Connect with us

Αναπλάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Αφιέρωμα: Οι εξελίξεις φέτος στα έργα: Μάρτιος- Απρίλιος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το δεύτερο δίμηνο του 2010 μαζί με το τέταρτο είναι τα πιο σημαντικά μέχρι σήμερα. Καθώς η κρίση ολοένα μεγαλώνει έρχονται σημαντικά νέα για τα έργα και οι εξαγγελίες πληθαίνουν. Πρωταγωνιστής και πάλι το Μετρό Θεσσαλονίκης

ΜΑΡΤΙΟΣ 2010
Ανακοίνωση από το Υπουργείο Υποδομών για ένταξη έργων Προαστιακού σιδηροδρόμου στο ΕΣΠΑ. Τα έργα αυτά είναι καθυστερημένα από το Γ` ΚΠΣ. Τα έργα πολλά και οι διαγωνισμοί ακόμα αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον.

Στο Μετρό Θεσσαλονίκης προσπαθούν να ξεμπλέξουν το κουβάρι με τα οικονομικά προβλήματα να «πνίγουν» το έργο. Ωστόσο η καλή είδηση είναι ότι ανοίγει το εργοτάξιο στη Νέα Ελβετία.

Μετά από 1,5 χρόνο μελετών η μελέτη για το Τραμ Πάτρας ολοκληρώθηκε με τα αποτελέσματα να είναι οριακά θετικά. Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων δεν είχαμε καμία εξέλιξη.

Και η είδηση του έτους μέχρι σήμερα: Υπογράφηκαν μετά από 9 μήνες διαγωνισμού τα έργα αναβάθμισης σε αυτοκινητόδρομο του οδικού άξονα ¶κτιο-Αμβρακία με 4 εργολαβίες και χρόνο παράδοσης τον Απρίλιο του 2013. Τρεις εργολαβίες πήγαν στον όμιλο της ΑΕΓΕΚ και μια στη Μηχανική. Συνολικός προϋπολογισμός 338.200.000 ευρώ.

Σχέδιο για τη συγχώνευση Μετρό και ΗΣΑΠ αναγγέλθηκε από το Υπουργείο Υποδομών. Έκτοτε τα σχέδια για τις συγκοινωνίες πολλά αλλά ακόμα τίποτα δεν έχει γίνει επίσημα. Μια κίνηση επιβεβλημένη που θα ενώσει τον μητροπολιτικό σιδηρόδρομο της Αθήνας σε ένα με ενιαίες απαιτήσεις και ανάγκες.

Ανακοινώνεται το αναπτυξιακό σχέδιο Πειραιά 2010-2010. Δεκάδες έργα για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Δεκάδες εξαγγελίες. Περιμένουμε τα απολύτως απαραίτητα έργα να ξεκινήσουν από δω και πέρα.

Τα έργα στην Ιόνια Οδό έχουν αρχίσει να φαίνονται. Οι σήραγγες προχωρούν και με εξαίρεση τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις τα υπόλοιπα πάνε σχετικά καλά.

Η Ολυμπία Οδός μέχρι την Πάτρα τρέχει με φοβερούς ρυθμούς. Από έργο που υπογράφηκε τελευταίο αναδεικνύεται σε πρωταθλητή. Τα προβλήματα με τη διέλευση στη λίμνη Καϊάφα συνεχίζονται.

Η λιτότητα «αγγίζει» και τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού. Σχεδόν τα μισά χιλιόμετρα κόβονται από το Υπουργείο και πλέον το έργο μειώνεται στο μισό. Δεν αναμένεται η δημοπράτηση του πριν από το τέλος του έτους.

Η πρώτη παράδοση του χρόνου! Ο αυτοκινητόδρομος της Ανατολικής Οδού Πελοποννήσου παραδίδει το πρώτο της μεγάλο τμήμα από το Αθήναιο μέχρι το Λεύκτρο μήκους 16χλμ αλλάζοντας τις κυκλοφοριακές συνήθειες της περιοχής ενώ υπόσχονται και συνέχεια μέχρι τα τέλη του έτους.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010
Υπέγραψαν στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα και Βουλγαρία για την κατασκευή και κοινή εκμετάλλευση αγωγού φυσικού αερίου με χρονικό ορίζοντα το 2012.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ανακοινώνει την παραχώρηση του χώρου του σημερινού θερινού θεάτρου «Δελφινάριο» στο Μικρολίμανο για την κατασκευή Κολυμβητηρίου του Ολυμπιακού. Σημαντική αθλητική είδηση για τους κόκκινους που θα αποκτήσουν δική τους έδρα.

Το Αττικό ¶λσος άνοιξε και σας περιμένει. Η πιο απρόσμενη ανάπλαση της Αθήνας ολοκληρώθηκε ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους Αθηναίους και όχι μόνο. Αγνώριστος ο χώρος που πριν λίγο καιρό ήταν σχεδόν επικίνδυνος. Δέντρα, θάμνοι, φυτά, πεζοδιάδρομοι, παρκάκια, αθλητικές παρεμβάσεις. Ένα έργο που πρέπει να έχει μιμητές. Ομόρφυνε την Αθήνα και όλη την πόλη.

Ενώ στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού ακόμα γίνονται διαπραγματεύσεις όνειρα για νέο γήπεδο κάνουν στα Γιάννενα. Δυστυχώς η οικονομική συγκυρία φαίνεται πως δεν αφήνει να πραγματοποιηθεί μια τέτοια εξέλιξη.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης συνεχίζει να προβληματίζει και πλέον επίκεντρο είναι ο σταθμός Παπάφη. Η διοίκηση του ιδρύματος κάνει ότι μπορεί για να καθυστερήσει τα έργα εκνευρίζοντας κατασκευαστές, Υπουργείο και πολίτες. Το θέμα θα συνεχίζει να μας απασχολεί για πολλά χρόνια αφού αυτές οι ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα την μη κατασκευή του κελύφους του σταθμού για να περάσει ο μετροπόντικας.

Η ηλεκτροκίνηση έφτασε στη Χαλκίδα. Τη χαρμόσυνη είδηση μας μετέφερε ο ΟΣΕ χωρίς κανένας να καταλάβει γιατί καθώς ακόμα και μέχρι σήμερα δεν πάνε ηλεκτροκίνητα τρένα αλλά πετρελαιοκίνητα. Πάντως η ηλεκτροκίνηση είναι εκεί..

Η περίοδος Μαρτίου-Απριλίου είναι αρκετά σημαντική και γεμάτη ειδήσεις. ¶λλες ευχάριστες και άλλες δυσάρεστες πέρασαν στην ιστορία.

Αύριο Κυριακή 29 Αυγούστου οι δύο επόμενες αναρτήσεις
Μάιος-Ιούνιος
Ιούλιος -Αύγουστος

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα