Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Αχαΐα: Λίφτινγκ 32χλμ. στην παλιά εθνική Oδό Πάτρα-Αίγιο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργασίες καθαρισμού σε δρόμο της Κρήτης

Ξεκίνησαν και αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο του 2020, σ ένα χρόνο δηλαδή, τα έργα για την πλήρη ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα και άλλες απαιτούμενες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, από το ύψος του Τόφαλος στην Πάτρα έως και την πρώτη είσοδο του Αιγίου.

Τα σοβαρά προβλήματα του δρόμου, λόγω και της μεγάλης επιβάρυνσης που δέχθηκε κατά την περίοδο της κατασκευής της νέας εθνικής (Ολυμπία οδός) αλλά και η απαίτηση των τοπικών κοινωνιών, επέβαλαν στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και τους επιβλέποντες μηχανικούς της, να ζητήσουν από την εργολήπτρια εταιρεία ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ να ξεκινήσει ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές.

Ετσι τα έργα ασφαλόστρωσης ξεκινούν ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα ενώ ένα τρίτο ταυτόχρονο μέτωπο είναι τα κλαδέματα και οι καθαρισμοί στα πρανή.
«Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή του οδοστρώματος και μια σειρά από παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα για να βελτιωθεί η ασφάλεια στην κυκλοφορία», αναφέρει στην «Π» ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

11εκ.ευρώ τα έργα

Το έργο είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή με προϋπολογισμό περί τα 11 εκατ. ευρώ περίπου. Παρά το γεγονός ότι, λόγω του συστήματος με την ανάθεση των δημοσίων έργων, ο ανάδοχος αναδείχθηκε με την προσφορά μεγάλης έκπτωσης η οποία φτάνει το 60% της αρχικής προϋπολογισθείσας δαπάνης, η εντολή της ΠΔΕ και του κ. Μπονάνου είναι να μην υπάρξει καμία έκπτωση στις προδιαγραφές βελτίωσης της ασφάλειας της κυκλοφορίας.

«Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών, το έχουμε δηλώσει και γι’ αυτό κατά τη Αχαΐα: Λίφτινγκ 32χλμ. στην παλιά εθνική Oδό Πάτρα-Αίγιοσυνεργασία μας με την εργολήπτρια εταιρεία, αποφασίσαμε να δοθεί έμφαση στον νέο τάπητα, τις απαραίτητες διαγραμμίσεις, τις διαμορφώσεις κόμβων και τα στηθαία ασφαλείας για την αποφυγή συγκρούσεων και την προστασία των πεζών» αναφέρει ο κ. Μπονάνος.

Η ανάδοχος εταιρεία με την εμπειρία της στις κατασκευές εγγυάται ότι για τον επόμενο χρόνο θα γίνει μια προσπάθεια να αλλάξουν οι συνθήκες κυκλοφορίας στο μήκους 32 χιλιομέτρων δίκτυο αλλά και να γίνουν μια σειρά από διορθώσεις, σε κόμβους αλλά και στη χάραξη, προκειμένου να μειωθούν τα επικίνδυνα σημεία.

Το πρόσφατο τραγικό ατύχημα με το θάνατο του βρέφους στην περιοχή του δήμου της πρώην Συμπολιτείας έκρουσε τον κώδωνα στις αρχές που αξιολόγησαν ως άμεσα τα προβλήματα με τη σήμανση, τις διαγραμμίσεις και τα στηθαία ενώ σε δεύτερη φάση θα γίνουν και εργασίες για τη βελτίωση της εικόνας του δρόμου, πεζοδρομήσεις, διαπλατύνσεις, διαβάσεις, στάσεις, παγκάκια και ηλεκτροφωτισμούς.

Κατά προτεραιότητα τα πεζοδρόμια

«Πεζοδρόμια θα γίνουν κατά προτεραιότητα στις περιοχές των οικισμών του πρώην Δήμου Ρίου, Αραχωβίτικα, Δρέπανο και Ψαθόπυργο. Οσον αφορά τα στηθαία θα πρέπει να δούμε -σημείο προς σημείο- που μπορεί να γίνουν και πού απαιτείται να γίνουν σε επόμενη φάση απαλλοτροιώσεις για να έχουν ελεύθερο χώρο για τον δρόμο, μεγαλύτερα πεζοδρόμια, κόμβους με φανάρια και στηθαία. Σε αυτή τη φάση δίνουμε έμφαση και στους καθαρισμούς και την κοπή δένδρων για να βελτιωθεί η ορατότητα.

Μαζί με τους μηχανικούς μας, τον επόμενο χρόνο θα περπατήσουμε μέτρο – μέτρο όλη την παλαιά εθνική οδό, τόσο εγώ όσο ο συνάδελφος αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της ΠΔΕ για να δούμε τι γίνεται άμεσα και τι θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο και προετοιμασία για να βελτωθεί» καταλήγει ο κ. Μπονανος.

Πηγή: Π. Σακελλαρόπουλος-pelop.gr

image_pdfimage_print

Λοιπά Οδικά έργα

Εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019.

Αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης του άξονα του οδοστρώματος επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς.

Οι παραπάνω εργασίες έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, από τις 7.00 έως τις 19.00.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Σέρρες: Εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο Σερρών-Άνω Βροντού

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ασφαλτόστρωση δρόμου στην Πέλλα

Στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Σερρών για την τριετία 2017-2019» έγιναν εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο Σέρρες-Ανω Βροντού.

Αποκαταστάθηκαν οι πλέον φθαρμένες περιοχές, αφαιρέθηκαν οι κατεστραμμένες ασφαλτικές στρώσεις και ανάλογα με το βάθος επέμβασης, έγινε συμπλήρωση με ισοπεδωτική στρώση και στη συνέχεια κάλυψη με ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.

Πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους τάφρους απορροής των ομβρίων υδάτων και καθαρισμός τους όπου απαιτούνταν. Ο καθαρισμός των τάφρων απορροής θα συνεχισθεί και τις επόμενες μέρες.

Στα τμήματα που έχουν ασφαλτοστρωθεί θα γίνει διαγράμμιση και θα τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης κατά μήκους του άξονα σε συγκεκριμένα σημεία.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Τρίκαλα: Βελτιώνει το δρόμο Αγριελιάς–Κουμαριάς η Περιφέρεια Θεσσαλίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στη βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Τρικάλων- Λιόπρασου -Διάσελου – Αγρελιάς προς τον οικισμό Κουμαριά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου προϋπολογισμού 150.000 ευρώ που περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης στην οδό μήκους 3,7 χλμ.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Π.Ε. Τρικάλων. Κύριο μέλημά μας αποτελεί η μετακίνηση των πολιτών και η μείωση της επικινδυνότητας.

Ενώ ενισχύουμε την προσβασιμότητα στα θρησκευτικά μνημεία της Περιφέρειας μας με έργα που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Και οι άνθρωποι στην ύπαιθρο έχουν δικαίωμα στη ζωή», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Προβλέπονται οι εξής εργασίες:

– Γενικές εκσκαφές για την βελτίωση και διαπλάτυνση σε τμήματα της οδού,

– Κατασκευή επιχωμάτων από υλικό της περιοχής για την βελτίωση του υφιστάμενου καταστρώματος της οδού,

– Διάνοιξη τάφρου τριγωνικής διατομής σε εδάφη γαιώδη-ημιβραχώδη και βραχώδη μήκους περίπου 1.200 μ. και 2.500 μ. αντιστοίχως,

– Κατασκευή τσιμεντόστρωσης πάχους 0,15 μ. και πλάτους 6 μ. σε τμήματα της οδού,

– Κατασκευή σωληνωτών οχετών διαμέτρου 0,60 μ. (Φ60) για την απορροή των ομβρίων της οδού.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα