fbpx
Connect with us

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Αυξήθηκαν οι διελεύσεις το 2018, έρχονται έργα συντήρησης 30εκατ.ευρώ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αυξημένες διελεύσεις κατά 7% έκλεισε το 2018 για την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, την εταιρεία που διαχειρίζεται το τμήμα Μαλιακός-Κλειδί Ημαθίας του αυτοκινητόδρομου Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι. Μάλιστα η αύξηση ήρθε σε μία χρονική συγκυρία που έχοντας ολοκληρώσει το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου ΑΘΕ, του κύριου οδικού δικτύου της χώρας, μειώθηκαν σημαντικά οι χρόνοι μετακίνησης και οι χρονοαποστάσεις.

Σχολιάζοντας στο ypodomes.com αυτή την αύξηση ο Γενικός Διευθυντής, Δημήτριος Γκατσώνης, αναφέρει πως «οι αιτίες για την αύξηση της κυκλοφορίας, είναι ποικίλες, κατά κύριο λόγο όμως έχουν να κάνουν με την αισθητή μείωση του χρόνου μετακίνησης και την αύξηση της οδικής ασφάλειας και άνεσης, μετά την ολοκλήρωση των νέων τμημάτων με τις τρεις νέες σήραγγες. Η ανταπόκριση ειδικά στις περιοχές που διανύει ο νεος αυτοκινητόδρομος και οι τρεις σήραγγες ήταν ιδιαίτερα θετική».

Ο κ. Γκατσώνης αναμένει ότι η άνοδος της κυκλοφορίας θα συνεχιστεί και το 2019 αλλα σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Hellastron, η μέση ημερήσια κυκλοφορία του αυτοκινητοδρόμου ανήλθε, το 2018, στις 10.704 διελεύσεις, με το 21% των συναλλαγών να πραγματοποιείται με ηλεκτρονικούς πομποδέκτες, μέσω των οποίων υλοποιούνται προγράμματα κινητοποίησης παρέχοντας σημαντικές εκπτώσεις.

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Παρα την αύξηση της κυκλοφορίας το 2018, μειώθηκαν περαιτέρω τα τροχαία ατυχήματα και οι θάνατοι εξ’ αυτών σε σχέση με το 2017. Όπως σημειώνει ο Γενικός Διευθυντής της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, «η Οδική Ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό σκοπό της εταιρίας μας, και κατά τη διάρκεια του 2018 το τμήμα οδικής ασφάλειας συνέταξε Οδηγία εργασίας με αντικείμενο τη Διαχείριση Κινδύνων Οδικής Ασφάλειας στον αυτοκινητόδρομο, με βάση την εξαετία 2012 – 2017. Η Οδηγία αυτή έχει ως σκοπό την συστηματική αναγνώριση των σημαντικότερων κινδύνων που σχετίζονται με την Οδική Ασφάλεια, την αξιολόγησή τους, την επέμβαση όπου κρίνεται απαραίτητο, και τη λήψη μέτρων πρόληψης. Η συγκεκριμένη μεθοδολογία αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο λήψης αποφάσεων και προτεραιοποίησης επεμβάσεων, με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στον αυτοκινητόδρομο».

Αξίζει να αναφέρουμε πως στις αρχές του 2018 ξεκίνησε επίσης η λειτουργία ενός πιλοτικού προγράμματος ανίχνευσης των αντίθετα κινούμενων οχημάτων μέσω ανάλυσης εικόνας (Automatic Video Incident Detection – AVID) στον αυτοκινητόδρομο και συγκεκριμένα στον κόμβο Λεπτοκαρυάς.

Μπορεί όμως οι υποδομές των αυτοκινητόδρομων να έχουν βελτιωθεί σημαντικά, η κύρια όμως αιτία των ατυχημάτων συνεχίζει να είναι η οδηγική συμπεριφορά των οδηγών και οι υψηλές ταχύτητες, κυρίως στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο. Εδώ η χώρα μας δυστυχώς έχει να διανύσει ακόμα πολύ δρόμο, κατέχοντας μια από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε θανατηφόρα ατυχήματα με 739 νεκρούς το 2017, όπως αναφέρει ο κ. Γκατσώνης, ο οποίος τελεί και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ
Μετά την ολοκλήρωση των νέων τμημάτων η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου συνεχίζει με την ουσιαστική συντήρηση των υφιστάμενων τμημάτων περιλαμβάνοντας τεχνικούς έλεγχους και παρεμβάσεις εντός και περί του οδικού άξονα για να διατηρείται ο αυτοκινητόδρομος σε υψηλό επίπεδο ασφάλειας, άνεσης και αξιοπιστίας.

Οι εργασίες συντήρησης εκτελούνται προγραμματισμένα και διαρκώς κάθε χρόνο.

Oπως αναφέρει ο Τεχνικός Διευθυντής, κ. Κώστας Καλογήρου, το 2018 δόθηκε έμφαση στις εξής εργασίες:

1. Εγκατάσταση φωτιστικών LED κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου.
Η αντικατάσταση όλων των συμβατικών φωτιστικών του αυτοκινητόδρομου με φωτιστικά LED πραγματοποιήθηκε σε ποσοστό άνω του 80% εντός του 2018 και θα ολοκληρωθεί εντός του 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη βελτίωση της ορατότητας των οδηγών η εγκατάσταση των LED έχει επιφέρει μεγάλη ενεργειακή μείωση άνω του 60%.

2. Εργασίες Ασφαλτικών.
Εντός του 2018 πραγματοποιήθηκαν εργασίες ασφαλτικών σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου. Με γνώμονα την πρόληψη και κατά συνέπεια τη διατήρηση των επιφανειακών και δομικών χαρακτηριστικών του οδοστρώματος πάντα σε υψηλά επίπεδα διαστρώθηκαν εντός του 2018 συνολικά:
α) 750.000μ2 αντιολισθηρής στρώσης, και
β) 125.000μ2 ασφαλτοσκυροδέματος τύπου AC-20 στις βαθύτερες στρώσεις.

3. Εργασίες Διαγράμμισης.
Πραγματοποιήθηκε νέα οικολογική διαγράμμιση σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου με υλικό που φέρει πιστοποίηση “NF Environment” και συμβάλλει στην οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη.

Συνολικά εκτελέσθηκαν:
α) 300.000μ2 οριζόντιας διαγράμμισης
β) 9.500μ2 ζέβρες
γ) 1.900τεμ. βέλη

4. Αναβάθμιση δικτύου Αποστράγγισης σήραγγας C&C Κατερίνης.
Στο τεχνικό υπογειοποίησης της Κατερίνης πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εργασίες αναβάθμισης:
a) Αναβαθμίστηκε το σύστημα αποστράγγισης με την εγκατάσταση φλογοπαγίδων και την κατασκευή νέου συστήματος απορροής με ρείθρα σχισμής από σκυρόδεμα.
b) Πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση συλλεκτήριων υδρορροών στην οροφή της σήραγγας, κάτω από κάθε αρμό διαστολής.
c) Κατασκευάστηκε σύστημα συλλογής & απομάκρυνσης υπόγειων νερών στον υπόγειο διάδρομο εγκαταστάσεων.

5. Έλεγχος των επιφανειακών και δομικών χαρακτηριστικών του οδοστρώματος.
Διενεργήθηκε έλεγχος των επιφανειακών και δομικών χαρακτηριστικών του οδοστρώματος (αντιολισθηρότητα, ομαλότητα κλπ) και αξιολόγηση αυτών σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου (1.600χλμ λωρίδες αυτοκινητοδρόμου και «παλαιάς» εθνικής οδού και 32 κόμβους). Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένη εταιρεία του εξωτερικού με τη βοήθεια ειδικών οχημάτων εξοπλισμένων με καταγραφικές συσκευές laser.

6. Εξαμηνιαίες Επιθεωρήσεις και εργασίες συντήρησης των πρανών και των συστημάτων βραχοπροστασίας.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εντός του 2018 πραγματοποιήθηκαν 2 εξαμηνιαίοι έλεγχοι των πρανών και των συστημάτων βραχοπροστασίας στην κοιλάδα των Τεμπών, στα πρανή του Νέου Παντελεήμονα και στα πρανή της περιοχής των Ραχών Φθιώτιδας.
Ταυτόχρονα με τις εξαμηνιαίες επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν και οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης σε όλα τα συστήματα βραχοπροστασίας, όπου εντοπίζονταν λειτουργικά προβλήματα και φθορές.
Όλες οι εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης διενεργήθηκαν από εξειδικευμένες Ελβετικές εταιρείες.

7. Συντήρηση Γεφυρών.
Το 2018 υλοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στα εξής πεδία με εφαρμογή των νεότερων τεχνικών προδιαγραφών:

Επισκευή αρμών διαστολής γεφυρών (αντικατάσταση φθαρμένων τεμαχίων και μεταβατικών λωρίδων, αποκατάσταση βάσης έδρασης τεμαχίων αρμών, έλεγχος αγκυρώσεων).

Ενδεικτικές Ποσότητες:
Σύνολο γεφυρών με αρμούς που επισκευάστηκαν: 67 γέφυρες (~3.500μ αρμών)
Μήκος αρμών που αντικαταστάθηκαν πλήρως: 430μ

Επιπλέον εκπονήθηκε πλήθος μελετών τεχνικών παρεμβάσεων σε γέφυρες που αφορούν σε ενίσχυση φορέων και βάθρων και αντικατάσταση καταστρώματος ή πεζοδρομίων. Έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτες παρεμβάσεις, όπως στην παλαιά γέφυρα Πηνειού και σύντομα αναμένεται η υλοποίηση παρεμβάσεων σε ακόμη 96 γέφυρες, με 16 απ’ αυτές να χαρακτηρίζονται ως δομικής ενίσχυσης.

25-30 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΒΑΡΙΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟ 2019

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Γκατσώνης το 2019 θα είναι άλλη μια χρονιά με σημαντικές εργασίες βαριάς συντήρησης. «Όπως καταλαβαίνετε, η κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή από άποψη εργασιών. Για το 2019 θα κάνουμε παρεμβάσεις συνολικού κόστους 25-30 εκατ. ευρώ περίπου, προκειμένου ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου να παραμείνει ένας ασφαλής και υψηλής ποιότητας οδικός άξονας».

Οι εργασίες αυτές θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
• Ασφαλτικές επεμβάσεις
• Επεμβάσεις σε γέφυρες
• Ανακατασκευή/ ενίσχυση γεφυρών με χρηματοδότηση του Δημοσίου
• Επιθεώρηση και συντήρηση μέτρων βραχοπροστασίας
• Σήραγγα Κατερίνης – Εφαρμογή συστήματος παθητικής πυροπροστασίας και εργασίες Η/Μ
• Διαγράμμιση
• Συνδέσεις αυτ/μου με παράπλευρο δίκτυο, για καλύτερη πρόσβαση από οχήματα άμεσης ανάγκης κλπ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

 

image_pdfimage_print

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Τέσσερα χρυσά βραβεία στα Energy Mastering Awards

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοκινητοδρομος Αιγαιου βραβεια

Τέσσερα βραβεία απέσπασε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στη διοργάνωση για τα Energy Mastering Awards 2019 που διεξήχθη Radisson Blu Park Hotel Athens στις 12 Δεκεμβρίου. Τα βραβεία αφορούν τις καλές πρακτικές εταιρειών για ενεργειακή απόδοση, εξοικονόμηση και αειφορία.

Το “Led Project” της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ ήταν αυτό που διαγωνίστηκε και αφορούσε την αντικατάσταση περίπου 10.000 παλαιού τύπου φωτιστικών νατρίου υψηλής πίεσης, με σύγχρονα τύπου led και μείωσε σε μεγάλο ποσοστό την κατανάλωση ενέργειας. Ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2013 και ολοκληρώθηκε το 2019. Η δράση της «Αιγαίου» απέσπασε 4 χρυσά βραβεία στις ακόλουθες κατηγορίες :

1. Εnergy Efficiency Improvement στις Υποδομές Μεταφορών / Transportation Infrastructure :
Βασικός Επιχειρηματικός Στρατηγικός Προσανατολισμός η Αύξηση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας,

2. Energy Innovation :
Έρευνα, Σχεδιασμός και Υλοποίηση Ενεργειακής Βελτιστοποίησης του Ανοιχτού Αυτοκινητοδρόμου.

3. Leadership :
Η Ενεργειακή Διαχείριση ως Κύριος Στόχος της Εταιρικής Διακυβέρνησης

4. Οι πολλαπλές διακρίσεις της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στην πορεία των καλών πρακτικών της μέσα στο χρόνο, οδήγησε στην απονομή του βραβείου: The best of the best in Energy Efficiency: Stewardship Award for Efficiency Initiative.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΣΗ LED PROJECT

Η συγκεκριμένη υποβολή αφορούσε την συνοπτική περιγραφή του πλαισίου της Εταιρικής Διακυβέρνηση η οποία είναι προσανατολισμένη, μεταξύ άλλων, στην Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Διαχείριση, όπως αυτή περιγράφεται στο Όραμα και τους πέντε κεντρικούς Σκοπούς της Εταιρίας.

Οι πέντε Βασικοί Σκοποί, οι οποίοι αποτελούν ολοκληρωμένη προσέγγιση της Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εταιρίας αφορούν:
•Οδηγική Εμπειρία & Εξυπηρέτηση
•Εταιρική Διακυβέρνηση & Συμμόρφωση
•Οικονομική Βιωσιμότητα
•Περιβαλλοντική Διαχείριση
•Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ως αποτέλεσμα του παραπάνω Επιχειρηματικού Προσανατολισμού, η Εταιρία εγκατέστησε και λειτουργεί Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (Πρότυπο PAS99), το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει έξι Πιστοποιημένα Συστήματα Διαχείρισης όπως:
•της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO14001:2015 από το 2009
•της Ενεργειακής Διαχείρισης ISO50001:2011 από το 2015.
•Επαλήθευση των Εκπομπών CO2, τόσο από τις λειτουργικές της δραστηριότητας, όσο και την κυκλοφορία των οδηγών στον αυτοκινητόδρομο.

Ειδικότερα Το Ενεργειακό Όραμα της Εταιρίας περιλαμβάνει:

-Ο Εταιρικός Κεντρικός Στόχος της Εταιρίας είναι η βελτιστοποίηση/ μείωση των ενεργειακών φορτίων που απαιτούνται για το σύνολο των λειτουργειών της.
Σκοπός του Στόχου αυτού είναι να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων που προγραμματίζονται για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της επόμενης περιόδου, που αποτελεί και τον Απώτερο Στόχο.

-Ο Εταιρικός Απώτερος Στόχος είναι η οικονομικότερη μετάβαση στην επόμενη ενεργειακή περίοδο λειτουργίας, αυτή της Καθαρής Ενέργειας μέσω Φωτοβολταϊκών, Ηλεκτρικών Οχημάτων κλπ.

-Ο Κοινωνικός Στόχος είναι η Μείωση της ανάλωσης των διαθέσιμων Φυσικών Πόρων, η Μείωση των Εκπομπών CO2, και τελικά η μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στην Κλιματική Αλλαγή.

-5ετές Πλάνο Επενδύσεων μείωσης των Ενεργειακών Φορτίων
Δαπάνες: ~6 εκ euro
Απόσβεση: ~ 5,5 έτη
Εξοικονόμηση: ~ 40%, 10,5 GWh/ year
Μείωση CO2: ~ 6.700 tn/ year

Σημαντικό εργαλείο λήψης αποφάσεων στην κατεύθυνση αυτή, αποτελεί η διεργασία Διαχείρισης των Εταιρικών Κινδύνων και Ευκαιριών Βελτίωσης, που έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει η Διοίκηση

Ο τρόπος Υλοποίησης
•Σύσταση Επιτροπής Ενέργειας με αποκλειστικό αντικείμενο, την συνεχή βελτιστοποίηση του Ενεργειακού Προφίλ της Εταιρίας, ερευνώντας μεταξύ άλλων και τεχνολογίες και εφαρμογές χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος.
•Ενεργοποίηση και Συμμετοχή όλου του Προσωπικού σε όλες τις Δράσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση

•Ομαδικό Αποτέλεσμα
-Όλη η Εταιρία συμμετέχει στα Συστήματα Περιβαλλοντικής και Ενεργειακής Διαχείρισης
-Στην επιτυχή ολοκλήρωση του πλέον πρωτοποριακό ερευνητικό/ επενδυτικό πρόγραμμα LED ανοιχτού Αυτοκινητοδρόμου συμμετείχε προσωπικό από όλα τα ιεραρχικά επίπεδα της Εταιρική, το οποίο πίστεψε σε αυτό και εργάστηκε με ζήλο για την επιτυχία του
-Ενεργοποίηση και Συμμετοχή όλου του Προσωπικού στους Στόχους της Εταιρίας

Διασπορά της Εμπειρίας και της Τεχνογνωσίας της Εταιρίας
-Η Εταιρία συμμετέχει σε σημαντικό αριθμό Συνεδρίων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, παρουσιάζοντας αποτελέσματα από τα Έργα και τις καινοτομίες που υιοθετεί.
-Το 2016, η Εταιρία βραβεύτηκε από τον Μέτοχο HOCHTIEF για την υιοθέτηση καινοτομιών στην εξοικονόμηση ενέργειας.
-Τα Έργα και οι Επιδόσεις τους κοινοποιούνται εσωτερικά σε όλο το Προσωπικό της Εταιρίας.
-Η αποκτηθείσα Τεχνογνωσία έχει μεγάλη διασπορά σε Ελλάδα και Εξωτερικό, μέσω των Μετόχων, τέσσερεις Τεχνικές Εταιρίες – Ελληνικές και Ξένες.
–HOCHTIEF
–ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ
–J&P – ΑΒΑΞ ΑΕ
–VINCI CONCESSIONS SA
οι οποίοι υιοθετούν τα αποτελέσματα και σε άλλα μεγάλα έργα σε παγκόσμιο επίπεδο.

-Εκπόνηση Μελέτης Ενεργειακού Ελέγχου βάσει του Παραρτήματος VI της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Αρχείο Ενεργειακών Ελέγχων τον Δεκέμβριο 2018.

-Το Υπουργείο Υποδομών εκπονεί νέο κανονισμό οδοφωτισμού βάσει την Ευρωπαϊκής οδηγίας ΕΝ 13201 και έχει συστήσει Ειδική Επιτροπή Σύνταξης Νέου Κανονισμού Μελετών Φωτισμού Υπαίθριων Οδικών Έργων και Σηράγγων, στην οποία συμμετέχει και η εταιρία.

Στην συγκεκριμένη Επιτροπή κλήθηκε να συμμετάσχει και η Εταιρία μας, λόγω της εμπειρίας της από την εκτεταμένη έρευνα που διενήργησε καθώς και από την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της έρευνας αυτής.

-Το 2018 η εταιρία δημοσίευσε το Κοινωνικο-Οικονομικο της Αποτύπωμα σε Αριθμούς, χρησιμοποιώντας έγκυρα εργαλεία όπως το μοντέλο εισροών-εκροών, το GRI, κλπ. Μεταξύ άλλων αναφέρονται:
–Μη-Συμβατικές περιβαλλοντικές Επενδύσεις: Πάνω από 4.000.000 euro
–Δέσμευση στους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: Μεταξύ των 12 Στόχων περιλαμβάνεται και ο 7ος Στόχος – ΦΤΗΝΗ & ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Σχεδόν αμετάβλητες οι τιμές στα διόδια για τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου το 2020

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σταθμός διοδίων

Τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμών διοδίων ανακοίνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. Την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020 και ώρα 00:01 θα εφαρμοσθεί η ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμών διοδίων σε όλους τους Σταθμούς Διοδίων που διαχειρίζεται η Εταιρία.

Από την προαναφερθείσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή προκύπτουν μειώσεις τιμών της τάξης των 10 λεπτών σε δύο σταθμούς διοδίων στην κατηγορία 3 . Οι υπόλοιπες τιμές λόγω στρογγυλοποίησης δεν επηρεάζονται και παραμένουν ίδιες με αυτές του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, προκύπτει μείωση 10 λεπτών για την κατηγορία οχημάτων 3, στον μετωπικό σταθμό διοδίων Μακρυχωρίου (από 6,40 ευρώ σε 6,30 ευρώ) και στον πλευρικό σταθμό διοδίων Ευαγγελισμού (από 3,00 ευρώ σε 2,90 ευρώ).

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Κλειστές οι Σήραγγες Τεμπών Τετάρτη και Πέμπτη βράδυ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήραγγες Αττικής Οδού

Κλειστές θα μείνουν τα βράδια της Τετάρτης και της Πέμπτης, για 8 ώρες, οι σήραγγες των Τεμπών λόγω συντήρησης των ηλεκτρονικών συστημάτων και διευθέτησης κατασκευαστικών λεπτομερειών.

Ειδικότερα από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας αποφασίζονται οι κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., από τον Α/Κ Ευαγγελισμού (Φ/Θ 377+176) έως το νοτιότερο άκρο του Α/Κ Πλαταμώνα (Φ/Θ 400+265), για αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη από τις 22:00΄ έως ώρα 06:00΄της επόμενης, ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, εάν αυτές ολοκληρωθούν νωρίτερα, με:

(α). Ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του Αυτοκινητοδρόμου και στις δύο κατευθύνσεις, από τον Α/Κ Ευαγγελισμού (Φ/Θ 377+176) έως το νοτιότερο άκρο του Α/Κ Πλαταμώνα (Φ/Θ 400+265) του Α.Θ.Ε., και εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς.

(β). Αποκλεισμό του κλάδου εισόδου προς τον Αυτοκινητόδρομο στον ημικόμβο Ραψάνης, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα