Connect with us

Αφιερώματα

Αφιέρωμα Μετρό Βαρκελώνης: ένα από τα καλύτερα συστήματα στην Ευρώπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα από τα πιο πλήρη συστήματα Μετρό στην Ευρώπη βρίσκεται στην Βαρκελώνη. Η πρωτεύουσα της Καταλονίας βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου και η πόλη περιβάλλεται σχεδόν εξ` ολοκλήρου από βουνά. Μόνο η μια της πλευρά (η νότια) είναι ανοιχτή και η πόλη πλέον εξαπλώνεται προς τα εκεί.

Σήμερα η Βαρκελώνη έχει περίπου 1,6 εκατομμύρια κατοίκους και Μητροπολιτικά περίπου 4 εκατομμύρια. Το Μετρό της πόλης είναι από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και έχει 120χλμ γραμμών και 160 σταθμούς. Το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς συμπληρώνεται από ένα μικρό δίκτυο Τραμ στα βόρεια και τα νότια της πόλης καθώς και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο που υπάγεται στην RENFE δηλαδή τους Ισπανικούς Σιδηρόδρομους.

Οι Γραμμές που λειτουργούν σήμερα είναι 10. Οι 7 (Γραμμές 1,2,3,4,5,9/10) ανήκουν στην εταιρεία Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) που είναι εταιρεία του Δήμου της Βαρκελώνης. Οι Γραμμές 6,7,8 ανήκουν στην εταιρεία Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) που ανήκουν στην Αυτόνομη Περιοχή της Καταλονίας. Ουσιαστικά οι γραμμές 6,7,8 είναι κάτι σαν μίνι μετρό με ανηφορικό δίκτυο και κοινούς κατά βάση σταθμούς.

Το Μετρό ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του το 1924 με τις πρώτες γραμμές να συμπληρώνονται τα επόμενα έτη. Από τότε δεν σταμάτησε να μεγαλώνει και να επεκτείνεται, ακόμα και σήμερα οι Καταλανοί έχουν υπό κατασκευή την μεγάλη ημικυκλική Γραμμή 9/10 η οποία στην τελική της μορφή θα έχει μήκος 46χλμ.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Οι σταθμοί της Βαρκελώνης επιτελούν το βασικό έργο για το οποίο δημιουργήθηκαν. Να μετακινείται δηλαδή ο κόσμος μέσω αυτών των σταθμών. Δυστυχώς παρόλο που το Μετρό είναι πολύ μεγάλο σε μήκος και σε γραμμές οι διασταυρώσεις των γραμμών είναι γενικά αποτυχημένες και πολλές φορές χρειάζεται κάποιος να περπατήσει υπόγειους διαδρόμους τουλάχιστον 200 μέτρων να περάσει αποβάθρες άλλων γραμμών να ανέβει και να κατέβει μέχρι να φτάσει στην αποβάθρα που χρειάζεται για να μετακινηθεί μεταξύ 2 γραμμών (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο σταθμός Passeig de Gracia μεταξύ της πράσινης και της κίτρινης γραμμής).

Επίσης στα αρνητικά των σταθμών είναι η στενότητα που παρατηρείται καθώς και η έλλειψη έστω και της παραμικρής εικαστικής παρέμβασης για τον εξωραϊσμό των χώρων που πολλές φορές θυμίζουν βιομηχανική υπόγεια εγκατάσταση.
Στους σταθμούς του κέντρου μέσα στους σταθμούς λειτουργούν και περίπτερα ενώ επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού.

Γενικά παρότι χρησιμοποιείται από εκατομμύρια κόσμου κάθε μέρα οι σταθμοί είναι σχετικά καθαροί και ευπρεπισμένοι. Σε κάθε σταθμό υπάρχει και τηλεματική.

Οι σήραγγες οι περισσότερες στο κέντρο μετρούν πλέον πολλές δεκαετίες και είναι τετράγωνες και όχι ημικυκλικές. Το συντριπτικό ποσοστό του Μετρό της Βαρκελώνης είναι υπόγειο και δεν έρχεται σε επαφή με την πόλη.

Τα τρένα του Μετρό είναι από πεντηκονταετίας σιδερένια μέχρι υπερσύγχρονα με κλιματισμό και άνετους χώρους. Είναι μεγαλύτερα από τα αυτά της Αθήνας ενώ ο ηλεκτρισμός που κινεί τα τρένα είναι από πάνω και όχι στις γραμμές σε συγγένεια με τα συστήματα Μετρό του Μιλάνο και της Ρώμης.

Στα νέα τρένα υπάρχουν τηλεοράσεις με χρηστικές πληροφορίες και θέσεις για τα ποδήλατα. Οι πόρτες για να ανοίξουν χρειάζεται να πατηθεί το ειδικό στρογγυλό μπουτόν (όπως στα Ελληνικά τρένα του Προαστιακού).

Σε μια ημέρα περιήγησης με το Μετρό θα συναντήσετε όλους του τύπους τρένων που έχουν μια συγκεκριμένη κατασκευαστική φιλοσοφία.

Για τις γραμμές 6,7,8 ουσιαστικά είναι ένα άλλο σύστημα μίνι- μετρό το οποίο έχει κοινούς σταθμούς σε όλο το μήκος και διαφορετικές καταλήξεις. Ξεκινούν από το σταθμό Catalunya (όπως λέμε Σταθμό Λαρίσης) και καταλήγουν αρκετά ψηλά στο βουνό της πόλης Dibidabo. Από κει σε μεταφέρει ειδικό ανηφορικό τραμ-αντίκα ακόμα πιο ψηλά.

Με το Μετρό της Βαρκελώνης μπορείς να μετακινηθείς σχεδόν σε όλη την πόλη ενώ και στα σημεία που είναι ανηφορικά όπως το Μονζουικ (το Ολυμπιακό Πάρκο με το Ολυμπιακό Στάδιο και τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις) που σε μεταφέρει από το σταθμό του Μετρό «funicular» (τρενάκι για λόφους όπως αυτό που υπάρχει στην Αθήνα για να σε μεταφέρει στον Λυκαβηττό- με το ίδιο εισιτήριο του Μετρό). Το μέσο αυτό ξεκινά υπόγεια στο επίπεδο του σταθμού του Μετρό και σε ανεβάζει δίνοντας σου όλη την εκπληκτική θέα προς την πόλη της Βαρκελώνης.

Το εκπληκτικό με το Μετρό της Βαρκελώνης είναι ότι θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και μάλιστα αυτή την περίοδο κατασκευάζεται η γραμμή 9 και 10. Ουσιαστικά είναι μια γραμμή με 2 καταλήξεις, σχεδόν κυκλική που θα καλύπτει από άκρη σε άκρη την πόλη και σχεδόν κάθε σταθμός θα έχει ανταπόκριση με σταθμούς άλλων γραμμών και με το αεροδρόμιο. Έχει μήκος 46 χλμ και προς το παρόν λειτουργεί το πρώτο τμήμα της γραμμής μήκους 11χλμ με 11 σταθμούς στα βόρεια της πόλης.

Για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος της γραμμής σε αντιστοιχία με την Αθήνα είναι σαν να ξεκινά από την Νέα Ερυθραία να περνά όλα τα Δυτικά Προάστια , να κατεβαίνει Πειραιά να συνεχίζει παραλιακά και να φτάνει στο κέντρο της πόλη. Είναι μια εκπληκτικά μεγάλη γραμμή.

Στα πιο μελλοντικά σχέδια υπάρχει περαιτέρω επέκταση του Μετρό της πόλης και στις υπάρχουσες γραμμές αλλά και σε νέες.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα