fbpx
Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Αχαΐα: Λίφτινγκ 32χλμ. στην παλιά εθνική Oδό Πάτρα-Αίγιο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργασίες καθαρισμού σε δρόμο της Κρήτης

Ξεκίνησαν και αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο του 2020, σ ένα χρόνο δηλαδή, τα έργα για την πλήρη ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα και άλλες απαιτούμενες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, από το ύψος του Τόφαλος στην Πάτρα έως και την πρώτη είσοδο του Αιγίου.

Τα σοβαρά προβλήματα του δρόμου, λόγω και της μεγάλης επιβάρυνσης που δέχθηκε κατά την περίοδο της κατασκευής της νέας εθνικής (Ολυμπία οδός) αλλά και η απαίτηση των τοπικών κοινωνιών, επέβαλαν στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και τους επιβλέποντες μηχανικούς της, να ζητήσουν από την εργολήπτρια εταιρεία ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ να ξεκινήσει ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές.

Ετσι τα έργα ασφαλόστρωσης ξεκινούν ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα ενώ ένα τρίτο ταυτόχρονο μέτωπο είναι τα κλαδέματα και οι καθαρισμοί στα πρανή.
«Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή του οδοστρώματος και μια σειρά από παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα για να βελτιωθεί η ασφάλεια στην κυκλοφορία», αναφέρει στην «Π» ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

11εκ.ευρώ τα έργα

Το έργο είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή με προϋπολογισμό περί τα 11 εκατ. ευρώ περίπου. Παρά το γεγονός ότι, λόγω του συστήματος με την ανάθεση των δημοσίων έργων, ο ανάδοχος αναδείχθηκε με την προσφορά μεγάλης έκπτωσης η οποία φτάνει το 60% της αρχικής προϋπολογισθείσας δαπάνης, η εντολή της ΠΔΕ και του κ. Μπονάνου είναι να μην υπάρξει καμία έκπτωση στις προδιαγραφές βελτίωσης της ασφάλειας της κυκλοφορίας.

«Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών, το έχουμε δηλώσει και γι’ αυτό κατά τη Αχαΐα: Λίφτινγκ 32χλμ. στην παλιά εθνική Oδό Πάτρα-Αίγιοσυνεργασία μας με την εργολήπτρια εταιρεία, αποφασίσαμε να δοθεί έμφαση στον νέο τάπητα, τις απαραίτητες διαγραμμίσεις, τις διαμορφώσεις κόμβων και τα στηθαία ασφαλείας για την αποφυγή συγκρούσεων και την προστασία των πεζών» αναφέρει ο κ. Μπονάνος.

Η ανάδοχος εταιρεία με την εμπειρία της στις κατασκευές εγγυάται ότι για τον επόμενο χρόνο θα γίνει μια προσπάθεια να αλλάξουν οι συνθήκες κυκλοφορίας στο μήκους 32 χιλιομέτρων δίκτυο αλλά και να γίνουν μια σειρά από διορθώσεις, σε κόμβους αλλά και στη χάραξη, προκειμένου να μειωθούν τα επικίνδυνα σημεία.

Το πρόσφατο τραγικό ατύχημα με το θάνατο του βρέφους στην περιοχή του δήμου της πρώην Συμπολιτείας έκρουσε τον κώδωνα στις αρχές που αξιολόγησαν ως άμεσα τα προβλήματα με τη σήμανση, τις διαγραμμίσεις και τα στηθαία ενώ σε δεύτερη φάση θα γίνουν και εργασίες για τη βελτίωση της εικόνας του δρόμου, πεζοδρομήσεις, διαπλατύνσεις, διαβάσεις, στάσεις, παγκάκια και ηλεκτροφωτισμούς.

Κατά προτεραιότητα τα πεζοδρόμια

«Πεζοδρόμια θα γίνουν κατά προτεραιότητα στις περιοχές των οικισμών του πρώην Δήμου Ρίου, Αραχωβίτικα, Δρέπανο και Ψαθόπυργο. Οσον αφορά τα στηθαία θα πρέπει να δούμε -σημείο προς σημείο- που μπορεί να γίνουν και πού απαιτείται να γίνουν σε επόμενη φάση απαλλοτροιώσεις για να έχουν ελεύθερο χώρο για τον δρόμο, μεγαλύτερα πεζοδρόμια, κόμβους με φανάρια και στηθαία. Σε αυτή τη φάση δίνουμε έμφαση και στους καθαρισμούς και την κοπή δένδρων για να βελτιωθεί η ορατότητα.

Μαζί με τους μηχανικούς μας, τον επόμενο χρόνο θα περπατήσουμε μέτρο – μέτρο όλη την παλαιά εθνική οδό, τόσο εγώ όσο ο συνάδελφος αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της ΠΔΕ για να δούμε τι γίνεται άμεσα και τι θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο και προετοιμασία για να βελτωθεί» καταλήγει ο κ. Μπονανος.

Πηγή: Π. Σακελλαρόπουλος-pelop.gr

image_pdfimage_print

Λοιπά Οδικά έργα

Κεντ. Μακεδονία: Εργασίες συντήρησης σε τμήματα του οδικού δικτύου της Περιφέρειας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 έως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης καταστραμμένων στηθαίων ασφαλείας:

α) επί της δεξιάς οριογραμμής της γέφυρας Σταυρούπολης επί της οδού Λαγκαδά (κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη)

β) επί της αριστερής οριογραμμής της Εθνικής Οδού 2 «Θεσσαλονίκης – Καβάλας» (στο ύψος της διασταύρωσης Λητής)

ΟΙ εργασίες έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 έως την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 8.00 π.μ.

Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση  με  τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Λητής, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις  για  την  ασφαλέστερη  διεξαγωγή  της  κυκλοφορίας  στη  διάρκεια  των  εργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Δευτέρα στην υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν αποκλεισμοί λωρίδων, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών 3ης Δομικής Επιθεώρησης εντός της Υποθαλάσσιας Σήραγγας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα 27/01/2020 από 19:00 έως 00:00 με αποκλεισμό της λωρίδας κυκλοφορίας από Άκτιο προς Πρέβεζα,

Τρίτη 28/01/2020 από 19:00 έως 00:00 με αποκλεισμό της λωρίδας κυκλοφορίας από Άκτιο προς Πρέβεζα,

Τετάρτη 29/01/2020 από 19:00 έως 00:00 με αποκλεισμό της λωρίδας κυκλοφορίας από Πρέβεζα προς Άκτιο,

Πέμπτη 30/01/2020 από 19:00 έως 00:00 με αποκλεισμό της λωρίδας κυκλοφορίας από Πρέβεζα προς Άκτιο,

Παρασκευή 31/01/2020 από 19:00 έως 00:00 με αποκλεισμό της λωρίδας κυκλοφορίας από Πρέβεζα προς Άκτιο,

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται εκ περιτροπής, σύμφωνα με την υπ΄αρ. Πρωτ. 2514/1/280-β’/22.01.2020 Απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας

Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν πιστά τις σημάνσεις και τον Κ.Ο.Κ.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Κρήτη: Υπογράφηκε το έργο για τη συντήρη:ση του δρόμου Πλατανιά-Σφακάκι

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την υλοποίηση του οδικού έργου «Συντήρηση τμήματος ΠΕΟ Πλατανιά-Σφακάκι» με προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στην υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα διοικητικής οργάνωσης Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Κακογιαννάκης, ο διευθυντής τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, το στέλεχος της υπηρεσίας Ελευθερία Ζωάκη και η εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας που θα υλοποιήσει το έργο Ανδρούλα Σουρουλλά. Η συντήρηση του τμήματος της Π.Ε.Ο Ρέθυμνο-Ηράκλειο από τον Οικισμό Πλατανιά έως Σφακάκι αφορά το μήκος του δρόμου που είναι περίπου 5,50 χλμ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε:

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει περαιτέρω την περιοχή, ενώ οι παρεμβάσεις μας συνεχίζονται και στα σημεία που έγιναν οι καταστροφές λόγω των καιρικών συνθηκών. Επίσης εκτιμάμε ότι μέσα στον Απρίλιο θα ξεκινήσει και το μεγάλο έργο των 35 εκ. ευρώ στα 452 σημεία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού. Εντός 2020 στο νησί μας θα υπάρξει ένα μεγάλο εργοτάξιο με παρεμβάσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας και στις ζημιές που έχουν γίνει από τις καιρικές συνθήκες όπου θα αποκατασταθούν».

H Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή σε δηλώσεις της ανέφερε:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για το Ρέθυμνο. Αφορά το δίκτυο της παλιάς Εθνικής οδού και κυρίως στο κομμάτι Πλατανιάς-Σφακάκι-Σταυρωμένου που είναι η πλέον τουριστική περιοχή του Ρεθύμνου.  Θα γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος του δικτύου αυτού, το οποίο είναι από τα πλέον πολυσύχναστα του Ρεθύμνου και εκεί βέβαια βρίσκονται τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία, μια μεγάλη τουριστική περιοχή. Ελπίζουμε γρήγορα να γίνει το έργο πριν την τουριστική σεζόν, μαζί με τον εργολάβο και τις τεχνικές μας υπηρεσίες».

Οι επεμβάσεις που θα γίνουν στο έργο «Συντήρηση τμήματος ΠΕΟ Πλατανιά-Σφακάκι» είναι:

– Φρεζάρισμα του παλαιού οδοστρώματος

– Ασφαλτόστρωση  οδού σε μήκος 5.500,00 μ. περίπου

– Προσαρμογή φρεατίων και σχαρών στο ύψος του νέου καταστρώματος

– Διαγράμμιση με ανακλαστική βαφή

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα