Connect with us

Πράσινη Ενέργεια-ΑΠΕ

Αφρική: H SMA προμηθεύει τους μετατροπείς για μία απ’ τις πρώτες φ/β εγκαταστάσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία από τις πρώτες φωτοβολταϊκές εγκταστάσεις μεγάλης κλίμακας στην Αφρική πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία, την άνοιξη του 2013

Η SMA θα διαθέσει 84 μετατροπείς Sunny Central 800CP για το φωτοβολταϊκό έργο Kalkbult, ισχύος 75 μεγαβάτ, στη βορειοδυτική Νότιο Αφρική. Επίσης, με την παροχή 42 υποσταθμών μετασχηματιστή (Transformer Compact Stations), η SMA προσφέρει τη λύση μέσης τάσης για τη διασύνδεση του έργου με το δίκτυο. Επιπροσθέτως, θα παραδοθούν από το εργοστάσιο παραγωγής της SMA στη Γερμανία, 840 Sunny String Monitors για την επιτήρηση των στοιχειοσειρών.

Το μεγάλης κλίμακας αυτό έργο, πραγματοποιείται από τη νορβηγική εταιρεία Scatec, πάροχο φωτοβολταϊκών λύσεων για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, σε μία από τις πιο ηλιόλουστες περιοχές του κόσμου. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου των προγραμμάτων προμήθειας ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές της Νοτίου Αφρικής. Σε μία έκταση ίση με περίπου 140 γήπεδα ποδοσφαίρου, θα παράγονται 145 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλιακής ενέργειας. Αυτό ισούται με την ενεργειακή ζήτηση περίπου 35.000 νοικοκυριών της Νοτίου Αφρικής.

«Το έργο ανατέθηκε στην SMA χάρη στη σημασία που δίνουμε στο Σταθμισμένο Κόστος Ηλεκτρικής Ενέργειας (LCOE: Levelized Costs of Electricity) και στην παρουσία μας στην αγορά της Νοτίου Αφρικής», λέει ο Joseph Mashao, Γενικός Διευθυντής της SMA South Africa. «Η συλλογική εμπειρία της Scatec και της SMA, σε παγκόσμια κλίμακα, διαβεβαιώνει τις εθνικές αρχές της Νοτίου Αφρικής ότι η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα είναι μία μεγάλη επιτυχία και ένα πραγματικά εμβληματικό έργο», συμπλήρωσε.

Αρκετές απαιτητικές δοκιμές αντοχής, καθώς και η παγκόσμια χρήση των κεντρικών μετατροπέων της SMA, έχουν αποδείξει με εντυπωσιακό τρόπο την καταλληλότητά τους για τις απαιτητικές κλιματικές συνθήκες της Νοτίου Αφρικής. Ειδικά, οι δυνατότητες των μετατροπέων της SMA υπό συνθήκες ακραίας ζέστης, όπως αυτές που επικρατούν στην περιοχή του Northern Cape, όπου και πραγματοποιείται το φωτοβολταϊκό έργο Kalkbult, είναι θεμελιώδους σημασίας. Σημειώνεται ότι η περιοχή αυτή είναι μία από τις δέκα περιοχές με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στον κόσμο, εμφανίζοντας εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Σχετικά με την SMA
Ο Όμιλος SMA σημείωσε κύκλο εργασιών 1,7 δισ. ευρώ το 2011 και είναι ο ηγέτης στην αγορά φωτοβολταϊκών μετατροπέων παγκοσμίως. Ως Όμιλος ενεργειακής διαχείρισης παρέχει καινοτόμες τεχνολογίες για μελλοντικές εφαρμογές ενεργειακού εφοδιασμού. Η εταιρεία εδρεύει στο Niestetal της Γερμανίας και δραστηριοποιείται σε 21 χώρες, σε έξι ηπείρους. Ο Όμιλος επιχειρήσεων απασχολεί περισσότερους από 5.500 εργαζόμενους, πλέον των εργαζομένων έκτακτης απασχόλησης, παγκοσμίως.

Το ευρύ φάσμα προϊόντων της SMA περιλαμβάνει τον κατάλληλο μετατροπέα για κάθε τύπο φωτοβολταϊκού πλαισίου και για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις κάθε ισχύος καθώς και συστήματα τηλεμετρίας και ενεργειακής διαχείρισης. Το φάσμα προϊόντων περιλαμβάνει τόσο μετατροπείς για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις διασυνδεδεμένες στο δημόσιο δίκτυο, όσο και για αυτόνομα δίκτυα. Κατά συνέπεια, η SMA είναι σε θέση να προσφέρει την τεχνικώς βέλτιστη λύση μετατροπέα για όλες τις κατηγορίες ισχύος και όλους τους τύπους εγκαταστάσεων. Από το 2008, η μητρική εταιρεία SMA Solar Technology AG συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Prime Standard του Χρηματιστηρίου Αξιών της Φρανκφούρτης (S92) και η μετοχή της προστέθηκε στο TecDAX.

Η SMA έχει διακριθεί επανειλημμένα στο παρελθόν για την εξαιρετική της απόδοση ως εργοδότης και τα έτη 2011 και 2012 κατέκτησε την πρώτη θέση στο γερμανικό διαγωνισμό «Great Place to Work». Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.SMA.de και για την Ελλάδα www.SMA-Hellas.com.

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα