Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Academia of Athens: Opening για το πολυαναμενόμενο «στολίδι» της Marriot στην πρωτεύουσα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναμονή τέλος για το Academia of Athens, Autograph Collection. Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο του Ομίλου Marriot στο κέντρο της Αθήνας, επί των οδών Ακαδημίας 38 και Ομήρου γωνία, έκανε πρεμιέρα βάζοντας έτσι τέλος στην μεγάλη αναμονή που υπήρχε, για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του καταλύματος.

Η πολυτελής μονάδα, για την ακρίβεια, άνοιξε τις πύλες της στο τουριστικό κοινό στις 28 Μαΐου και ήδη, παρότι μιλάμε για ένα ξενοδοχείο που μετρά μόλις 1 εβδομάδα ανοιχτό, η ζήτηση είναι μεγάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή η πληρότητα στο κατάλυμα ανέρχεται σε ένα ποσοστό μεταξύ 60-70%. Κι οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και περαιτέρω αύξηση των παραπάνω ποσοστών στο άμεσο, κιόλας, μέλλον.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τα επίσημα εγκαίνια του Academia of Athens, Autograph Collection, υπάρχει πρόβλεψη να πραγματοποιηθούν κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο. Δίχως να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η ακριβής ημερομηνία.

Θυμίζουμε, ότι η νέα ξενοδοχειακή μονάδα που κοσμεί πλέον το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, μισθώθηκε από τον λιβανέζικο όμιλο Yazbeck, ο οποίος είχε ήρθε σε συμφωνία με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για την ενοικίαση του ακινήτου (εκεί παλαιότερα φιλοξενείτο η γραμματεία του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών και τα τελευταία χρόνια το κτίριο παρέμενε εντελώς κλειστό). Το ακίνητο μπορεί σε επίπεδο ιδιοκτησίας να ανήκει στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), ωστόσο, τη δικαιοδοσία διατηρούσε ο ΕΦΚΑ, γι’ αυτό και ο Φορέας «έτρεξε» τη διαπραγμάτευση.

Το κόστος ανέγερσης του Academia ξεπέρασε τα 7 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο διαθέτει 60 πολυτελή δωμάτια, lounge εστιατόρια, spa κι ένα επιβλητικό roof bar με θέα στην Ακρόπολη. Η αρχιτεκτονική χαρακτηρίζεται σύγχρονη, με το γραφείο MT Architects (Massouridis & Theodoraki Architects) να ήταν εκείνο που ανέλαβε να διεκπεραιώσει το project. Το μαύρο και το άσπρο χρώμα κυριαρχούν στα δωμάτια του Academia. Τη στιγμή που στο εσωτερικό bar και πέριξ αυτού, υπάρχουν χρυσές λεπτομέρειες στην μπάρα, στα τραπεζάκια, καθώς και στις καρέκλες, ενώ οι καναπέδες είναι πράσινης αποχρώσεις.

Παράλληλα, να προσθέσουμε ότι το Academia of Athens έχει ενταχθεί στο δίκτυο «Autograph Collection» του ομίλου Marriott. Όπως συνέβη και στην πρόσφατη επένδυση της Marriot στην Πάτρα, με το Moxy Patras Marina, τη διαχείριση του Academia έχουν αναλάβει από κοινού η θυγατρική της Shaner Hotel Group, Shaner Italia κι η ελληνική CS Hospitality. Υπενθυμίζεται, ότι η CS Hospitality αποτελεί επίσημο και εγκεκριμένο συνεργάτη του ομίλου Marriot στη χώρα μας, καθώς τα ηγετικά στελέχη της CS είχαν «θητεύσει» κατά το παρελθόν, με επιτυχία, στον αμερικανικό ξενοδοχειακό «κολοσσό».

Πηγή: bizness.gr

Advertisement
 SINTECNO

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα