Connect with us

Ολυμπία Οδός

Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: Ξεσηκώνεται η Περιφέρεια ζητά να προχωρήσει το έργο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχείς και κλιμακούμενες πρωτοβουλίες αποφάσισε να ξεκινήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, μετά την ατυχή εξέλιξη αναβολής της χθεσινής δημοπρασίας του Δ’ τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών – Πύργου (Βάρδα – Πύργος).

Το θέμα έφερε εκτάκτως στη σημερινή συνεδρίαση, προ ημερησίας διάταξης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την οποία μετέφερε την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία αυτού του σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής, σημειώνοντας πως «οι πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απαιτούν άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις και καθαρά λόγια για όλη την πορεία του έργου της Πατρών – Πύργου. Να οριστεί άμεσα σαφής χρονικός ορίζοντας, να τεθεί χρονοδιάγραμμα».

Στην πρόταση που έκανε ο Περιφερειάρχης και εγκρίθηκε από το Σώμα, τίθενται ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα:
– Γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τις κυβέρνησης;
– Έχει υποβληθεί ως μεγάλο έργο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει υποβληθεί φάκελος και αν έχει εγκριθεί;
– Πότε θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να ολοκληρωθεί;

Αποφασίζεται:
• Ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης όλων των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
• Καλούμε μαζί μας σε κοινό αγώνα όλο το πολιτικό δυναμικό της περιοχής (βουλευτές, Δημάρχους και φορείς)
• Να γίνουν επαφές και συναντήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, του Πολιτικούς Αρχηγούς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δώσουμε έναν αγώνα διαρκείας για την υλοποίηση αυτού του έργου. Απαιτούμε ΚΑΘΑΡΕΣ κουβέντες ΤΩΡΑ. Όχι άλλη αναβολή, όχι άλλη καθυστέρηση» σημείωσε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, συνεχίζοντας: «Διεκδικούμε σταθερά και σθεναρά από την πρώτη στιγμή, και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, την κατασκευή του συνόλου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου της Ολυμπίας Οδού. Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν είναι Ολυμπία Οδός».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιστολή του προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν ήλθε στην περιοχή για να εγκαινιάσει τα 20 χλμ. Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Κιάτου και να επισκεφθεί τα έργα στην Ιόνια Οδό, κατά την οποία έδινε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των οδικών αξόνων και περισσότερο της Ολυμπίας Οδού ζητώντας παράλληλα την επανεξέταση των τοποθέτησης διοδίων.

«Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο-τον Μάρτιο 2015- είχαμε δημοσιοποιήσει μετά την ακύρωση της δημοπράτησης του έργου της Πατρών – Πύργου το χρονικό. Πλέον επαναφέρουμε το θέμα ζητώντας άμεσα απαντήσεις στο τι θα γίνει. Δώστε μας ξεκάθαρες απαντήσεις. Μια ολόκληρη Περιφέρεια ζητά επιτέλους ρεαλιστικές δεσμεύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας.

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας αναφέρθηκε και στα δύο ακόμη τμήματα για τα οποία δεν έχει ανακοινωθεί δυστυχώς τίποτα, αφήνοντας δίχως σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ένα μεγάλο τμήμα και ζήτησε άμεσα να υπάρξει σχεδιασμός και για αυτά και ειδικότερα για τα τμήματα Πύργος – Καλό Νερό και Καλό Νερό – Τσακώνα.

image_pdfimage_print

Ολυμπία Οδός

Η Ολυμπία Οδός συνιστά μέτρα πρόληψης εν όψει κακοκαιρίας

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Αττική και στην Πελοπόννησο, η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ έχει θέσει τον επιχειρησιακό μηχανισμό της σε αυξημένη ετοιμότητα. Παράλληλα, υπενθυμίζει στους οδηγούς που προτίθενται να ταξιδέψουν το επόμενο διάστημα μερικά σημαντικά προληπτικά μέτρα ασφαλούς μετακίνησης.

Πριν από το ταξίδι

– Συμβουλευτείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ενημερωθείτε για τις συνθήκες στο οδικό δίκτυο και αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, μην ταξιδέψετε.
– Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί τρίγωνο ασφαλείας και ανακλαστικό γιλέκο.
– Γεμίστε το ντεπόζιτο με καύσιμα και το δοχείο αποθήκευσης νερού για τον καθαρισμό των τζαμιών με αντιπηκτικό υγρό.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
– Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες της Τροχαίας και του αρμόδιου προσωπικού της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου.
– Σε περίπτωση καταιγίδας/ έντονων καιρικών φαινομένων:

  •  Οδηγείτε με μικρή ταχύτητα και τηρείτε μεγάλες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.
  • Εφόσον απαιτηθεί, ακινητοποιείτε το όχημά σας στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
  •  Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
  •  Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα. Μείνετε μακριά από πλημμυρισμένους δρόμους.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε το 1025.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ολυμπία Οδός

Στις Βρυξέλλες Καραμανλής και Φαρμάκης για το Πάτρα – Πύργος

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Περιμετρική Πατρών

Το ζήτημα κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου κυριάρχησε στη συνάντηση εργασίας που είχαν την Τετάρτη 26 Αυγούστου, ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην έδρα του Υπουργείου στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Φαρμάκης επεσήμανε για άλλη μία φορά ότι απαίτηση των πολιτών της περιοχής – αλλά και κυβερνητική δέσμευση – αποτελεί η κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, υπογραμμίζοντας ότι κάθε μέρα που περνάει χωρίς σύγχρονο δρόμο, αποτελεί και μία μέρα κινδύνου για την απώλεια περισσοτέρων ζωών αλλά και διαρκούς υποβάθμισης της περιοχής.

«Αρνούμαστε να παραμείνουμε θεατές στον Μινώταυρο της ασφάλτου και επουδενί η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία καθυστερεί την τελική απόφαση και έγκριση για την ένταξη του δρόμου στη σύμβαση παραχώρησης» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα, οι δύο άνδρες να μεταβούν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να επισημάνουν στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα και ο νέος αυτοκινητόδρομος να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του στον κ. Καραμανλή για την αποδοχή του αιτήματος βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο οδικό άξονα, θέτοντας ωστόσο την ανάγκη ύπαρξης ενός άμεσου και σύντομου χρονοδιαγράμματος, καθώς και την μέγιστη δυνατή διασφάλιση της οδικής ασφάλειας των διερχομένων, πιθανότατα μέσω της τοποθέτησης κορινών στον δρόμο προκειμένου να αποφεύγεται η ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων.

Επίσης, τη συνάντηση εργασίας απασχόλησε και το άλλο μείζων έργο του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, για το οποίο ο Υπουργός ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη ότι εγκρίθηκε το ποσό των 8,7 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση του έργου για το οποίο έχει ήδη διατεθεί ποσό της τάξης των 16 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας. Το ποσό των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την ύδρευση των οικισμών της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου, καθώς και για τη λειτουργία του Φορέα του έργου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ολυμπία Οδός

Αμφιδρόμηση του ρεύματος προς Πύργο της Περιμετρικής Πατρών

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοκινητόδρομος Ολυμπία Οδός

Στο πλαίσιο εργασιών επιθεώρησης, ελέγχου και δομικών επεμβάσεων σε υφιστάμενες υποδομές του αυτοκινητόδρομου, κατόπιν της ολοκλήρωσης των εργασιών στην κατεύθυνση προς Αθήνα στην Κάτω Διάβαση Κ627 (ΧΘ 215,990) της Περιμετρικής Πατρών, ξεκινούν οι αντίστοιχες εργασίες στην κατεύθυνση προς Πύργο για τις οποίες είναι απαραίτητη η υλοποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα μεταξύ των Χ.Θ. 217,470 και Χ.Θ. 215,480.

Συγκεκριμένα, θα γίνει αποκλεισμός του (δεξιού) κλάδου με κατεύθυνση προς Πύργο από τις 26 Αυγούστου έως τις 30 Νοεμβρίου 2020. Η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων θα εξυπηρετείται από τον (αριστερό) κλάδο στην κατεύθυνση προς Αθήνα, ο οποίος θα αμφιδρομηθεί.

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τις εν λόγω περιοχές.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα