Νίκος
Καραγιάννης

Αύξηση 5,3% στην επιβατική κίνηση των μεγάλων ελληνικών αεροδρομίων κατά τη φετινή θερινή περίοδο καταγράφουν στοιχεία της G4S Ελλάδας για το Ελ. Βενιζέλος και για τα περιφερειακά αεροδρόμια του Ηρακλείου, των Χανίων και της Κω για το πεντάμηνο Μαΐου-Σεπτεμβρίου 2016.

Μάλιστα, η μεγάλη δυναμική στην επιβατική κίνηση ξεκίνησε να αναπτύσσεται από το μέσο της θερινής περιόδου, αφού τους μήνες Μάιο και Ιούνιο η αύξηση ήταν οριακή.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αντωνίου, της G4S Αερολιμένων, «από την αύξηση 2,2% του Ιουνίου φτάσαμε στο 7,2% του Ιουλίου όταν και ξεκίνησε να διαμορφώνεται μια αυξητική τάση που συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες. Συνολικά, για όλη τη θερινή περίοδο, καλύτερος μήνας αποδείχθηκε ο Σεπτέμβριος με την αύξηση να φτάνει στο 7,9%».

Αναφορικά με τα αεροδρόμια, τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε το αεροδρόμιο του Ηρακλείου με 11,1% και συνολικά 2.699.213 επιβάτες έναντι 2.417.571 κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Την ίδια τάση ακολούθησε και το αεροδρόμιο των Χανίων που σημείωσε αύξηση 8% ξεπερνώντας μάλιστα το ένα εκατομμύριο επιβάτες. Αντιθέτως, σημαντική πτώση 12,8% παρουσίασε η κίνηση στο αεροδρόμιο της Κω. Τέλος, το «Ελ. Βενιζέλος» συνέχισε και κατά τη θερινή περίοδο την πορεία ανάπτυξής του παρουσιάζοντας αύξηση 5% και φτάνοντας τους 3.479.266 επιβάτες έναντι των 3.314.724 επιβατών του 2015.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Αντωνίου, «και από τα 4 αεροδρόμια διακινήθηκαν περισσότεροι από 8 εκ. επιβάτες με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα ή να παρατηρηθούν φαινόμενα καθυστερήσεων κατά τον έλεγχο».

Με περισσότερους από 2.500 υπαλλήλους σε 35 ελληνικές πόλεις, η G4S είναι o μεγαλύτερος Όμιλος ιδιωτικής ασφάλειας στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στους κλάδους των επανδρωμένων και εποχούμενων υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχων αεροδρομίων και λιμένων και των χρηματαποστολών. Η μητρική, G4S plc, με ετήσιο κύκλο εργασιών 9 δισ. ευρώ, αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εργοδότη στον κόσμο απασχολώντας πάνω από 620.000 υπαλλήλους σε 120 χώρες.

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ