Connect with us

Αφιερώματα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕΤΡΟ ΠΟΡΤΟ: το νεότερο δίκτυο Μετρό στην Ευρώπη, ομοιότητες και διαφορές με τη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Πόρτο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Πορτογαλία. Βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού και ως πόλη-λιμάνι έχει αναπτυχθεί ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες. Μητροπολιτικά ο πληθυσμός της φτάνει περίπου το 1.500.000 κατοίκους. Τα τελευταία χρόνια αρχίζει να γίνεται και γνωστός τουριστικός προορισμός. Το Πόρτο είναι περίπου στο μέγεθος της Θεσσαλονίκης και γεωγραφικά και πληθυσμιακά.

Για να αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη αποφασίστηκε η δημιουργία ενός δικτύου ελαφρού Μετρό (light rail) με συρμούς από Τραμ. Η κατασκευή ξεκίνησε την δεκαετία του 1990 (1999) και από τότε δεν έχει σταματήσει να αναπτύσσεται. Είναι από τα πιο νέα δίκτυα Μετρό στον κόσμο και η λειτουργία του ξεκίνησε μόλις το 2002. Το όλο δίκτυο είναι περίπου 77 χλμ. και διαθέτει 70 σταθμούς σε όλη την πόλη και σε 6 Δήμους στη Μητροπολιτική περιοχή.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και για την πόλη της Θεσσαλονίκης υπήρξε μεγάλη συζήτηση για το αν η πόλη έπρεπε να αναπτύξει παρόμοιο σύστημα με αυτό του Πόρτο και να έχει μεγαλύτερη έκταση. Τελικά ως γνωστό επελέγη το μοντέλο της Κοπεγχάγης με ένα ελαφρύ τύπου Μετρό εντελώς υπόγειο.

Το Metro do Porto όπως το έχουν ονομάσει έχει 6 ανεξάρτητες γραμμές. Το μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου είναι επιφανειακό και μόλις 8χλμ γραμμών του δικτύου είναι υπόγειο, κυρίως στο κέντρο της πόλης. Το κόστος κατασκευής για τις έξι γραμμές έχει φτάσει μέχρι σήμερα σε 3,5 δις ευρώ. Οι σταθμοί έχουν αποβάθρες με μήκος 70 μέτρα. Το ίδιο μήκος θα έχουν περίπου και οι αποβάθρες στην Θεσσαλονίκη.

Γραμμές
Η Γραμμή Α (μπλε γραμμή) ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2002 (7 Δεκεμβρίου) . Η Γραμμή Β (κόκκινη γραμμή) άνοιξε το 2005 (14 Απριλίου). Η Γραμμή C (πράσινη γραμμή) άνοιξε στις 30 Ιουλίου 2005. Η Γραμμή D (κίτρινη γραμμή) άνοιξε στις 17 Σεπτεμβρίου 2005. Η Γραμμή Ε (μωβ γραμμή) άνοιξε στις 27 Μαΐου 2006. Η νεότερη γραμμή του δικτύου είναι η Γραμμή F (πορτοκαλί γραμμή) και άνοιξε πριν από λίγες μέρες στις 2 Ιανουαρίου 2011.

Οι Γραμμές Α, Β C, E ακολουθούν την ίδια διαδρομή από τον σταθμό Estadio do Dragao μέχρι το σταθμό Senhora da Hora. Από εκεί διακλαδώνονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πόρτο.

Τρένα- Εισιτήρια
Τα Τρένα που χρησιμοποιούνται σε όλο το δίκτυο είναι ομοιόμορφα με χαμηλό δάπεδο και είναι στην πραγματικότητα Τραμ. Είναι σύγχρονα με κλιματισμό, αρκετά ευρύχωρα και προσβάσιμα από ΑμεΑ. Είναι τετραβάγονα και η χωρητικότητα τους είναι για 80 καθήμενους και 134 όρθιους επιβάτες.

Το σύστημα των εισιτηρίων είναι με απλό εισιτήριο και κάρτα η οποία μπορεί να «επαναφορτίζεται» σαν πιστωτική κάρτα από τα ΑΤΜ των τραπεζών. Η κάρτα όταν περνά από το ακυρωτικό μηχάνημα απλά «σκανάρεται».

Το Μετρό του Πόρτο με αριθμούς

Το δίκτυο αποτελείται από 6 γραμμές και 70 σταθμούς. 14 από αυτούς είναι υπόγειοι. 6 σταθμοί αποτελούν σταθμούς κόμβους για μετεπιβίβαση. 6,8χλμ και 10 σταθμοί προστέθηκαν στο δίκτυο πριν λίγες μέρες. Το Μετρό έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 9.000 επιβατών ανά ώρα. Ο μέσος όρος ταχύτητας έχει υπολογισθεί σε 28χλμ/ώρα.

Σε όλο το δίκτυο λειτουργούν 24 παρκινγκ με 2.601 θέσεις στάθμευσης. Ο μέσος όρος ικανοποίησης των επιβατών φτάνει το 75,9% και είναι σχετικά χαμηλό για ένα τόσο νέο δίκτυο. Το κοινό του Μετρό είναι κατά 62,2% μικρότερο από 35 χρονών ενώ το 30% των επιβατών είναι μαθητές. Λόγω της λειτουργίας του Μετρό κάθε χρόνο εκλύονται 55.000 λιγότεροι τόνοι ρύπων στην ατμόσφαιρα ενώ λόγω της λειτουργίας σταμάτησαν να κινούνται 12.000 αυτοκίνητα.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα πολύ μικρότερο δίκτυο με την ολοκλήρωση του βασικού έργου και της επέκτασης για Καλαμαριά και το δίκτυο της θα καλύπτει ένα μόνο τμήμα της πόλης και σε ένα άξονα Ανατολής- Δύσης.

Ιστορία

Το 1993 αποφασίστηκε η ίδρυση της εταιρείας προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες. Στην δημοπράτηση που διεξήχθη το 1994 έλαβαν μέρος 4 τεχνικά σχήματα. Τελικά τον Ιούλιο του 1996 επελέγησαν οι εταιρείες Normetro & Metropar. Το βασικό έργο είναι 4 γραμμές με περίπου 70χλμ γραμμών. Η εταιρεία Normetro εντέλει ήταν η κατασκευάστρια εταιρεία και υπεύθυνη για τη μελέτη, την κατασκευή και τη λειτουργία του δικτύου σύμφωνα με απόφαση που λήφθηκε το 1997.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στις 16 Δεκεμβρίου 1998 ενώ στην χρηματοδότηση όπως και στο Αττικό Μετρό συνέβαλε και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τελικά στις 15 Μαρτίου του 1999 ξεκίνησαν οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες, 6 χρόνια μετά την αρχική απόφαση για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού συγκοινωνιακού έργου.

Τον Οκτώβριο του 2000 παραγγέλθηκαν και ξεκίνησε η κατασκευή των Τραμ. Στις 26 Μαΐου 2001 παρελήφθη ο πρώτος συρμός σε μια πανηγυρική τελετή στο Μουσείο Carro Eletrico. Οι κατασκευές των γραμμών καθώς και των σηράγγων του δικτύου είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στις 3 Δεκεμβρίου του 2001 ξεκίνησε το ιστορικό πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο στην πόλη μεταξύ των οδών Guifoes και Vasco da Gama Av.

Οι εργασίες ολοκληρώνονται το 2002 και στις 29 Ιουλίου αρχίζουν κάποια δρομολόγια δωρεάν για τους επιβάτες οι οποίοι κατακλύζουν τους συρμούς. Τελικά στις 7 Δεκεμβρίου 2002 αρχίζει η κανονική λειτουργία του δικτύου του Μετρό του Πόρτο και οι πολίτες το υποδέχονται με μεγάλο ενθουσιασμό.

Τα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα το δίκτυο συνεχίζει ν αναπτύσσεται και μάλιστα για το μέλλον έχει αποφασιστεί η κατασκευή άλλων 4 γραμμών οι οποίες θα διακλαδώνονται σε περιοχές που σήμερα δεν υπάρχει εξυπηρέτηση από το υπάρχον δίκτυο.


Δείτε το πολύ ενδιαφέρον video για το Μετρό του Πόρτο πατώντας ΕΔΩ!

Για να διαβάσετε άλλα ενδιαφέροντα αφιερώματα σε υποδομές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό πατήστε ΕΔΩ!

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα