Connect with us

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ 10 χρόνια Γέφυρα Oresund: το όραμα για μια περιοχή με τη δική της ταυτότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέρασαν ήδη 10 χρόνια από τότε που η γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία για τους πολίτες της Δανίας και της Σουηδίας. Το ρητό «κάθε αρχή και δύσκολη» επαληθεύτηκε και στην περίπτωση αυτή. Υπήρχαν υψηλές προσδοκίες από την πρώτη ημέρα για τα οφέλη που θα απολάμβανε η περιοχή και οι πολίτες της. Χρειάστηκε, όμως, τελικά, μια μεγαλύτερη μεταβατική περίοδος, προκειμένου να αλλάξουν νοοτροπίες, να «ανοίξουν» τα σύνορα, να υπάρξει εξοικείωση, να δημιουργηθούν νέες τάσεις και συνήθειες.

Ας δούμε, λοιπόν, τι αλλαγές επέφερε η λειτουργία της γέφυρας ανάμεσα στις δύο χώρες…

Μια νέα κοινή αγορά εργασίας
Η γέφυρα έφερε μια «επανάσταση» στις συγκοινωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές της: ενώ πριν τη λειτουργία της γέφυρας μετακινούνταν καθημερινά λίγο περισσότερα από 2.000 άτομα με την θαλάσσια συγκοινωνία, μετά το άνοιγμα της γέφυρας και μέσα σε 10 χρόνια έχει 10πλασιαστεί ο αριθμός των μετακινούμενων ατόμων ανάμεσα στις δύο πλευρές (περισσότερα από 20.000 άτομα καθημερινά)! Εκτός της καλύτερης πρόσβασης πλέον, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι διαφορές που υπήρχαν ανάμεσα στη Δανία και τη Σουηδία όσον αφορούσε τις τιμές των σπιτιών και τους μισθούς.

Στην αρχή, ο κύριος παράγοντας μετακίνησης από τη μια πλευρά στην άλλη ήταν τα φθηνότερα σπίτια στη Σουηδική πλευρά, με αποτέλεσμα πολλοί Δανοί να αποκτούν σπίτι στη Σκάνια (την περιοχή στη Σουηδική πλευρά της γέφυρας) ενώ συνέχιζαν να εργάζονται στη Δανία. Στη συνέχεια, όμως, οι καλύτεροι μισθοί στη Δανία ώθησαν πολλούς Σουηδούς να επιλέγουν θέσεις εργασίας στη Δανία με καλύτερες απολαβές ενώ παράλληλα αρκετές επιχειρήσεις μετεγκαταστάθηκαν στη Σουηδία προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο εργατικό δυναμικό της.

Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των μετακινήσεων αφορούν Σουηδούς που ταξιδεύουν στη Δανία για δουλειά η σπουδές. Ενώ πριν τη γέφυρα, υπήρχε σημαντική ενοποίηση στο εργατικό δυναμικό των 2 χωρών στον τομέα των μεταφορών (καθώς πολλοί Σουηδοί εργάζονταν στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης), πλέον το 60% αφορά εργασία στους τομείς της Πληροφορικής, του Εμπορίου, της Έρευνας, των Τηλεπικοινωνιών και των Μεταφορών. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι Δανοί που εργάζονται στη Σουηδία σχετίζονται με ιδιαίτερα εξειδικευμένες θέσεις εργασίες, για τις οποίες δεν υπάρχει αντίστοιχη προσφορά στη Σουηδία.

Ένας σημαντικός παράγοντας που ώθησε τη μεγάλη μετακίνηση Σουηδών προς τη Δανία, ήταν οι συναλλαγματικές διαφορές. Οι μισθοί πληρώνονταν σε δανικές κορώνες ενώ το κόστος ζωής πληρωνόταν σε σουηδικές κορώνες. Επίσης, η δανική κορώνα είναι συνδεδεμένη με το ευρώ ενώ η σουηδική όχι και η ισοτιμία της με το ευρώ μπορεί να κυμαίνεται σημαντικά. Έτσι, ένας Σουηδός με μισθό 30.000 δανικές κορώνες, ήταν σαν να έπαιρνε 50.000 σουηδικές κορώνες δουλεύοντας στη Σουηδία. Αυτό σήμαινε δηλαδή μια σημαντική αύξηση του πραγματικού εισοδήματος, απλά λόγω της συναλλαγματικής ισοτιμίες των 2 νομισμάτων.
Από την άλλη πλευρά, στις 2 χώρες ισχύουν διαφορετικά συστήματα φορολογίας και ασφάλισης, με αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για πολλούς πολίτες.

Λόγω της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια μείωση στο ρυθμό αύξησης των μετακινούμενων ανάμεσα στις 2 πλευρές. Αλλά ο ρυθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά πλέον με τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης των οικονομιών των 2 χωρών. Παράλληλα, το δημογραφικό πρόβλημα στη πλευρά της Δανίας θα αυξήσει τη ζήτηση για εργατικό δυναμικό, το οποίο μπορεί να προέλθει σε σημαντικό βαθμό από τη Σουηδική πλευρά η οποία δεν αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα.

Τα πανάκριβα σπίτια στη Δανία ώθησαν στη μετεγκατάσταση στη Σουηδία
Η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα χαρακτηρίστηκε από μια αλματώδη ανάπτυξη για την οικονομία της Δανίας. Αυτό ώθησε τις τιμές των ακινήτων σε πολύ υψηλά επίπεδα. Παρότι, λόγω της νέας γέφυρας, οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν και στις 2 πλευρές της, ωστόσο η αύξηση στη Δανία ήταν κατά πολύ υψηλότερη (+134% στην Κοπεγχάγη έναντι +119% στη Σκάνια). Αυτό συνέβαινε μέχρι και τις αρχές του 2007, οπότε σημειώθηκε η μεγαλύτερη απόκλιση στις τιμές των ακινήτων ανάμεσα στις δύο πλευρές (35% ακριβότερα σπίτια στην Κοπεγχάγη σε σχέση με το Μάλμο). Από το 2007 και μετά, οι τιμές και στις 2 πλευρές άρχισαν να συγκρατούνται με τη Δανία να βιώνει δραματική μείωση κατά 30%. Σήμερα πλέον, μετά τη διόρθωση που πραγματοποιήθηκε, υπάρχει μια μικρή απόκλιση 15% υπέρ των σπιτιών στη Δανία.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών που μετεγκαταστάθηκαν αφορά Δανούς (από και προς τις 2 πλευρές), με την πλειοψηφία τους να είναι νέοι, ηλικίας 25-44 ετών. Οι περισσότεροι άφησαν το σπίτι τους στην Κοπεγχάγη και εγκαταστάθηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις της Σουηδικής πλευράς, με κυρίαρχο το Μάλμο. Μάλιστα, η πλειοψηφία εγκαταστάθηκε στις περιοχές και τα προάστια του Μάλμο που βρίσκονται πιο κοντά στη γέφυρα. Νέες περιοχές και προάστια δημιουργήθηκαν με το ¶νεσταντ να αποκαλείται «Το Δανέζικο Γκέτο»!

Καθώς πλέον οι διαφορές στις τιμές ακινήτων εξομαλύνονται, αναμένεται να υπάρχει μια σταθερή ροή πολιτών που μετακινούνται από τη μια πλευρά στην άλλη αναλόγως των συνθηκών και των αναγκών και όχι εξαιτίας μιας εντυπωσιακής εξοικονόμησης χρημάτων από την αγορά σπιτιών στα 2/3 της τιμής, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα.

Μια νέα ενιαία οικονομική περιοχή
Η γέφυρα του Έρεσουντ άνοιξε σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής άνθησης και για τις 2 χώρες. Στη συνέχεια ο ρυθμός μειώθηκε ενώ προέκυψε και η μεγάλη οικονομική κρίση των τελευταίων 2 χρόνων. Παρόλα αυτά, η περιοχή και στις 2 πλευρές της γέφυρας αποτέλεσε πυλώνα της ανάπτυξης και στις 2 χώρες. Η οικονομία της περιοχής παράγει το 25% του ΑΕΠ των 2 χωρών με μεγαλύτερο ποσοστό στη Δανία (σχεδόν το 50%) και λιγότερο στη Σουηδία. Οι κυρίαρχοι τομείς της οικονομίας της περιοχής είναι οι υπηρεσίες, το εμπόριο και οι μεταφορές ενώ οι μεγαλύτεροι κλάδοι είναι αυτοί των κατασκευών και των χημικών/πλαστικών.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η ολοένα αυξανόμενη παρουσία δανέζικων επιχειρήσεων στη Σκάνια καθώς επίσης και το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι Δανοί αποκτούν και γίνονται «αφεντικά» Σουηδικών επιχειρήσεων στην περιοχή.

Αναμφίβολα, υπέρτατο ρόλο στην οικονομική άνθιση της περιοχής έχει διαδραματίσει το γεγονός της ύπαρξης δικτύων που προωθούν την έρευνα και την παραγωγή στην περιοχή. Το Oeresund Science Region αποτελεί ένα δίκτυο-ομπρέλα που καλύπτει 5 επιμέρους δίκτυα, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει δυνατά σημεία της περιοχής: Oeresund IT, Oeresund Food, Oeresund Environment, Oeresund Logistics, Oereund Entrepreneurship, Oeresund Materials. Επίσης, το πανεπιστήμιο Oeresund University αποτελεί μια συνεργασία 9 πανεπιστημίων και κολλεγίων της περιοχής που προωθούν την έρευνα και την εκπαίδευση ενώ και τα λιμάνια της Κοπεγχάγης και του Μάλμο έχουν συγχωνευθεί δημιουργώντας έναν πανίσχυρο λιμενικό οργανισμό, που έχει μετατραπεί στον μεγαλύτερο εισαγωγέα οχημάτων για ολόκληρη τη Σκανδιναβία.

Μια νέα ταυτότητα
Η εύκολη πλέον πρόσβαση της μιας περιοχής από την άλλη καθώς και η αυξανόμενη συναναστροφή των 2 λαών της περιοχής έχουν επιδράσει αποφασιστικά στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας και ταυτότητας. Ενώ δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο να μιλάμε για λαό του Oeresund, ωστόσο σημαντικά ποσοστά των πληθυσμών θεωρούν τους εαυτούς τους περισσότερο πολίτες του Oeresund παρά Δανούς ή Σουηδούς: πάνω από το 50% των κατοίκων της Σκάνια και πάνω από το 30% στη Κοπεγχάγη. Παράλληλα, σχεδόν 40% των κατοίκων και στις 2 πλευρές πιστεύουν ότι η Περιοχή Oeresund αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα.

Οι προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας
Το όραμα για την περιοχή περιλαμβάνει ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες και έργα για τα επόμενα χρόνια, με στόχο να αποτελέσει η περιοχή του Έρεσουντ σημαντικό κόμβο στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη και πύλη εισόδου για τη Σκανδιναβία και τη Βαλτική!

Ειδικότερα, στην περιοχή θα αναπτυχθούν τα πρωτοποριακά δίκτυα επιστημονικής έρευνας ESS και MAX IV, με ειδίκευση στην έρευνα στους τομείς της φυσικής και των επιστημών της ζωής. Πέρα από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στην περιοχή, εκτιμάται ότι η καινοτομία που θα προκύψει από τα δίκτυα αυτά θα αυξάνει το χρόνο κατά 0,01% το ΑΕΠ της περιοχής!

Παράλληλα, υλοποιούνται ήδη σχέδια για διευκόλυνση της πρόσβασης στην περιοχή και από Βόρεια (με τη λειτουργία υπερταχείας σιδηροδρομικής σύνδεσης ανάμεσα σε Στοκχόλμη και Μάλμο) και από Νότια (με την κατασκευή της γέφυρας του Fehmarnbelt ανάμεσα στη Δανία και τη Γερμανία), συνδέοντας ουσιαστικά το στρατηγικής σημασίας λιμάνι του Αμβούργου στη Γερμανία με την περιοχή του Έρεσουντ!

Μακάρι να είχαμε και στη χώρα μας τέτοια οράματα και να μπορούσαν με τη συμβολή όλων να υλοποιούνται πρωτοποριακά έργα που συμβάλλουν και στην οικονομική αλλά και στην κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών.

Δείτε το επετειακό βίντεο για τα 10 χρόνια λειτουργίας της γέφυρας!

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα