Connect with us

Αφιερώματα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: τα μελλοντικά μεγάλα έργα υποδομής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σπουδαία έργα θα γίνουν και τα επόμενα χρόνια

Παρά το γεγονός πως στον Πειραιά σήμερα γίνονται σπουδαία έργα όπως αυτό του Μετρό και του Τραμ στο μέλλον αναμένουμε άλλα 3 σημαντικά μεγάλα έργα. Η υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ από το Φάληρο μέχρι το λιμάνι, το έργο στον Φαληρικό Όρμο και οι επεκτάσεις του Τραμ θα κάνουν τον Πειραιά ακόμα πιο σημαντικό.

ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 1 (ΗΣΑΠ) ΦΑΛΗΡΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Είναι ένα σχέδιο που πρόκειται να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια. Στην Αττικό Μετρό περιμένουν την έγκριση του ΥΠΕΚΑ για να εξευρεθεί χρηματοδότηση και να γίνει η δημοπράτηση. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα έργο που δεν θα αλλάξει κάτι είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον Πειραιά.

Η υπογειοποίηση θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη στάση ΦΑΛΗΡΟ  και μέχρι τον τερματικό σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ όπου θα βγαίνει και πάλι στην επιφάνεια. Στην περιοχή που βρίσκεται το εργοστάσιο του ΚΕΡΑΝΗ (περίπου στο μέσον της διαδρομής) θα κατασκευαστεί ένας νέος υπόγειος σταθμός με την ονομασία ΚΑΜΙΝΙΑ και θα εξυπηρετεί τις περιοχές του Πειραιά και των Καμινίων αλλά και την βιοτεχνική περιοχή του Πειραιά.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο ο Πειραιά θα αποκτήσει μία ολοκαίνουργια διαμπερή Λεωφόρο που θα αποτελείται από τις σημερινές οδούς Μικράς Ασίας (στο ρεύμα προς Πειραιά) και Ανδρούτσου και Ομηρίδου Σκυλίτση (στο ρεύμα προς Φάληρο) και ο δρόμος θα καταλήγει στην πλατεία Ιπποδαμείας.  Η νέα αυτή Λεωφόρος θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του Πειραιά και θα ενώσει την Πειραϊκή Χερσόνησο με την υπόλοιπη πόλη.

Το έργο έχει κόστος περίπου 100εκ.ευρώ και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Σχεδιασμός υπάρχει και για την συνέχεια του δρόμου από την Πλατεία Ιπποδαμείας μέχρι το λιμάνι αλλά είναι σε φάση απλού σχεδιασμού.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ
Πρόκειται για ένα έργο που δεν είναι τόσο μελλοντικό καθώς έχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και θα δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με στόχο τα έργα να ξεκινήσουν το καλοκαίρι και να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2015.

Είναι ένα εμπνευσμένο έργο-παρέμβαση που φέρνει την μελετητική σφραγίδα του Ιταλού αρχιτέκτονα Ρεντζο Πιάνο. Το έργο είναι πολυσύνθετο και περιλαμβάνει την μετατόπιση της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος (από την συμβολή της με την Λ.Κηφισού μέχρι την συμβολή της με την Λ.Συγγρού) κατά 80 μέτρα. Ο δρόμος θα είναι βυθισμένος  δίνοντας την απαραίτητη πρόσβαση στους πεζούς.

Advertisement

Ένα νέο πάρκο σε όλη την φαληρική ακτή θα διαμορφωθεί σε μήκος 1.200 μέτρων και πλάτος 100 μέτρων κάνοντας την περιοχή εύκολα προσβάσιμοι. Ειδικοί πεζόδρομοι από το Φάληρο το Μοσχάτο και την Καλλιθέα θα οδηγούν στο πάρκο όπως και η σημερινή Εσπλανάδα (η τεράστια πεζογέφυρα που υπάρχει στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο.

Με το έργο αυτό η εικόνα του Πειραιά θα αλλάξει ριζικά και θα συνδυαζόμενο με το έργο υπογειοποίησης του Μετρό από το Φάληρο στον Πειραιά θα μεταμορφώσουν την είσοδο στην πόλη δίνοντας απίστευτη προστιθέμενη αξία στην πόλη.

ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΡΑΜ
Ο Πειραιάς μπορεί να περιμένει από μέρα σε μέρα να ξεκινήσουν τα έργα επέκτασης προς το κέντρο και το λιμάνι αλλά ο σχεδιασμός είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος για το μέλλον. Σύμφωνα με τα σχέδια της Αττικό Μετρό οι επόμενες επεκτάσεις του Τραμ θα είναι από το κέντρο του Πειραιά προς Καλλίπολη και Φρεατίδα καλύπτοντας ουσιαστικά όλη την Πειραϊκή Χερσόνησο.  Τα έργα αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Σε επόμενη φάση αναμένεται η επέκταση του Τραμ από το λιμάνι του Πειραιά προς Δραπετσώνα-Κερατσίνι και μάλιστα μελετάται ένα μεγάλο τμήμα της επέκτασης να είναι υπόγειο κάνοντας το Τραμ «ελαφρύ Μετρό» και την απόσταση μεταξύ Πειραιά και Κερατσινίου να πραγματοποιείται σε ελάχιστα λεπτά.

Η συγκεκριμένη επέκταση βρίσκεται σε προμελέτες και θα μας απασχολήσει αρκετά τα επόμενα χρόνια ενώ ο στόχος είναι να αρχίσει να κατασκευάζεται μέσα στο πλαίσιο χρηματοδότησης του επόμενου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα