Connect with us

Αφιερώματα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: τα μεγάλα έργα υποδομής στο μεγάλο λιμάνι της χώρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πειραιάς χωρίς λιμάνι είναι Αθήνα χωρίς Ακρόπολη

Πειραιάς χωρίς λιμάνι είναι Αθήνα χωρίς Ακρόπολη. Έτσι, εκτός από τα μεγάλα έργα της πόλης, τα δημοτικά έργα, τα συγκοινωνιακά έργα, μία σειρά από μεγάλα έργα σχεδιάζονται και στο λιμάνι του Πειραιά από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ).

Έργα που έχουν σκοπό την ενδυνάμωση της αξίας του λιμανιού ως σταθμό κρουαζιέρας διεθνούς φήμης, έργα συγκοινωνιακά αλλά και έργα που συμβάλλουν στην βελτίωση των υπηρεσιών αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών του Πειραιά. Ας δούμε τα σπουδαιότερα:

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ
Το έργο αφορά την επέκταση του επιβατικού λιμένα προς τη νότια πλευρά, ώστε να δημιουργηθούν 6 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων μήκους της τάξεως των 350μ. Στόχος είναι το λιμάνι του Πειραιά  να μετατραπεί στο κυριότερο κέντρο της κρουαζιέρας στην περιοχή της Μεσογείου.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εξωτερικών λιμενικών έργων (κυματοθραύστες), συνολικού μήκους 1500μ. και εσωτερικών λιμενικών έργων (κρηπιδότοιχοι), συνολικού μήκους 3000μ. και νέους χερσαίους χώρους επιφανείας 175.000τ.μ.

Η δαπάνη του έργου, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της μελέτης, είναι 230 εκ. Ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ενώ η δημοπράτηση του αναμένεται να γίνει εντός του 2013 και να ολοκληρωθεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ MONORAIL
Είναι ένα από τα πιο σπουδαία έργα που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των επιβατών του λιμανιού από το Χατζηκυριάκειο μέχρι την Δραπετσώνα. Το μήκος του λιμένα (7χλμ) και το σχήμα του κάνουν την ανάπτυξη συστήματος monorail εφικτή.

Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ενώ έχει γίνει ήδη η προεπιλογή 6 εταιρικών σχημάτων. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη υπερυψωμένου (πάνω σε γέφυρα) μέσου σταθερής τροχιάς διπλής τροχιάς. Θα δημιουργηθούν 8 σταθμοί σε ύψος 5-6m ώστε να διέρχονται από τις πύλες του λιμένα ΙΧ οχήματα και φορτηγά.   Το κόστος υπολογίζεται σε περίπου 1203κ.ευρώ ενώ ο Δήμος Πειραιά αντιδρά σθεναρά την κατασκευή του.

Advertisement

ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ (ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ) ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟY –ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Ένα έργο με μεγάλη αξία όχι μόνο για το λιμάνι αλλά για όλη την πόλη του Πειραιά και της Δραπετσώνας ενώνοντας δύο περιοχές που σήμερα σε ώρες αιχμής χρειάζονται ως και 30 λεπτά για αυτή την απόσταση. Έχει προϋπολογισμό 10 εκ. ευρώ. Το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στα ΠΕΠ Αττικής στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει υποθαλάσσια σύνδεση περιοχής «Λέοντος» και Ηετιωνίας Ακτής στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιώς, η οποία θα επιτρέπει τη διάβαση πεζών από τη μια περιοχή στην άλλη πολύ γρήγορα και άνετα, δημιουργώντας παράλληλα μεγάλη προσβασιμότητα, τόσο στο χώρο κρουαζιέρας και στο προβλεπόμενο Εκθεσιακό – Συνεδριακό Κέντρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της προβλεπόμενης Πολιτιστικής Ακτής Ηετιωνίας.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΓΟΔΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ
Πολύ φιλόδοξο σχέδιο για να ζωντανέψει το ιστορικό κτίριο του λιμανιού που στο παρελθόν ήταν το εκθεσιακό κέντρο της πόλης.  Το έργο στοχεύει στην μετατροπή του κτιρίου σε επιβατικό σταθμό εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιερόπλοιων και δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

Στα πλαίσια εξασφάλισης της χρηματοδότησης του έργου προβλέπεται και η δημιουργία γραφειακών χώρων για ναυτιλιακές εταιρείες. Το έργο προβλέπεται να εκτελεσθεί με το σύστημα μελέτη – κατασκευή – αυτοχρηματοδότηση έναντι παραχώρησης εκμετάλλευσης. Προς το παρόν ο διαγωνισμός έχει μετατεθεί ήδη 3 φορές και βρισκόμαστε σε αναμονή μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο που θα γίνει (αν δεν υπάρξει άλλη μετάθεση) η δημοπράτηση.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑ 3 ΣΤΟ ΙΚΟΝΙΟ
Το έργο είναι σε φάση κατασκευής από το 2011. Το τελικό κόστος εκτιμάται σε 110εκ.ευρώ και το έχει αναλάβει η Κινεζική εταιρεία Cosco (ΣΕΠ) μέσω της σύμβασης παραχώρησης. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή του ανατολικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου και τον εξοπλισμό του με γερανογέφυρες και μηχανήματα στοιβασίας containers. Προβλέπεται η κατασκευή κρηπιδότοιχων συνολικού μήκους 720μ. με ωφέλιμο βάθος -18.00μ. και χερσαίων χώρων επιφανείας  200.000τμ.

Άλλα έργα τα οποία ο ΟΛΠ έχει στο πρόγραμμα 2012-2016 αλλά είναι πιο μελλοντικά είναι: Επέκταση επιβατικού λιμένα προς Βορρά που απαιτούνται 3,5 χρόνια κατασκευών, Νέο Εκθεσιακό Κέντρο στην περιοχή Θεμιστοκλέους, Ανάπτυξη Λιμένα Ηρακλέους (Κερατσίνι)κ.α.

 

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα