Νίκος
Καραγιάννης

Ευθεία επίθεση έκανε ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής για το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος που είναι σε διαδικασία δημοπράτησης. Μίλησε για 26 μήνες απραξίας σε σχέση με την εκκίνηση του δρόμου και χαρακτήρισε πειραματισμό τις κατατμήσεις του έργου σε 8 εργολαβίες. Αναλυτικά ο κος Καραμανλής είπε τα παρακάτω:

«Ενώ η Κυβέρνηση βρήκε, τον Ιανουάριο του 2015, έτοιμο προς δημοπράτηση και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, αποφάσισε να ακυρώσει το διαγωνισμό και να “σπάσει” το ενιαίο έργο σε οκτώ κομμάτια.

Σήμερα, 24 μήνες μετά, το αρμόδιο Υπουργείο έχει δημοπρατήσει 3 μόνο από τα 8, δεν έχει υπογραφεί καμία απολύτως σύμβαση και – όλως τυχαίως – και στα 3 μειοδότησε η εταιρεία ”Τοξότης”. Το σημαντικότερο είναι ότι, ακόμα και σήμερα, το Υπουργείο δεν έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των 8 αυτών έργων.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στον τύπο, ανακοίνωσε ότι και τα 8 έργα θα υπογραφούν το Μάιο, ενώ για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, θα κατατεθεί ο ”φάκελος” στις αρχές της Άνοιξης στην Commission.

Με άλλα λόγια, θα περάσουν 26 μήνες απραξίας για να υπογραφούν οι συμβάσεις, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει ήδη από τις αρχές του 2015. Πώς θα μπορούσε, όμως, τότε να συμμετάσχει η εταιρία ”Τοξότης”;

Ενημερώνουμε την Κυβέρνηση ότι, την ώρα που πειραματίζεται με τις ”κατατμήσεις”, το έργο όχι μόνο καθυστερεί, αλλά η υλοποίησή του κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, με αυτή την Κυβέρνηση, παρατηρούμε ότι χειρότεροι από τους ανίκανους, είναι αυτοί που είναι ικανοί για όλα!».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV