Connect with us

Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Οι εξελίξεις φέτος στα έργα: Ιούλιος- Αύγουστος

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχοντας μπει για τα καλά στο καλοκαίρι και με τις θερμοκρασίες να χτυπούν κόκκινο τα έργα αρχίζουν να ατονούν. Πάρα ταύτα έχουμε σημαντικές παραδόσεις σταθμών και τους δύο μήνες.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2010
Μεγαλεπήβολες εξαγγελίες έχουμε για τη Θεσσαλονίκη από το Υπουργείο Υποδομών καθώς ανακοινώνεται η πρόθεση για την κατασκευή δεκάδων έργων υποδομών. Μέχρι και η ζεύξη του Θερμαϊκού μπήκε στο τραπέζι. Σε μερικές μέρες στη ΔΕΘ θα ανακοινωθεί το master plan.

Το Νέο γήπεδο της ΑΕΚ ξανά στο προσκήνιο. Συναντήσεις συνεχόμενες με φορείς από τους παράγοντες της ομάδας με σκοπό την ανέγερση γηπέδου στην ιστορική έδρα της Νέας Φιλαδέλφειας. Αρχές του Σεπτέμβρη θα ανακοινωθούν και τα νέα σχέδια για το γήπεδο.

Σημαντική είδηση είχαμε για την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του φράγματος Ασωπού στην Κόρινθο. Μειοδότης η εταιρεία ΙΟΝΙΟΣ ΑΤΕ. Το κόστος 31.300.000 ευρώ.

Νέες εξαγγελίες από το ΥΠΕΚΑ για αναπλάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Περιμένουμε να δούμε..

Ενώ το έργο της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού προχωρά με πολύ καλούς ρυθμούς το ΣτΕ με απόφαση του κάνει δεκτή την ένσταση για την διέλευση από το οικοσύστημα του Καϊάφα. Πλέον αναμένονται άλλες λύσεις οι οποίες θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες.

Advertisement

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Μετά από μεταθέσεις επί μεταθέσεων για την ημερομηνία παραδόθηκε ο σταθμός του Μετρό ΧΟΛΑΡΓΟΣ της Γραμμής 3. Πολύ σημαντικός σταθμός που θα εξυπηρετεί Χολαργό, Νέο Ψυχικό και Κάτω Χαλάνδρι. Είναι ο τελευταίος σταθμός που παραδίδεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων και πλέον απομένει ο σταθμός Αγία Παρασκευή για το Φθινόπωρο.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010
Με ανακοίνωση του ο ΗΣΑΠ ανακοινώνει το κλείσιμο του τμήματος ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ- ΑΤΤΙΚΗ για την ανακαίνιση της γερασμένης σήραγγας και την αναβάθμιση των γραμμών. Υπομονή για 4 μήνες ακόμα.

Υπογράφηκε σύμβαση με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ το τμήμα του δρόμου Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας ,Καρτέρι-Πάργα ύψους 48.850.000 ευρώ. Ο χρόνος ολοκλήρωσης ορίζεται για το 2013.

Στις 8 Αυγούστου παραδίδονται δύο σταθμοί του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ και οι ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ μπαίνουν στη ζωή μας και θα βοηθήσουν στην στροφή των πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο σταθμός της Μεταμόρφωσης χαρακτηρίζεται ιστορικός γιατί γίνεται ο πρώτος σταθμός που λειτουργεί 2 χρόνια μετά την αποπεράτωση των εργασιών!

Σε συμφωνία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης και τη Νομαρχία Αθηνών αποφασίζεται η κατασκευή νέου κλειστού γηπέδου για τον Πανιώνιο. Το γήπεδο θα κοστίσει 17.850.000 ευρώ και θα είναι έτοιμο το 2013. Θα αρχίσει να κατασκευάζεται από το καλοκαίρι του 2011.

Ξεκίνησαν οι μετροπόντικες στη Θεσσαλονίκη και ανοίγει το εργοτάξιο στο σταθμό Ανάληψη. Δύο ευχάριστα νέα για το έργο που φέτος ήταν όλο δυσάρεστα. Δυστυχώς ο σταθμός Παπάφη θα πρέπει να περιμένει σχεδόν την ολοκλήρωση των έργων για να ξεκινήσει να κατασκευάζεται λόγω της στάσης του ιδρύματος και την κόντρα με το Υπουργείο.

Έκπτωτη από το έργο της κατασκευής των Παραγλαύκιων αρτηριών κρίθηκε η εταιρεία Μηχανική από το Υπουργείο Υποδομών. Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις καθώς το έργο είναι από τα σημαντικότερα της Πάτρας. Μέσα στον Σεπτέμβριο οι οριστικές εξελίξεις.

Advertisement

Με το τέλος του Αυγούστου και την έναρξη της σεζόν περιμένουμε πολύ σημαντικές εξελίξεις στο χώρο των έργων με την δρομολόγηση πολλών μεγάλων έργων όπως οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού, το Αεροδρόμιο στο Καστέλλι Ηρακλείου, το μετρό και το τραμ για Πειραιά και αλλά.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

Advertisement

δημοφιλη θεματα