Connect with us

Αφιερώματα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: η Λεωφόρος Βουλιαγμένης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μεγαλύτερη από όλες τις αστικές Λεωφόρους της Αθήνας είναι η Λεωφόρος Βουλιαγμένης. Είναι ο κύριος οδικός άξονας των Νοτίων Προαστίων.

Ξεκινά από το κέντρο σχεδόν της Αθήνας και καταλήγει στις αρχές του Δήμου Βουλιαγμένης σε σύνδεση με την Λεωφόρο Ποσειδώνος. Η Λεωφόρος Βουλιαγμένης δεν έχει ενιαίο σχεδιασμό καθώς ξεκινά με δύο διαφορετικους δρόμους στο ύψος του Παγκρατίου για να γίνει ενιαία Λεωφόρος στο ύψος του Αγίου Δημητρίου.

Διαθέτει 3 λωρίδες κυκλοφορίες ανά κατεύθυνση ενώ υπάρχουν παράλληλα και εσωτερικοί δρόμοι για την εξυπηρέτηση της τοπικής κίνησης. Το μεγάλο μειονέκτημα της βρίσκεται στην παρουσία δεκάδων φαναριών ενώ υπάρχει μόλις ένας ανισόπεδος κόμβος σε όλη της την εκταση, στο ύψος της Αργυρούπολης. Πάνω στον άξονα βρίσκονται εκατοντάδες εμπορικές επιχειρήσεις ενώ εντυπωσιακό είναι το στοιχείο της απουσιάς ξενοδοχείων.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Όπως και άλλες Λεωφόροι στην πρωτεύουσα έτσι και η Βουλιαγμένης έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Σε θέση παράλληλη με την σημερινή υπήρχε ένας μεγάλος δρόμος ο οποίος κατέληγε στα νότια παράλια της Αθήνας.

Πρόκειται για την Αστική οδό, όπως ονομαζόταν από τους αρχαίους, η οποία ήταν ο κύριος οδικός άξονας στην περιοχή δυτικά του Υμηττού και διατηρήθηκε ως τους νεότερους χρόνους- όπως αποδεικνύουν χάρτες του 19ου αιώνα. Η σημερινή μορφή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης ολοκληρώθηκε την δεκαετία του 1950 από τον τότε Υπουργό Δημοσίων Έργων Κωνσταντίνο Καραμανλή, μετέπειτα Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πριν τον μεγάλο σημερινό δρόμο δεν υπήρχε ένας οδικός άξονας που να ενώνει το κέντρο της πόλης με τα νότια παράλια αλλά διάφοροι μικροί οδικοί άξονες. Με την διάνοιξη της, η Λεωφόρος άρχισε να προσελκύει χιλιάδες νέους κατοίκους πέριξ της διαδρομής της. Ακόμα και μέχρι σήμερα η οικοδομική δραστηριότητα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης είναι εφικτή καθώς υπάρχουν ακόμα ανοιχτοί χώροι για την ανάπτυξη κτιριακών συγκροτημάτων.

Γύρω από τον οδικό άξονα αναπτύχθηκαν οι Δήμοι Αγίου Δημητρίου, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Αλίμου, Γλυφάδας, Βούλας-Βουλιαγμένης. Τις προηγούμενες δεκαετίες η Λ.Βουλιαγμένης ήταν σημαντική λόγω της παρουσίας του Αεροδρομίου του Ελληνικού ενώ στο Ανατολικό Αεροδρόμιο που βρίσκοταν πάνω σχεδόν στη Λεωφόρο πραγματοποιούνταν οι πτήσεις από και προς το εξωτερικό. Αυτό μέχρι το 2001 που το Αεροδρόμιο σταμάτησε να λειτουργεί και η Βουλιαγμένης ανακουφίστηκε κυκλοφοριακά.

ΣΗΜΕΡΑ
Στον παρόντα χρόνο η Λεωφόρος είναι σε φάση αναμονής. Το μεγάλο project που την αφορά είναι η αξιοποίηση του χώρου του παλιού Αεροδρομίου που πρόκειται να γίνει το νέο σημείο αναφοράς της πόλης με την δημιουργία μιας ολόκληρης νέας πόλης μέσα στην πόλη και ενός μεγάλου Μητροπολιτικού Πάρκου. Πρόκειται για την ανάπλαση του Ελληνικού.

Ταυτόχρονα για να μπορέσει να αντέξει το μελλοντικό συγκοινωνιακό φορτίο, μελετάται η επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού (Αττική Οδός) μέχρι την Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Αργυρούπολης. Πάνω στον άξονα της Λεωφόρου λειτουργούν 3 σταθμοί της γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΑΦΝΗ (σε απόσταση λίγων μέτρων), ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Σε φάση κατασκευής είναι άλλοι 4 σταθμοί επίσης πάνω στη Λεωφόρο: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

Στα μελλοντικά σχέδια υπάρχει πρόβλεψη για περαιτέρω επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό μέχρι την περιοχή της Γλυφάδας ενω ένας κλάδος του Τραμ θα ενώσει την παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος με την Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο σταθμό του Μετρό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ.

Πηγή:ypodomes.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα