Connect with us

Αφιερώματα

Αφιέρωμα: 14 χρόνια Τραμ στην Αθήνα: Η νεότερη ιστορία 1990-2018

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η νεότερη ιστορία του Τραμ στην Αθήνα ξεκινά την εποχή που ο Αντώνης Τρίτσης ήταν Δήμαρχος Αθηναίων. Τότε διατύπωσε την ιδέα της επιστροφής του Τραμ σαν ένα μέσο που θα βοηθούσε την Αθήνα να βρει τη χαμένη της αίγλη.

Βλέποντας ότι πολλές πόλεις είχαν στραφεί και πάλι στον τροχιόδρομο που είχε γίνει πλέον αθόρυβο, οικολογικό και φιλικό μέσο μετακίνησης στις μεγάλες πόλεις κατάλαβε ότι το μέλλον ανήκει στα μέσα σταθερής τροχιάς. Στις ράγες.

Η Αθήνα την δεκαετία του 1980 ζούσε τα καθημερινά μποτιλιαρίσματα στο κέντρο της και τα λεωφορεία άρχισαν να γίνονται παράγοντας ανάσχεσης για τις μετακινήσεις στην πόλη. Η πόλη μεγάλωνε συνεχώς στα προάστια με αποτέλεσμα την ανάγκη πρόσθεσης συνεχώς νέων λεωφορειακών γραμμών προς το κέντρο της πόλης επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη πνιγμένους δρόμους.

Με τη σκέψη ότι το Τραμ θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά σε αυτή την αρνητική εξέλιξη στις αρχές της δεκαετίας του 1990 άρχισαν να πέφτουν στο τραπέζι οι πρώτες ιδέες για την επιστροφή του μέσου στην πόλη. Ο αρχικός σχεδιασμός για την επιστροφή του περιελάμβανε κυρίως διαδρομές που υπήρχαν στην παλιά Αθήνα. Εξυπηρέτηση ακτινωτά του ιστορικού κέντρου.

Μετά ήρθε το 1996 με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα. Τότε τα σχέδια άλλαξαν καθώς ο προγραμματισμός για το Τραμ και τις διαδρομές του έπρεπε να τροποποιηθούν. Με την χωροθέτηση όλων των αθλητικών πλεγμάτων στην Αθήνα διαπιστώθηκε ένα τεράστιο κενό στις αθλητικές εγκαταστάσεις τόσο στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού (που ακόμα λειτουργούσε) όσο και στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Η λύση του Μετρό απορρίφθηκε καθώς ήταν και δαπανηρό και χρειάζονταν προμελέτες, μελέτες και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες. Η λύση του Τραμ ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα. Με δύο κύριες γραμμές το Τραμ θα έφτανε από το κέντρο της Αθήνας στην παραλία και η άλλη γραμμή θα ένωνε το αθλητικό κέντρο στο Φάληρο με τα αθλητικά κέντρα σε ¶γιο Κοσμά και Ελληνικό.

Έχουμε ωστόσο φτάσει ήδη στο 2000 μόλις τέσσερα χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ακόμα ο διαγωνισμός δεν είχε βγει στον αέρα. Με τις πιέσεις από τη μια της ΔΟΕ και τις αντιδράσεις των Δήμων που θα περνούσε το Τραμ δημιουργούσαν μια ασφυκτική πίεση στην Ελληνική Κυβέρνηση. Το Παλαιό Φάληρο ήταν ο κυριότερος «επαναστάτης» καθώς θεωρούσε πως το Τραμ θα χαλούσε την όμορφη παραλιακή του εικόνα.

Το 2001 και με τις μελέτες σχεδόν ανώριμες ο διαγωνισμός βγήκε στον αέρα. Άλλος χρόνος δεν υπήρχε. Ο ανάδοχος βγήκε τον Δεκέμβριο του 2001 με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ να αναλαμβάνει την κατασκευή της υποδομής του ΤΡΑΜ με κόστος 225.000.000 ευρώ. Οι διαδρομές που προκρίθηκαν ήταν 2: Ζάππειο- Νέος Κόσμος- Νέα Σμύρνη- Παλαιό Φάληρο (Έδεμ) και η δεύτερη ΣΕΦ- Μοσχάτο &Καλλιθέα (μέσω της παλιάς παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος), Π. Φάληρο, Άλιμος, Ελληνικό, Γλυφάδα (τερματικός) συνολικού μήκους 24χλμ.

Τα έργα ξεκίνησαν στις αρχές του 2002 αλλά οι αντιδράσεις γενικεύτηκαν από όλους τους Δήμους που περνούσε το Τραμ. Λόγω του κατεπείγοντος των Ολυμπιακών Αγώνων τελικά κάμφθηκαν οι αντιστάσεις και το έργο προχωρούσε. Με συνεχής τροποποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω του αρχαιολογικού χώρου στο μνημείο της Πύλης του Αδριανού τελικά επιλέχθηκε η λύση του τερματισμού στο Σύνταγμα.

Τα έργα προχώρησαν παρά τις αντιξοότητες και το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και το πρώτο ιστορικό δοκιμαστικό δρομολόγιο από το αμαξοστάσιο του Ελληνικού έως τη Γλυφάδα έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 2003. Την 1η Ιουλίου 2004 στο κέντρο η Αθήνα αντίκρυσε βαγόνια Τραμ μετά από 50 χρόνια πραγματοποιώντας δοκιμαστικά δρομολόγια.

Η επίσημη πρώτη έγινε στις 19 Ιουλίου του 2004 μόλις 25 μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το Τραμ είχε επιστρέψει στην Αθήνα, νέο, όμορφο και έτοιμο να κατακτήσει τις μετακινήσεις σε Νότια Προάστια και Κέντρο.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και τις πρώτες μέρες οι συρμοί γέμιζαν ασφυκτικά με κόσμο που κυρίως ήθελε να δει το νέο μέσο μετακίνησης της πόλης. Το συνολικό κόστος έφτασε τα 340.000.000 ευρώ.

Οι συρμοί του Τραμ εντυπωσιακοί, Ιταλικοί στην κατασκευή από την εταιρία «Anslado Breda» σε συνεργασία με το διάσημο σχεδιαστή οχημάτων της Ferrari, Sergio Pininfarina, έναν από τους κορυφαίους σχεδιαστές στη σύγχρονη ιστορία της αυτοκίνησης. Κυρίαρχο χρώμα το ασημί και το μπλε. Το μήκος κάθε οχήματος είναι 31,9 μέτρα, ενώ με τους ζευκτήρες φτάνει τα 32,31 με πλάτος 2,4 μέτρα. Η μεταφορική του ικανότητα είναι 56 καθήμενοι επιβάτες και πάνω από 200 όρθιοι. Είναι πλήρως κλιματιζόμενοι και μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν από άτομα με μειωμένη κινητική ικανότητα.

Με προβλήματα τεχνικά, λειτουργικά, επιχειρησιακά το ανώριμο Τραμ για πολλούς μήνες ταλαιπώρησε τους πρώτους του επιβάτες και έδιωξε άλλους τόσους που περίμεναν ένα επίγειο Μετρό και έζησαν ένα αργοκίνητο ηλεκτρικό λεωφορείο.

Εντέλει το Τραμ με αργούς ρυθμούς μπήκε στη ζωή και τη συνείδηση των Αθηναίων και των κατοίκων των νοτίων Προαστίων. Τα προβλήματα διορθώθηκαν, οι χρόνοι βελτιώθηκαν, η ποιότητα των υπηρεσιών έγινε καλύτερη. Η επέκταση για Βούλα μήκους 700 μέτρων ολοκληρώθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2007.

Από το 2005 που η επέκταση για Πειραιά είχε μπει για τα καλά στην ατζέντα των μετακινήσεων είχαμε σοβαρά προβλήματα με τον Δήμο του Πειραιά αλλά και τη Νομαρχία.

Με την αλλαγή ηγεσίας το 2006 τα πράγματα άλλαξαν και συμφωνήθηκε η διαδρομή να είναι μονή από το ΣΕΦ και μέσω των οδών Λαμπράκη, Β. Γεωργίου να φτάνει στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο Λιμάνι του Πειραιά. Η επιστροφή και πάλι σε μονή γραμμή θα ήταν μέσω των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Μικράς Ασίας πίσω στο Νέο Φάληρο.

Τον Μάιο του 2009 έγινε ο πολυπόθητος διαγωνισμός αλλά θα χρειαστούν σχεδόν 4 χρόνια μέχρι να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης. Αυτό έγινε στις 14 Ιανουαρίου 2013 με αρχικό χρονοδιάγραμμα 25 μήνες, δηλαδή προγραμματισμένη λειτουργία τον Φεβρουάριο τοου 2015. 3,5 χρόνια αργότερα τα έργα συνεχίζονται και ολοκληρώνονται εντός των επόμενων 2 μηνων. Η λειτουργία αυτής της πρώτηςς μεγάλης επέκτασης υπολογίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2019, δηλαδή με 4 χρόνια καθυστέρησης. Η επέκταση αυτή αναμένεται να προσθέσει περίπου 25.000 νέους επιβάτες καθημερινά στο δίκτυο του Τραμ και να αντικαταστήσει λεωφορειακές γραμμές, ενώ ο ίδιος ο Πειραιάς έχει ομορφύνει καθώς πέρα από τον τροχιόδρομο και τις στάσεις έγιναν μεγάλες παρεμβάσεις στους οδικούς άξονες που διέρχεται το μέσο. Τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένονται το Φθινόπωρο όταν ο Πειραιάς θα ακούσει και πάλι το γνωστό -ψηφιακό πλέον- καμπανάκι του Τραμ.

Και η ιστορία συνεχίζεται…

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_printΕκτύπωση

SPECIAL EDITIONS

Ποια μεγάλα έργα ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του έτους, ποια δεν θα τα καταφέρουν

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σειρά από μεγάλα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2019. Σε αυτό το εξάμηνο περισσότερα από 35 έργα έχουν προγραμματισμένη ολοκλήρωση. Κάποια από αυτά αναμένεται να τα καταφέρουν. Για κάποια άλλα υπάρχει αμφιβολία και «παίζεται» αν θα ολοκληρωθούν. Κάποια άλλα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μεταφερθούν για την επόμενη χρονιά. Για να δούμε πιο αναλυτικά:

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ

Σε αυτή την κατηγορία έχουμε αρκετά ώριμα έργα που θα τα δούμε να λειτουργούν επίσημα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Πρώτες στη λίστα μας είναι οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε Ήπειρο και Σέρρες που είναι θέμα προγραμματισμού τα εγκαίνια τους. Από κοντά και η αντίστοιχη μονάδα στην Βοιωτία. Το Φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει η μεγάλη επένδυση του αιολικού πάρκου στον Καφηρέα αλλά και η επέκταση του Τραμ προς Πειραιά.

Θα τα καταφέρει όπως φαίνεται το έργο του Υποθαλάσσιου Αγωγού Νερού που θα συνδέσει την Αίγινα με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί το σιδηροδρομικό έργο Κιάτο-Ροδοδάφνη και να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομης στα τμήματα του σιδηρόδρομου Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος. Το ίδιο ισχύει και για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και το αντίστοιχο της Βέροιας.

ΤΑ …ΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΡΓΑ

Εδώ παίζουμε με τις πιθανότητες αν κάποιο έργο προλάβει τις προθεσμίες. Πάντως στατιστικά τις περισσότερες φορές τελικά δεν τα καταφέρνουν και πάνε πίσω χρονικά. Εδώ έχουμε το έργο για το νέο λιμάνι Σιγρίου αλλά και τον άξονα Καλλονή-Σίγρι στη Μυτιλήνη. Αμφίβολα είναι και τα φράγματα σε Σμόκοβο, Αχυρώνα και Νεστόριο αλλά και τα δίκτυα ύδρευσης από το φράγμα Ανάβαλου στην Επίδαυρο.

Με αμφιβολίες προχωρούν και τα έργα για την Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης, ο 2ος κεντρικός αποχετευτικός αγωγός Θεσσαλονίκης. Ερωτηματικό για το αν θα τα καταφέρει να ολοκληρωθεί φέτος είναι και στο έργο της Ανάπλασης Φαλήρου.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Εδώ έχουμε τα έργα που είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα τα καταφέρουν και θα οδεύσουν για ολοκλήρωση το 2020. Εδώ φιγουράρει το έργο επέκτασης του Μετρό μέχρι τη Νίκαια (που μάλλον θα πάει για το επόμενο καλοκαίρι), το έργο της Γ`φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, το έργο ανακατασκευής της Εθνικής Πινακοθήκης στην Αθήνα, οι 6 πεζογέφυρες σε κεντρικούς άξονες της Αθήνας.

Για το 2020 πάει το έργο ανισοπεδοποίησης της Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, το δίκτυο ακαθάρτων Παιανίας και το οδικό έργο Δρυόπη-Γαλατάς.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Αφιερώματα

Τα 20 μεγαλύτερα υπό κατασκευή έργα της χώρας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από το ypodomes.com έχουμε πολλές φορές παρουσιάσει τα μεγαλύτερα σε κόστος έργα σε κατασκευή. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί τα έργα αλλάζουν. Κάποια προστίθενται, κάποια αφαιρούνται από τη λίστα. Με το ΕΣΠΑ 2014-2020 να είναι σε πλήρη εξέλιξη και να προσθέτει ήδη νέα έργα σε αυτό τον κατάλογο, βλέπουμε ότι πολλά έργα είναι σε πολλή προχωρημένη φάση και πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στο τρέχων έτος. Πολλά από αυτά είναι στην πρώτη δεκάδα των μεγάλων έργων της χώρας μας.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα 20μεγαλύτερα (από άποψη κόστους) υπό κατασκευή έργα στην Ελλάδα. Η κατάταξη τους έχει ως παρακάτω:

20.Κάθετος Εγνατίας Ξάνθη-Σύνορα, τμήμα Δημαριό-Σύνορα: 50εκατ.ευρώ. Σε φάση προχωρημένων έργων. Πιθανή λειτουργία  το 2020.

19.Επέκταση Τραμ Φάληρο-Πειραιάς: 95εκατ.ευρώ. Σε φάση δοκιμαστικών δρομολογίων. Πιθανή λειτουργία μέχρι το Φθινόπωρο.

18.ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας: 113εκατ.ευρώ. Σε φάση προχωρήμενων έργων. Πιθανή λειτουργία το 2020.

17.Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο:  120εκατ.ευρώ. Η σύμβαση έχει υπογραφεί όμως τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει γιατί αναμένεται η έγκριση από την DG Comp. Έχει χωριστεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει το 2021.

16.Μετατροπή Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης σε Αυτοκινητόδρομο:  110εκατ.ευρώ: Θα λειτουργήσει το 2020.

15.Κατασκευή Προβλήτα ΙΙΙ Ικόνιο: (Λιμάνι Πειραιά) 147εκατ.ευρώ: Θα λετουργήσει πλήρως μέσα στο έτος.

14.Σιδηροδρομική Σήραγγα Σεπολίων: 150εκατ.ευρώ. Πρόκειται για έργο που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023.

13.Έργα Ανάπλασης Φαληρικού Όρμου: 150εκατ.ευρώ. Θα ολοκληρωθεί το 2019 (απαιτείται και νέα εργολαβία για τη δημιουργία παράκτιου πάρκου).

12.Σιδηροδρομικό έργο υποδομής τμήματος Ψαθόπυργος-Ρίο: 215εκατ.ευρώ. Θα ολοκληρωθεί το 2020.

11.Σιδηροδρομικό έργο ολοκλήρωσης τμήματος Κιάτο-Ροδοδάφνη: 275εκατ.ευρώ: Σε φάση ολοκλήρωσης μέχρι το τέλος του έτους.

 

Tα 10 μεγαλύτερα έργα υποδομής που κατασκευάζονται αυτή την εποχή στην Ελλάδα είναι τα παρακάτω:

10.Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: 300εκατ.ευρώ: Έχει διαιρεθεί σε 8 εργολαβίες. Οι 5 έχουν υπογραφεί ενώ απομένουν άλλες τρεις.  Χρονικός ορίζοντας  ολοκλήρωσης 2022-2023.

9.Νότιο Τμήμα Αυτοκινητόδρομου Ε65- Λαμία-Ξυνιάδα: 300εκατ.ευρώ: Τα έργα εκκίνησαν στις αρχές του έτους και σύμφωνα με τη σύμβαση θα διαρκέσουν 36 μήνες, δηλαδή μέχρι τις αρχές του 2022.

8.Σιδηροδρομικό έργο αναβάθμισης τμήματος Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος: 315εκατ.ευρώ: Σε φάση ολοκλήρωσης μέχρι το τέλος του έτους

7.Έργα αναβάθμισης στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια: 340εκατ.ευρώ. Κάποια αεροδρόμια έχουν ήδη ολοκληρωθεί (όπως αυτό της Ζακύνθου ή του Ακτίου). Στο σύνολο τους θα ολοκληρωθούν σταδιακά μέχρι το 2021.

6.Νέο Αεροδρόμιο Καστέλι Ηρακλείου: 500εκατ.ευρώ: Σε φάση εκκίνησης πρόσδρομων εργασιών, το κυρίως έργο θα ξεκινήσει το 2020.

5.Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλάδος Πατρίκιος-Μίκρα: 500εκατ.ευρώ: Θα λειτουργήσει το 2021

4. Μετρό Αθήνας: Επέκταση Γραμμής 3 Αγία Μαρίνα-Δημοτικό Θέατρο: 660εκατ.ευρώ: Θα λειτουργήσει σταδιακά από το 2020 μέχρι το 2021

3.Βασική Γραμμή Μετρό Θεσσαλονίκης: 1,1 δισ.ευρώ: Θα λειτουργήσει από το 2020 μέχρι το 2024

2.Νέα Λιγνιτική Μονάδα Πτολεμαϊδα: 5 1,4 δισ.ευρώ: Θα λειτουργήσει το 2020.

1.Αγωγός ΤΑΡ: 1,5δισ.ευρώ. Η ολοκλήρωση αναμένεται το 2019, η λειτουργία το 2020.

Αυτό που παρατηρούμε είναι πως σε αυτή τη χρονική στιγμή τα κυρίαρχα μεγάλα έργα στη χώρα είναι σταθερής τροχιάς (σιδηροδρομικά και έργα Μετρό) ενώ τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν έργα ενέργειας.

Στο επόμενο διάστημα, που αφορά τους επόμενους 6-12 μήνες αυτή η λίστα πρόκειται να αλλάξει καθώς κάποια έργα ολοκληρώνονται αλλά κάποια άλλα έργα θα τα δούμε να εισέρχονται. Νέα και πολυαναμενόμενα έργα είναι η Υποθαλάσσια Ζέυξη Σαλαμίνας-Περάματος, η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, τα έργα ηλεκτροκίνησης Κιάτο-Ροδοδάφνη και Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και η εργολαβία-σκούπα της Αμβρακίας Οδού.

Γενικά φέτος είναι μία χρονιά στην οποία βλέπουμε σημαντικές ανακατατάξεις στην διαβάθμιση των μεγάλων έργων με κυρίαρχο στοιχείο πλέον την απουσία πολλών μεγάλων οδικών έργων, καθώς αυτά σε σημαντικό βαθμό έχουν υλοποιηθεί και ολοκληρωθεί.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Διαθέσιμη η νέα έκδοση των Καταλόγων Μεγάλων Έργων της χώρας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Για 8η συνεχή χρονιά το ypodomes.com έχει την χαρά να σας παρουσιάσει τους ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ 2019. Τα μεγαλύτερα έργα είναι εδώ και παρουσιάζονται λεπτομερώς σε μία μοναδική για την Ελλάδα έκδοση. Τώρα πλήρως ανανεωμένοι, επικαιροποιημένοι με νέα εμφάνιση και ακόμα περισσότερες πληροφορίες. Τώρα, είναι διαθέσιμη η ολοκαίνουργια έκδοση ΙΟΥΛΙΟΣ 2019 που περιλαμβάνει 2 Καταλόγους.

1.Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ
Ο πρώτος Κατάλογος μας, ο Κατάλογος Μεγάλων Έργων, περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα κατασκευαστικά project της χώρας. Ξεκινά συνοπτικά με τα έργα ολοκληρώθηκαν και αποχώρησαν και ποια είναι εκείνα που έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους καθώς και τα 10 μεγαλύτερα (σε κόστος) υπο κατασκευή έργα της χώρας.

Συνεχίζει με πίνακες που δείχνουν την ολοκλήρωση των έργων ανά έτος 2019-2025 και στη συνέχεια παρουσιάζονται οι κατηγορίες των έργων: Δείτε ένα σχετικό Πίνακα ολοκλήρωσης έργων ανά έτος (εδώ είναι μέρος των έργων που ολοκληρώνονται το 2019).

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες ανά μεγάλο έργο όπως για παράδειγμα το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο Αγωγός ΤΑΡ, η Μονάδα Απορριμμάτων Ηπείρου, το σιδηροδρομικό έργο της Σήραγγας Σεπολίων, το Ψαθόπυργος-Ρίο, το νότιο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Ε65 Λαμία-Ξυνιάδα, τα έργα στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια και πολλά-πολλά άλλα που θα τα βρείτει μόνο σε αυτό τον Κατάλογο.

Δείτε εδώ τον Πίνακα με τις Κατηγορίες Έργων και των Εργολαβιών

Σε κάθε κατηγορία έργων παρουσιάζεται, συνοπτικά πρώτα σε πίνακα και στη συνέχεια το κάθε έργο, αναλυτικά με την ταυτότητα του που περιλαμβάνει: Φορέα Υλοποίησης, Κόστος, Ανάδοχο, Έκπτωση, Διάρκεια, Παρατάσεις, Χρηματοδότηση, Στοιχεία Επικοινωνίας, Φυσικό Αντικείμενο και Info.

Στο τέλος μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες σε πίνακα όλες τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τα έργα του παρόντος καταλόγου.

2.Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΩΝ-ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο δεύτερος Καταλόγος μας, ο Κατάλογος Δημοπρατήσεων-Μελλοντικών Έργων, περιλαμβάνει όλες τις εν ενεργεία μεγάλες δημοπρατήσεις μεγάλων έργων αποτυπώνοντας την εξέλιξη τους. Επίσης περιλαμβάνονται τα Έργα Προς Δημοπράτηση, εκείνα δηλαδή που είναι σε φάση ωρίμανσης, είτε μελετητικά είτε χρηματοδοτικά και το επόμενο διάστημα πρόκειται να δημοπρατηθούν. Τέλος, υπάρχουν και τα Μελλοντικά Έργα.

Εδώ θα βρείτε τα έργα που έχουν εξαγγελθεί ή είναι σε φάση σχεδιασμού και αποτελούν μελλοντική πρόκληση για το αν τελικά υλοποιηθούν.

Δείτε εδώ  τον Πίνακα με μέρος των Έργων Υπό Δημοπράτηση

Σε αυτό τον κατάλογο θα βρείτε όλα τα μεγάλα υπό δημοπράτηση έργα όπως η Νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, ο ΒΟΑΚ, τις επεκτάσεις του Ε65, την εργολαβία σκούπα της Αμβρακίας Οδού. Επίσης, τη Β`φάση Ανάπλασης Φαλήρου, την ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης, το νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι, το Ελληνικό και έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν όπως το εμπορευματικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, την ολοκλήρωση του Προβλήτα 6 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την παράκαμψη Χαλκίδας και πολλά ακόμα που θα βρείτε συγκεντρωμένα μόνο σε αυτό τον Κατάλογο.

Δείτε εδώ ένα Δείγμα παρουσίασης κάθε Έργου: Με πλήρη στοιχεία, φυσικό αντικείμενο, επικοινωνία και πληροφορίες για το έργο.

ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ

Α. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ 2019 & ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΩΝ-ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ: ΤΙΜΗ: 86,8€

Περιλαμβάνει: τον Κατάλογο Μεγάλων Έργων 2019 και τον Κατάλογο Δημοπρατήσεων και Μελλοντικών Έργων.

Τα μεγάλα υπό κατασκευή και υπό δημοπράτηση έργα αναλυτικά με λίστες έργων, αναμενόμενες παραδόσεις, τεχνικό προφίλ και παρουσίαση ανά έργο. Όλα συγκεντρωμένα σε ένα e-book μορφής pdf, με την εγγύηση και αξιοπιστία του ypodomes.com.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ:
Στείλτε μας mail στο sales@ypodomes.com για την διαδικασία αγοράς ή καλέστε μας στο 2130405600.

 

Β. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 4 ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ: TIMH 124€ (Οι Κατάλογοι εκδίδονται επικαιροποιημένοι ανά 3 μήνες)

Περιλαμβάνει: τον Κατάλογο Μεγάλων Έργων και τον Κατάλογο Δημοπρατήσεων και Μελλοντικών Έργων (έκδοση Ιουλίου 2019)+ τις εκδόσεις Οκτωβρίου 2019, Ιανουαρίου και Απριλίου 2020.

Τα μεγάλα υπό κατασκευή και υπό δημοπράτηση έργα αναλυτικά με λίστες έργων, αναμενόμενες παραδόσεις, τεχνικό προφίλ και παρουσίαση ανά έργο. Όλα συγκεντρωμένα σε ένα e-book μορφής pdf, με την εγγύηση και αξιοπιστία του ypodomes.com.

Και οι 2 Κατάλογοι, με όλες τις ενημερώσεις τους για τους επόμενους 12 μήνες (Οκτώβριος 2019, Ιανουάριος και Απρίλιος 2020). Με αυτή την αγορά, πληρώνετε μόνο μια φορά και για τους 2 καταλόγους και λαμβάνετε τις τρεις επόμενες επικαιροποιήσεις χωρίς επιπλέον κόστος!

Με την επιλογή και αγορά αυτού του πακέτου εξοικονομείτε πολλά χρήματα καθώς η αρχική τιμή όλων των Καταλόγων (4 συνεχόμενοι κατάλογοι) είναι 347,2 ευρώ. Με την αγορά του πακέτου της προσφοράς εξοικονομείτε συνολικά 223,20 ευρώ! Μην χάσετε αυτή την προσφορά γιατί είναι για περιορισμένο αριθμό αγορών.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ:
Στείλτε μας mail στο sales@ypodomes.com για την διαδικασία αγοράς ή καλέστε μας στο 2130405600.

**Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και ΦΠΑ 24%

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα