Connect with us

Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Οι εξελίξεις φέτος στα έργα: Μάιος -Ιούνιος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τρίτο δίμηνο πλέον είναι γεμάτο ειδήσεις. Κυρίως αισιόδοξες αλλά και με κάποια προβλήματα. Και πάλι το Μετρό Θεσσαλονίκης με το σταθμό Παπάφη ήταν ο πρωταγωνιστής ενώ πολλά νέα έργα κάνουν την εμφάνιση τους. Με πολύ ενδιαφέρον:

ΜΑΙΟΣ 2010
Το Μετρό Θεσσαλονίκης μέσω του σταθμού στο ίδρυμα του Παπάφειου και πάλι στο προσκήνιο. Μπουκάρουν στο εργοτάξιο οι εργάτες της κατασκευάστριας και σκηνές απείρου κάλλους εξελίσσονται. Τελικά οι ψυχραιμότεροι επικρατούν αλλά η ζημιά ήδη έχει γίνει..

Το νέο γήπεδο της ΠΑΕ Λάρισας προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην ολοκλήρωση του. Παρουσιάστηκαν φωτογραφίες με την πρόοδο των εργασιών και μέχρι τα τέλη του έτους περιμένουμε να ολοκληρωθεί και τα πρώτα γκολ να πανηγυριστούν από τους βυσσινί.

Παράδοση του ενός κλάδου των σηράγγων Στέρνας και Νεοχωρίου στην Ανατολική Οδό Πελοποννήσου! Το τμήμα Κόρινθος-Τρίπολη είναι πλέον σχεδόν ολοκληρωμένο και περιμένουμε την επόμενη παράδοση τμήματος στα τέλη του έτους.

Σημαντικό νέο προέκυψε με την απόφαση για την ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό. Μετά την χαρά που πήρε η μουσουλμανική κοινότητα στην Αθήνα ήρθαν τα παράπονα ότι είναι μικρό για τις συνολικές ανάγκες.

¶λλο ένα νέο μέσο έρχεται στην πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πειραιά. Διαγωνισμός έγινε για την ανάπτυξη monorail περιμετρικά του λιμανιού το οποίο θα είναι υπέργειο σε ύψος 8 μέτρων Το κόστος αγγίζει τα 70.000.000 και 7 κοινοπραξίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Ο ανάδοχος υπολογίζεται την ¶νοιξη του 2011 και η ολοκλήρωση 2 χρόνια αργότερα. Ένα πολύ σημαντικό συγκοινωνιακό έργο για την πόλη και το λιμάνι του Πειραιά.

Με νέα πρόταση για το γήπεδο του στο Βοτανικό επανέρχεται ο ΠΑΟ. Και φυσικά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται..

ΙΟΥΝΙΟΣ 2010
Δημοπρατείται το τμήμα του δρόμου Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας, Kαρτέρι-Πάργα ύψους 48.850.000 ευρώ. Ο χρόνος ολοκλήρωσης ορίζεται για το 2013 ενώ ανατίθεται την ίδια μέρα και η αναβάθμιση του δρόμου κόμβος Ιππικού Κέντρου – Καλύβια – Λαγονήσι – Ανάβυσσος ύψους 28.000.000 ευρώ στην εταιρεία Κλέαρχος Ρούτσης.

Ο διαγωνισμός του ΟΣΕ για το Θριάσιο Πεδίο επιτέλους προκηρύσσεται! Η κατάθεση προσφορών θα λήξει στις 4 Σεπτεμβρίου. Σε μερικές δηλαδή. Ο ανάδοχος θα καλεστεί με δικά του κεφάλαια να αναπτύξει το Εμπορευματικό Κέντρο (το μεγαλύτερο στην Ελλάδα) και να το εκμεταλλευτεί για τα επόμενα 40 χρόνια.

Ιδρύεται η εταιρεία κατασκευής του Southstream. Μέτοχοι η Ρώσικη Gazprom και η δική μας ΔΕΣΦΑ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ενεργειακό πλάνο της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Ανοίγει το Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και πλέον είναι και πάρκο αναψυχής για τους πολίτες. Ένας νέος πολύ σημαντικός χώρος για τα Μεσόγεια τα οποία ομορφαίνουν και δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης για όλη την περιοχή.

Προκηρύχθηκε από την ΔΕΗ ο διαγωνισμός για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ελλάδας στη Μεγαλόπολη (μέχρι χτες) ισχύος 50MW. Μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή του πάρκου.

Μαύρα σύννεφα για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη καθώς προφορικά η Βουλγαρική πλευρά δηλώνει πως αποσύρεται από το έργο σοκάροντας την Ελληνική πλευρά. Μέχρι σήμερα καταβάλλονται προσπάθειες για την επανέναρξη του έργου αλλά..

Επαναπροκηρύσεται η μελέτη για την ανάπτυξη Τραμ στα Ιωάννινα από τη Νομαρχία αυτή τη φορά. Οι προσφορές δόθηκαν στις 12 Ιουνίου. Μέχρι σήμερα δεν έχει αναδειχθεί ο μειοδότης για την ανάθεση της μελέτης.

Ανακοινώνεται ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα αναπλάσεων στην Αθήνα ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας , με πεζοδρόμηση Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Όλγας, αναπλάσει και πολλά άλλα. Μέχρι σήμερα έχει μείνει σε επίπεδο εξαγγελιών.

Advertisement

Παράταση στις εργασίες έχουμε για τον διάδρομο προσαπογειώσεων του Αεροδρομίου Μακεδονία. Από τον Ιούλιο του 2011 πάμε πλέον για Δεκέμβριο του 2012.

Πλήρης ανατροπή για τον διαγωνισμό της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά. Ανακηρύσσεται μειοδότης η εταιρεία ΤΕΡΝΑ-ΤΟΜΗ και έφερε αναστάτωση στους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Ακόμα περιμένουμε τον ανάδοχο για αυτόν τον στοιχειωμένο διαγωνισμό.

Σχεδιάζεται η κατασκευή ενός νέου αυτοκινητόδρομου μεταξύ Ελευσίνας-Θήβας-Υλίκης. Με την ολοκλήρωση του θα συντομεύσει η απόσταση Θεσσαλονίκη-Κόρινθος-Πάτρα κατά 58χλμ. Ο αυτοκινητόδρομος θα γίνει με παραχώρηση. Ο διαγωνισμός μάλλον πάει για το 2011.

Παραδίδεται ο ένας κλάδος του Κάθετου της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή τμήμα Βογατσικό-Αλιάκμονας. Μια σημαντική παράδοση ενώ 1,5 μήνα αργότερα ακολούθησε και η παράδοση του άλλου κλάδου.

Το τρίτο τρίμηνο ήταν αρκετά γεμάτο από νέα έργα πολλές εξαγγελίες και ελπίδες για το μέλλον. Η συνέχεια ήταν εξίσου σημαντική και πλέον όλα δείχνουν πως η ενεργοποίηση σημαντικών έργων είναι κοντά.

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα