Το κουπόνι αυτό εξασφαλίζει στον φέροντα ισόποση έκπτωση στα συμβεβλημένα καταστήματα του Αντιρρίου, που θα είναι αναγνωρίσιμα από ειδική αφίσα που θα βρίσκεται τοποθετημένη στην πρόσοψή τους.

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επωμίζεται το κόστος της εξαργύρωσης των κουπονιών και καλύπτει την παραγωγή του έντυπου υλικού του πιλοτικού προγράμματος, που υπηρετεί τις ανάγκες επικοινωνίας, από κοινού με ειδικό βίντεο και παρεμφερές ποιοτικό ενημερωτικό υλικό για την ανάδειξη των θελγήτρων της μικρής πόλης, η οποία ωστόσο διαθέτει όνομα γνωστό ανά την επικράτεια και αποτελεί πύλη εισόδου προς τη Ναυπακτία και τη βορείως του Κορινθιακού Δυτική Ελλάδα.

Πρόκειται για συνέργεια της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδος και της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Αντιρρίου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα