Νίκος
Καραγιάννης

 

Αποκαταστάθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Ευαγγελισμός-Σκοτίνα σύμφωνα με δελτίο τύπου του παραχωρησιούχου. Εχθές βραδυ είχε προηγηθεί ανακοίνωση από το Υπ.Υποδομών καθώς λόγω βλάβης στα ηλεκτρονικά συστήματα στις Σήραγγες Τεμπών, από τις 3 το μεσημέρι διεκόπη η κυκλοφορία στο τμήμα Ευαγγελισμός-Σκοτίνα. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το οδικό τμήμα που δόθηκε στην κυκλοφορία στις 7 Απριλίου και περιλαμβάνει τις μεγάλες Σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα.

Το Δ.Τ. της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου λέει : “Σήμερα Δευτέρα 15 Μάιου και ώρα 15:00 παρουσιάστηκε μια δυσλειτουργία στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό της σήραγγας Τ2 που επηρέαζε κρίσιμα συστήματα για την ασφάλεια των χρηστών.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αντέδρασε άμεσα προχωρώντας στην εκτροπή της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό και ενημερώνοντας τους οδηγούς μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της και του Twitter. Παράλληλα εξειδικευμένο κλιμάκιο επενέβη άμεσα για τη διερεύνηση και επίλυση της δυσλειτουργίας.
Η ομαλή λειτουργία των σηράγγων επανήλθε στις 23:00″.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο υπάρχει και η επισήμανση ότι μέχρι τώρα δεν έχει ενημερώσει επίσημα η εταιρεία παραχώρησης, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Η ανακοίνωση λέει τα παρακάτω:

“Σήμερα στις 15:00 διακόπηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Σκοτίνα – Ευαγγελισμός, λόγω βλάβης στο κύκλωμα αδιάλειπτης παροχής (UPS) στο κεντρικό κτήριο ελέγχου των σηράγγων των Τεμπών. Η βλάβη αυτή αναμένεται να αποκατασταθεί το αργότερο μέχρι τις 23:00 οπότε και το υπόψη οδικό τμήμα θα αποδοθεί εκ νέου σε κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι καμία ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί μέχρι τώρα, από την υπεύθυνη Παραχωρησιούχο Εταιρεία, μέσω της οποίας να ενημερώνεται το κοινό ή να εκφράζεται έστω συγγνώμη προς τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου.

Για τα αίτια της βλάβης που προκάλεσε την πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας στον κεντρικό οδικό άξονα της χώρας συγκροτείται άμεσα με Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Επιτροπή διερεύνησης, η οποία θα υποβάλει το πόρισμά της στο Υπουργείο. Στο μέτρο που διαπιστωθούν λάθη ή παραλείψεις θα κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις διαδικασίες.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εκφράζει τη λύπη του για το συμβάν και ζητά την κατανόηση των πολιτών”.

Από την Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου σε επικοινωνία με το ypodomes.com, υποστηρίζεται ότι υπήρξε άμεση ενημέρωση με το κλείσιμο του δρόμου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (twitter).

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV