Connect with us

Αφιερώματα

Αφιέρωμα: 14 χρόνια Τραμ στην Αθήνα: Η νεότερη ιστορία 1990-2018

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η νεότερη ιστορία του Τραμ στην Αθήνα ξεκινά την εποχή που ο Αντώνης Τρίτσης ήταν Δήμαρχος Αθηναίων. Τότε διατύπωσε την ιδέα της επιστροφής του Τραμ σαν ένα μέσο που θα βοηθούσε την Αθήνα να βρει τη χαμένη της αίγλη.

Βλέποντας ότι πολλές πόλεις είχαν στραφεί και πάλι στον τροχιόδρομο που είχε γίνει πλέον αθόρυβο, οικολογικό και φιλικό μέσο μετακίνησης στις μεγάλες πόλεις κατάλαβε ότι το μέλλον ανήκει στα μέσα σταθερής τροχιάς. Στις ράγες.

Η Αθήνα την δεκαετία του 1980 ζούσε τα καθημερινά μποτιλιαρίσματα στο κέντρο της και τα λεωφορεία άρχισαν να γίνονται παράγοντας ανάσχεσης για τις μετακινήσεις στην πόλη. Η πόλη μεγάλωνε συνεχώς στα προάστια με αποτέλεσμα την ανάγκη πρόσθεσης συνεχώς νέων λεωφορειακών γραμμών προς το κέντρο της πόλης επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη πνιγμένους δρόμους.

Με τη σκέψη ότι το Τραμ θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά σε αυτή την αρνητική εξέλιξη στις αρχές της δεκαετίας του 1990 άρχισαν να πέφτουν στο τραπέζι οι πρώτες ιδέες για την επιστροφή του μέσου στην πόλη. Ο αρχικός σχεδιασμός για την επιστροφή του περιελάμβανε κυρίως διαδρομές που υπήρχαν στην παλιά Αθήνα. Εξυπηρέτηση ακτινωτά του ιστορικού κέντρου.

Μετά ήρθε το 1996 με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα. Τότε τα σχέδια άλλαξαν καθώς ο προγραμματισμός για το Τραμ και τις διαδρομές του έπρεπε να τροποποιηθούν. Με την χωροθέτηση όλων των αθλητικών πλεγμάτων στην Αθήνα διαπιστώθηκε ένα τεράστιο κενό στις αθλητικές εγκαταστάσεις τόσο στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού (που ακόμα λειτουργούσε) όσο και στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Η λύση του Μετρό απορρίφθηκε καθώς ήταν και δαπανηρό και χρειάζονταν προμελέτες, μελέτες και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες. Η λύση του Τραμ ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα. Με δύο κύριες γραμμές το Τραμ θα έφτανε από το κέντρο της Αθήνας στην παραλία και η άλλη γραμμή θα ένωνε το αθλητικό κέντρο στο Φάληρο με τα αθλητικά κέντρα σε ¶γιο Κοσμά και Ελληνικό.

Έχουμε ωστόσο φτάσει ήδη στο 2000 μόλις τέσσερα χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ακόμα ο διαγωνισμός δεν είχε βγει στον αέρα. Με τις πιέσεις από τη μια της ΔΟΕ και τις αντιδράσεις των Δήμων που θα περνούσε το Τραμ δημιουργούσαν μια ασφυκτική πίεση στην Ελληνική Κυβέρνηση. Το Παλαιό Φάληρο ήταν ο κυριότερος «επαναστάτης» καθώς θεωρούσε πως το Τραμ θα χαλούσε την όμορφη παραλιακή του εικόνα.

Το 2001 και με τις μελέτες σχεδόν ανώριμες ο διαγωνισμός βγήκε στον αέρα. Άλλος χρόνος δεν υπήρχε. Ο ανάδοχος βγήκε τον Δεκέμβριο του 2001 με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ να αναλαμβάνει την κατασκευή της υποδομής του ΤΡΑΜ με κόστος 225.000.000 ευρώ. Οι διαδρομές που προκρίθηκαν ήταν 2: Ζάππειο- Νέος Κόσμος- Νέα Σμύρνη- Παλαιό Φάληρο (Έδεμ) και η δεύτερη ΣΕΦ- Μοσχάτο &Καλλιθέα (μέσω της παλιάς παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος), Π. Φάληρο, Άλιμος, Ελληνικό, Γλυφάδα (τερματικός) συνολικού μήκους 24χλμ.

Τα έργα ξεκίνησαν στις αρχές του 2002 αλλά οι αντιδράσεις γενικεύτηκαν από όλους τους Δήμους που περνούσε το Τραμ. Λόγω του κατεπείγοντος των Ολυμπιακών Αγώνων τελικά κάμφθηκαν οι αντιστάσεις και το έργο προχωρούσε. Με συνεχής τροποποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω του αρχαιολογικού χώρου στο μνημείο της Πύλης του Αδριανού τελικά επιλέχθηκε η λύση του τερματισμού στο Σύνταγμα.

Τα έργα προχώρησαν παρά τις αντιξοότητες και το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και το πρώτο ιστορικό δοκιμαστικό δρομολόγιο από το αμαξοστάσιο του Ελληνικού έως τη Γλυφάδα έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 2003. Την 1η Ιουλίου 2004 στο κέντρο η Αθήνα αντίκρυσε βαγόνια Τραμ μετά από 50 χρόνια πραγματοποιώντας δοκιμαστικά δρομολόγια.

Η επίσημη πρώτη έγινε στις 19 Ιουλίου του 2004 μόλις 25 μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το Τραμ είχε επιστρέψει στην Αθήνα, νέο, όμορφο και έτοιμο να κατακτήσει τις μετακινήσεις σε Νότια Προάστια και Κέντρο.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και τις πρώτες μέρες οι συρμοί γέμιζαν ασφυκτικά με κόσμο που κυρίως ήθελε να δει το νέο μέσο μετακίνησης της πόλης. Το συνολικό κόστος έφτασε τα 340.000.000 ευρώ.

Οι συρμοί του Τραμ εντυπωσιακοί, Ιταλικοί στην κατασκευή από την εταιρία «Anslado Breda» σε συνεργασία με το διάσημο σχεδιαστή οχημάτων της Ferrari, Sergio Pininfarina, έναν από τους κορυφαίους σχεδιαστές στη σύγχρονη ιστορία της αυτοκίνησης. Κυρίαρχο χρώμα το ασημί και το μπλε. Το μήκος κάθε οχήματος είναι 31,9 μέτρα, ενώ με τους ζευκτήρες φτάνει τα 32,31 με πλάτος 2,4 μέτρα. Η μεταφορική του ικανότητα είναι 56 καθήμενοι επιβάτες και πάνω από 200 όρθιοι. Είναι πλήρως κλιματιζόμενοι και μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν από άτομα με μειωμένη κινητική ικανότητα.

Με προβλήματα τεχνικά, λειτουργικά, επιχειρησιακά το ανώριμο Τραμ για πολλούς μήνες ταλαιπώρησε τους πρώτους του επιβάτες και έδιωξε άλλους τόσους που περίμεναν ένα επίγειο Μετρό και έζησαν ένα αργοκίνητο ηλεκτρικό λεωφορείο.

Εντέλει το Τραμ με αργούς ρυθμούς μπήκε στη ζωή και τη συνείδηση των Αθηναίων και των κατοίκων των νοτίων Προαστίων. Τα προβλήματα διορθώθηκαν, οι χρόνοι βελτιώθηκαν, η ποιότητα των υπηρεσιών έγινε καλύτερη. Η επέκταση για Βούλα μήκους 700 μέτρων ολοκληρώθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2007.

Από το 2005 που η επέκταση για Πειραιά είχε μπει για τα καλά στην ατζέντα των μετακινήσεων είχαμε σοβαρά προβλήματα με τον Δήμο του Πειραιά αλλά και τη Νομαρχία.

Με την αλλαγή ηγεσίας το 2006 τα πράγματα άλλαξαν και συμφωνήθηκε η διαδρομή να είναι μονή από το ΣΕΦ και μέσω των οδών Λαμπράκη, Β. Γεωργίου να φτάνει στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο Λιμάνι του Πειραιά. Η επιστροφή και πάλι σε μονή γραμμή θα ήταν μέσω των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Μικράς Ασίας πίσω στο Νέο Φάληρο.

Τον Μάιο του 2009 έγινε ο πολυπόθητος διαγωνισμός αλλά θα χρειαστούν σχεδόν 4 χρόνια μέχρι να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης. Αυτό έγινε στις 14 Ιανουαρίου 2013 με αρχικό χρονοδιάγραμμα 25 μήνες, δηλαδή προγραμματισμένη λειτουργία τον Φεβρουάριο τοου 2015. 3,5 χρόνια αργότερα τα έργα συνεχίζονται και ολοκληρώνονται εντός των επόμενων 2 μηνων. Η λειτουργία αυτής της πρώτηςς μεγάλης επέκτασης υπολογίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2019, δηλαδή με 4 χρόνια καθυστέρησης. Η επέκταση αυτή αναμένεται να προσθέσει περίπου 25.000 νέους επιβάτες καθημερινά στο δίκτυο του Τραμ και να αντικαταστήσει λεωφορειακές γραμμές, ενώ ο ίδιος ο Πειραιάς έχει ομορφύνει καθώς πέρα από τον τροχιόδρομο και τις στάσεις έγιναν μεγάλες παρεμβάσεις στους οδικούς άξονες που διέρχεται το μέσο. Τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένονται το Φθινόπωρο όταν ο Πειραιάς θα ακούσει και πάλι το γνωστό -ψηφιακό πλέον- καμπανάκι του Τραμ.

Και η ιστορία συνεχίζεται…

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_pdfimage_print

Αφιερώματα

Στον Όμιλο Εταιρειών ΙΤΑ το Εθνικό Βραβείο Energy Globe Ελλάδας 2019

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Energy Globe ITA Group

Στον Όμιλο Εταιρειών ΙΤΑ απένειμε ο Εμπορικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της Αυστριακής Πρεσβείας-ADVANTAGE AUSTRIA κ. Gerd Dückelmann-Dublany το Εθνικό Βραβείο Energy Globe Ελλάδας 2019 για το έργο «Αφαλάτωση θαλασσινού νερού για την παραγωγή πόσιμου με χρήση αιολικής ενέργειας στο νησί της Μήλου».

Η μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού αντίστροφης ώσμωσης (SWRO) ονομαστικής δυναμικότητας ίσης με 4.500 m3/ημέρα, είναι μία υπερσύγχρονη μονάδα, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΗΛΟΥ ΑΕ, θυγατρική του ομίλου εταιρειών ΙΤΑ.

Η μονάδα βρίσκεται σε ένα παλιό ορυχείο μπεντονίτη στην τοποθεσία «Βουνό Τριοβασάλου» στη νήσο Μήλο, του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων. Παράγει πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθετία της ΕΕ.

Μονάδα Αφαλάτωσης

Η απονομή του βραβείου έγινε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο συνεδριακό κέντρο της Μήλου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν o εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σύρου Πατέρας Νεκτάριος Σώρος, ο Δήμαρχος Μήλου κος Μανώλης Μικέλης και η Πρόεδρος και Δευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας «Αιολική Μήλου ΑΕ» κα Μανταλένα Γερασίμου.

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ομίλου Εταρειών ΙΤΑ κ. Αντώνης Γερασίμου. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής Κυκλάδων κος Νίκος Συρμαλένιος, η Έπαρχος Μήλου κα Ελισάβετ Χωριανοπούλου, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο έχει επιλεχθεί ανάμεσα σε 2.000 έργα από όλον τον κόσμο προκειμένου να διεκδικήσει το Διεθνές Βραβείο Energy Globe 2019 στην κατηγορία του, στα πλαίσια μίας τελετής που θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2019 στην πόλη Έσπο της Φινλανδίας.

Με περισσότερες από 180 συμμετέχουσες χώρες, ο θεσμός των Bραβείων Energy Globe αποτελεί σήμερα παγκοσμίως το πιο αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό βραβείο.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αφιερώματα

Τα 20 μεγαλύτερα υπό δημοπράτηση έργα στην Ελλάδα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Έργα, Υποδομές, Κατασκευές

Σε μία περίοδο που τα νέα έργα είναι το ζητούμενο για τον κατασκευαστικό κλάδο, τα μεγάλα υπό δημοπράτηση έργα της χώρας είναι αυτά που δίνουν τον τόνο της επόμενης μέρας στο χώρο. Τα έργα αυτά πρόκειται να προσφέρουν απασχόληση και να κινητοποιήσουν την εξαιρετικά μεγάλη αλυσίδα γύρω από τις κατασκευές.

Σήμερα θα επιχειρήσουμε να δούμε τα 15 μεγαλύτερα έργα υπό δημοπράτηση στη χώρα, έργα που μας έχουν απασχολήσει λιγότερο ή περισσότερο.

Αυτό που έχε μεγάλο ενδιαφέρον είναι πως στην παρακάτω λίστα οι αυτοκινητόδρομοι και γενικά τα οδικά έργα συνεχίζουν να κυριαρχούν. Στην πρώτη πεντάδα έχουμε διαφορετικού τύπου έργα υποδομής. Δύο στα πέντε έργα είναι οδικά.

Κορυφαίο στη λίστα είναι το έργο κατασκευής της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας και ακολουθεί η Ηλεκτρική Διασύνδεση Αττικής-Κρήτης (με αρκετούς διαγωνισμούς), ο διπλός διαγωνισμός του ΒΟΑΚ, η υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος και το ενδιαφέρον οδικό έργο-ΣΔΙΤ για τον άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ενδιαφέρον έχει και το ποιοι τύποι διαγωνισμών είναι σε αυτό το ΤΟΡ-20. Βλέπουμε τόσο δημόσια έργα, όσο και έργα παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ αλλά και ιδιωτικά έργα. Το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο της λίστας είναι ο νέος Προβλήτας Κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά από τον ΟΛΠ. Μεγαλύτερο ΣΔΙΤ είναι αυτό για το τμήμα του ΒΟΑΚ Χερσόνησος-Νεάπολη.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι τα είδη των έργων. Για πρώτη φορά στην εικοσάδα των μεγάλων υπό δημοπράτηση έργων έχουμε πέρα από τα «κλασικά» είδη έργων (Μετρό, οδικά, σιδηροδρομικά) και άλλα. Για παράδειγμα έχουμε έργο για Νοσοκομείο (ιδιωτικό από το Ίδρυμα Ωνάση), δύο αντιπλημμυρικά (στα Ρέματα Εσχατιάς και Ερασίνου),  ενεργειακά, δύο μονάδες απορριμμάτων στην Κρήτη, σχολικά συγκροτήματα, αποχευτικά δίκτυα. Αυτή η μεγάλη «ποικιλία» έργων, μας δείχνει και την τάση που επικρατεί και ειδικά στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων λόγω της κλιματικής αλλαγής. Άλλωστε πρόσφατα το Υποδομών υπέγραψε σύμβαση με την ΕΤΕπ για την χρηματοδότηση 10 μεγάλων τέτοιων έργων.

Τέλος ενδιαφέρον έχει και η Γεωγραφία των μεγάλων υπό δημοπράτηση έργων. Βλέπουμε έργα στην Αττική, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα. Σαφώς, μεγάλη κερδισμένη στην Περιφέρεια είναι η Κρήτη με 4 μεγάλα υπό δημοπράτηση έργα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν εκτελούνται μεγάλα έργα σε άλλες Περιφέρειες μιας και υπάρχουν αρκετά έργα με μικρότερο προϋπολογισμό που είναι σε διαγωνιστική διαδικασία σε όλη τη χώρα.

Το ΤΟΡ-20 των μεγάλων υπό δημοπράτηση έργων της χώρας

1.Γραμμή 4 Μετρό Αθήνας 1,8δισ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)

2.Ηλεκτρική Διασύνδεση Αττικής-Κρήτης 1,7δισ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)(πολλαπλοί διαγωνισμοί)

3.ΒΟΑΚ 1,46δισ.ευρώ (Παραχώρηση-Έργο-ΣΔΙΤ)

4.Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος 400εκατ.ευρώ (εκτίμηση) (Έργο Παραχώρησης)

5.Αυτοκινητόδρομος Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη 200εκατ.ευρώ (Έργο-ΣΔΙΤ)

6.Νέος Προβλήτας Κρουαζιέρας Λιμένα Πειραιά 169εκατ.ευρώ (Ιδιωτικό Έργο)
7.Εργολαβία Σκούπα Αμβρακίας Οδού 150εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
8.Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο 100εκατ.ευρώ (εκτίμηση) (Ιδιωτικό Έργο)
9.Αντιπλημμυρική θωράκιση Ρέματος Εσχατιάς, τμήμα Ευπυρίδων-Λεωφόρος Πάρνηθος 86,2εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
10.Ηλεκτροκίνηση Σιδηροδρομικού Τμήματος Κιάτο-Ροδοδάφνη 83εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)

11.Αποχετευτικό Δίκτυο Παλλήνης 71,9εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
12.Ηλεκτρική Διασύνδεση Εύβοιας-Σκιάθου 59,8εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
13.Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Χερσονήσου Κρήτη 57,3εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
14.Σηματοδότηση-Ηλεκτροκίνηση Σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα 54εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
15.Οκτώ Σχολικές Μονάδες με ΣΔΙΤ, Χανιά 50,4εκατ.ευρώ (Έργο-ΣΔΙΤ)
16.Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αμαρίου 48,8εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)

17.Διευθέτηση Ρέματος Ερασινού Ανατολικής Αττική 48,6εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
18.Πρόδρομες Εργασίες Γραμμής 4 Μετρό Αθήνας 48,2εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
19.Διπλή Σύνδεση Λευκάδας με Αμβρακία Οδό 48,1εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
20.Εργολαβία Ολοκλήρωσης Α/Κ16 Περιφερειακής Θεσσαλονίκης 38,2εκατ.ευρώ (Δημόσιο έργο)

*Στη λίστα δεν έχουν μπει μεγάλα ιδιωτικά τουριστικά projects καθώς τυχόν διαγωνιστική διαδικασία είναι εκτός δημοσιότητας.

Μπορείτε να δείτε όλα τα μεγάλα υπό κατασκευή έργα υποδομής της χώρας, στους Νέους Καταλόγους Μεγάλων Έργων του ypodomes.com, έκδοση Οκτώβριος 2019.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αφιερώματα

Διαθέσιμοι οι νέοι Κατάλογοι Μεγάλων Έργων-Οκτώβριος 2019

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Για 8η συνεχή χρονιά το ypodomes.com έχει την χαρά να σας παρουσιάσει τους ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ 2019. Τα μεγαλύτερα έργα είναι εδώ και παρουσιάζονται λεπτομερώς σε μία μοναδική για την Ελλάδα έκδοση. Τώρα πλήρως ανανεωμένοι, επικαιροποιημένοι με νέα εμφάνιση και ακόμα περισσότερες πληροφορίες. Τώρα, είναι διαθέσιμη η ολοκαίνουργια έκδοση ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019 που περιλαμβάνει 2 Καταλόγους.

1.Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ

Ο πρώτος Κατάλογος μας, ο Κατάλογος Μεγάλων Έργων, περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα κατασκευαστικά project της χώρας. Ξεκινά συνοπτικά με τα έργα ολοκληρώθηκαν και αποχώρησαν και ποια είναι εκείνα που έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους καθώς και τα 10 μεγαλύτερα (σε κόστος) υπο κατασκευή έργα της χώρας.

Συνεχίζει με πίνακες που δείχνουν την ολοκλήρωση των έργων ανά έτος 2019-2025 και στη συνέχεια παρουσιάζονται οι κατηγορίες των έργων: Δείτε ένα σχετικό Πίνακα ολοκλήρωσης έργων ανά έτος (εδώ είναι μέρος των έργων που ολοκληρώνονται το 2019).

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες ανά μεγάλο έργο όπως για παράδειγμα το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο Αγωγός ΤΑΡ, η Μονάδα Απορριμμάτων Ηπείρου, το σιδηροδρομικό έργο της Σήραγγας Σεπολίων, το Ψαθόπυργος-Ρίο, το νότιο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Ε65 Λαμία-Ξυνιάδα, τα έργα στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια και πολλά-πολλά άλλα που θα τα βρείτει μόνο σε αυτό τον Κατάλογο.

Δείτε εδώ τον Πίνακα με τις Κατηγορίες Έργων και των Εργολαβιών

Κατάλογος Μεγάλων Έργων

Εδώ δείτε δείγμα παρουσίασης Έργου Υπό Κατασκευή

Κατάλογος Μεγάλων Έργων

Σε κάθε κατηγορία έργων παρουσιάζεται, συνοπτικά πρώτα σε πίνακα και στη συνέχεια το κάθε έργο, αναλυτικά με την ταυτότητα του που περιλαμβάνει: Φορέα Υλοποίησης, Κόστος, Ανάδοχο, Έκπτωση, Διάρκεια, Παρατάσεις, Χρηματοδότηση, Στοιχεία Επικοινωνίας, Φυσικό Αντικείμενο και Info.

Στο τέλος μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες σε πίνακα όλες τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τα έργα του παρόντος καταλόγου.

2.Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΩΝ-ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Ο δεύτερος Καταλόγος μας, ο Κατάλογος Δημοπρατήσεων-Μελλοντικών Έργων, περιλαμβάνει όλες τις εν ενεργεία μεγάλες δημοπρατήσεις μεγάλων έργων αποτυπώνοντας την εξέλιξη τους. Επίσης περιλαμβάνονται τα Έργα Προς Δημοπράτηση, εκείνα δηλαδή που είναι σε φάση ωρίμανσης, είτε μελετητικά είτε χρηματοδοτικά και το επόμενο διάστημα πρόκειται να δημοπρατηθούν. Τέλος, υπάρχουν και τα Μελλοντικά Έργα.

Εδώ θα βρείτε τα έργα που έχουν εξαγγελθεί ή είναι σε φάση σχεδιασμού και αποτελούν μελλοντική πρόκληση για το αν τελικά υλοποιηθούν.

Δείτε εδώ  τον Πίνακα με μέρος των Έργων Υπό Δημοπράτηση

Διαθέσιμοι οι νέοι Κατάλογοι Μεγάλων Έργων

Εδώ δείτε δείγμα Παρουσίασης Έργου Υπό Δημοπράτηση

Κατάλογος Μεγάλων Έργων

Σε αυτό τον κατάλογο θα βρείτε όλα τα μεγάλα υπό δημοπράτηση έργα όπως η Νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, ο ΒΟΑΚ, τις επεκτάσεις του Ε65, την εργολαβία σκούπα της Αμβρακίας Οδού. Επίσης, τη Β`φάση Ανάπλασης Φαλήρου, την ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης, το νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι, το Ελληνικό και έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν όπως το εμπορευματικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, την ολοκλήρωση του Προβλήτα 6 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την παράκαμψη Χαλκίδας και πολλά ακόμα που θα βρείτε συγκεντρωμένα μόνο σε αυτό τον Κατάλογο.

Δείτε εδώ ένα Δείγμα παρουσίασης κάθε Έργου: Με πλήρη στοιχεία, φυσικό αντικείμενο, επικοινωνία και πληροφορίες για το έργο.

ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ

Α. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ 2019 & ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΩΝ-ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ: ΤΙΜΗ: 86,8€

Περιλαμβάνει: τον Κατάλογο Μεγάλων Έργων 2019 και τον Κατάλογο Δημοπρατήσεων και Μελλοντικών Έργων.

Τα μεγάλα υπό κατασκευή και υπό δημοπράτηση έργα αναλυτικά με λίστες έργων, αναμενόμενες παραδόσεις, τεχνικό προφίλ και παρουσίαση ανά έργο. Όλα συγκεντρωμένα σε ένα e-book μορφής pdf, με την εγγύηση και αξιοπιστία του ypodomes.com.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ:
Στείλτε μας mail στο sales@ypodomes.com για την διαδικασία αγοράς ή καλέστε μας στο 2130405600.

 

Β. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 4 ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ: TIMH 124€ (Οι Κατάλογοι εκδίδονται επικαιροποιημένοι ανά 3 μήνες)

Περιλαμβάνει: τον Κατάλογο Μεγάλων Έργων και τον Κατάλογο Δημοπρατήσεων και Μελλοντικών Έργων (έκδοση Οκτωβρίου 2019)+ τις εκδόσεις  Ιανουαρίου, Απριλίου και Οκτωβρίου 2020.

Τα μεγάλα υπό κατασκευή και υπό δημοπράτηση έργα αναλυτικά με λίστες έργων, αναμενόμενες παραδόσεις, τεχνικό προφίλ και παρουσίαση ανά έργο. Όλα συγκεντρωμένα σε ένα e-book μορφής pdf, με την εγγύηση και αξιοπιστία του ypodomes.com.

Και οι 2 Κατάλογοι, με όλες τις ενημερώσεις τους για τους επόμενους 12 μήνες ( μέχρι Οκτώβριο 2020). Με αυτή την αγορά, πληρώνετε μόνο μια φορά και για τους 2 καταλόγους και λαμβάνετε τις τρεις επόμενες επικαιροποιήσεις χωρίς επιπλέον κόστος!

Με την επιλογή και αγορά αυτού του πακέτου εξοικονομείτε πολλά χρήματα καθώς η αρχική τιμή όλων των Καταλόγων (4 συνεχόμενοι κατάλογοι) είναι 347,2 ευρώ. Με την αγορά του πακέτου της προσφοράς εξοικονομείτε συνολικά 223,20 ευρώ! Μην χάσετε αυτή την προσφορά γιατί είναι για περιορισμένο αριθμό αγορών.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ:
Στείλτε μας mail στο sales@ypodomes.com για την διαδικασία αγοράς ή καλέστε μας στο 2130405600.

**Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και ΦΠΑ 24%

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα