Connect with us

Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Οι 3 Σταθμοί: Μεταμόρφωση: Σταθμός με …ιστορία

Δημοσιεύθηκε

στις

Όταν μιλάμε για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας σε πολλούς από εμάς έρχεται η στο μυαλό ο σταθμός Μεταμόρφωση. Θα είχατε ακούσει είτε σε κάποιο ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό δελτίο την ιστορία του. Ακόμα πιο πιθανό είναι να είχατε ακούσει για αυτόν μέσα από κάποια εφημερίδα ή ιστοσελίδα.

Ο σταθμός αυτός έγινε σύμβολο γραφειοκρατίας καθώς έχει το προνόμιο να είναι ο μοναδικός σταθμός που παραδόθηκε στο κοινό 2 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του!

Ήταν το 2005 όταν ο τότε Υπουργός Μεταφορών επισκεπτόμενος την περιοχή είχε δηλώσει πως τον επόμενο χρόνο (το 2006 δηλαδή) θα ερχόταν να εγκαινιάσει το νέο σταθμό του Προαστιακού.

Τελικά αυτό δεν έγινε και το κατασκευαστικό μέρος για την ολοκλήρωση του σταθμού ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2008. Οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής περίμεναν τα εγκαίνια και τη λειτουργία του σταθμού.

Οι μήνες περνούσαν και φαινόταν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι ο σταθμός παρότι είναι δημόσιος χτίστηκε χωρίς προηγουμένως να έχει οικοδομική άδεια!! Πράγμα πρωτοφανές ακόμα και στα Ελληνικά δεδομένα, μάλιστα το 2009 επιβλήθηκε από την Νομαρχία για την παράλειψη αυτή και πρόστιμο 700.000 ευρώ.
Τελικά αφού χρειάστηκε να παρέμβει το ίδιο το Υπουργείο Υποδομών ο σταθμός άνοιξε χωρίς τυμπανοκρουσίες πριν από λίγες μέρες, στις 8 Αυγούστου 2010 σχεδόν δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση του.

Ο σταθμός βρίσκεται πάνω στην Αττική Οδό σε ένα πολύ κομβικό σημείο μόλις 300 μέτρα από την είσοδο-έξοδο 8 στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας. Η είσοδος του σταθμού είναι από την οδό Δροσίνη ή μέσω της Λ. Τατοίου.

Όλα τα χαρακτηριστικά του σταθμού είναι ίδια με τους υπόλοιπους σταθμούς που βρίσκονται στην Αττική Οδό. Μεταλλική κατασκευή στο γνωστό φιστικί χρώμα, κυβόλιθοι στο δάπεδο, με σκάλες αλλά και με κυλιόμενες κλίμακες και ανελκυστήρες.

Το σημείο που βρίσκεται ο σταθμός εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους εργαζόμενους στις δεκάδες βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες που βρίσκονται τριγύρω. Η συχνότητα που έχει η γραμμή Αεροδρόμιο – ¶νω Λιόσια ανά 15 λεπτά τον κάνει αρκετά ελκυστικό έτσι ώστε να μετακινηθούν πολλοί επιβάτες μέσω του σταθμού.

Οι πρώτες μέρες λειτουργίας δεν είναι ενδεικτικές της αποδοχής του κοινού καθώς βρισκόμαστε στον Αύγουστο, σε περίοδο διακοπών οπότε λογικό είναι η κίνηση να είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Πάντως με δηλωμένη τη στήριξη από τον τοπικό Δήμο είναι σημαντικό το επόμενο διάστημα να υπάρξει τοπική λεωφορειακή γραμμή που να συνδέει τις γειτονιές της Μεταμόρφωσης με τον σταθμό.

Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος ουσιαστικά είναι ακόμα υπό κατασκευή. Όταν ολοκληρωθούν οι σταθμοί που ακόμα είναι ανολοκλήρωτοι στην Αθήνα τότε θα μπορούμε συνολικά να δούμε την επίδραση που θα έχει.

Με τα σημερινά δεδομένα ο σταθμός της Μεταμόρφωσης αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να λειτουργήσει κυρίως τροφοδοτικά στο δίκτυο του Μετρό μέσω του σταθμού Νερατζιώτισσα που βρίσκεται μόλις 2 στάσεις μετά.

Οι προβλέψεις για 5.000 επιβάτες ημερησίως μπορεί ακόμα να είναι πρώιμες αλλά είναι σίγουρο πως με τον καιρό ο σταθμός θα κερδίζει όλο και περισσότερους επιβάτες που θέλουν να μετακινηθούν προς Μαρούσι, Μεσόγεια, Αεροδρόμιο αλλά και να μετεπιβιβαστούν στον ΗΣΑΠ πηγαίνοντας βόρεια ή νότια στο κέντρο της πόλης.

Το θετικό με τη γραμμή που εντάχθηκε η Μεταμόρφωση είναι η συχνότητα της. Μπορεί να μην πλησιάζει τα στάνταρ του Μετρό που φτάνει σε ώρες αιχμής τα 3 λεπτά αναμονής μόνο αλλά τα 15 λεπτά είναι ανεκτός χρόνος για να προγραμματίσει κανείς τη μετακίνηση του. Η τηλεματική λειτουργεί πολύ καλά στο δίκτυο του προαστιακού. Όσες φορές έχει χρειαστεί μετακίνηση με τον Προαστιακό οι ώρες ανταπόκρισης είναι κανονικό Ελβετικό ρολόι.

Από τον Σεπτέμβριο πλέον θα δούμε πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο άνοιγμα του σταθμού. Θα το χρησιμοποιεί; Είναι μια δημόσια επένδυση επιτυχημένη; Νομίζω πως ναι..

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα