Connect with us

Επικαιρότητα

Τα γεγονότα στις υποδομές την εβδομάδα που πέρασε (7-13 Μάρτη)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εβδομάδα που τελειώνει σήμερα ήταν μικρότερη σε διάρκεια (λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας) αλλά πλούσια σε νέα. Τα σημαντικά γεγονότα αυτής της εβδομάδας ήταν ποικίλα και ευτυχώς δεν περιορίστηκαν στα νέα για το χώρο του Ελληνικού που έχει πολυσυζητηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τα γεγονότα που μας απασχόλησαν περισσότερο ήταν τα παρακάτω:

Την Τρίτη ο χιονιάς σκέπασε σχεδόν όλη τη χώρα και φυσικά τα προβλήματα δεν έλειψαν. Ο καβγάς μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και της Νέας Οδού για το κλείσιμο και τα προβλήματα πάνω στον ΠΑΘΕ κυριάρχησαν. Τελικά ο χιονιάς πέρασε και ο ήλιος έλυσε τα προβλήματα που μόνοι μας δεν μπορούμε να λύσουμε.

Στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται μελέτες για δύο γραμμές Τραμ. Εκεί που δεν θα πηγαίνει λέει το Μετρό θα πάει το Τραμ. Αν υποθέσουμε ότι πρέπει να περιμένουμε πρώτα ΝΑ γίνει το μετρό για ΝΑ γίνει το Τραμ, τότε η αναμονή μάλλον μετριέται σε αρκετά χρόνια.

Περισσότερες από 40 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη. Το νέο είναι πολύ ενθαρρυντικό καθώς το κόστος κατασκευής είναι μεγάλο. Από αυτό το έργο η οικονομία της περιοχής θα αναζωογονηθεί και γενικά περιμένουμε αρκετά από αυτή την επένδυση.

1,3 δις ευρώ σε επενδύσεις θα έχουμε από τη ΔΕΣΦΑ τα επόμενα 3 χρόνια. Το ποσό είναι ιλιγγιώδες και είναι ένα ακόμα σημαντικό πεδίο για την Ελλάδα και την επιστροφή της σε αναπτυξιακή πορεία. Περιμένουμε αναλυτικά περισσότερα νέα από αυτή την επένδυση.

Ανάδοχος η Δομική Κρήτης αναδείχθηκε στο οδικό τμήμα Γαζί-Κρούσωνας στην Κρήτη. Τα τρένα μάλλον θα ξανασφυρίξουν στη Φλώρινα μετά από τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων. Παράταση για τις 14 Απρίλη πήρε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση στο Φάληρο στο tae kwon do.

Εγκαινιάστηκε το νέο τελωνείο στην Νίκη του Νομού Φλώρινας. Νέα πεζογέφυρα τοποθετείται στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι. Απαλλοτριώνεται τελικά το αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ στον Κεραμεικό.

Ο Υφυπουργός Υποδομών κος Μαγκριώτης πρέπει να πούμε ότι είναι ο πιο ταξιδεμένος από όλη την Κυβέρνηση καθώς τρέχει από Περιφέρεια σε Περιφέρεια δείχνοντας τουλάχιστον την θέληση για να γίνουν έργα. 

Εξήγγειλε: εκ νέου τη νέα γενιά αυτοκινητόδρομων Ελευσίνα– Θήβα- Υλίκη, Εξωτερική Θεσσαλονίκης, Υποθαλάσσια σε Λευκάδα και Σαλαμίνα. Στην Ήπειρο αφού είδε τα έργα εξήγγειλε και άλλα μελλοντικά .

Επίσης πρόλαβε να πάει στη Θεσσαλονίκη και να δει την άφιξη του πρώτου μετροπόντικα (του Κωστίκα) στο σταθμό ΕΥΚΛΕΙΔΗ ο οποίος είναι και ο πρώτος που ολοκληρώνεται λίγο πριν οι κατασκευές του Μετρό κλείσουν 5 χρόνια ζωής. Και από εκεί εξήγγειλε πως σε 10 χρόνια η Θεσσαλονίκη θα έχει 33χλμ Μετρό και πολλές γραμμές.

Χαράς ευαγγέλια για του κατοίκους στις Αχαρνές καθώς στις 5 Απριλίου ο νέος σταθμός του Προαστιακού ΑΧΑΡΝΕΣ ξεκινά και επίσημα την λειτουργία του. Αν και ο Προαστιακός στην Αθήνα δεν τα πάει καλά γενικότερα η είδηση της λειτουργίας του σταθμού είναι ενθαρρυντική.

Οριστικός ανάδοχος της επέκτασης του 6ου προβλήτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η εταιρεία Μοχλός. Ένα από τα πολυαναμενόμενα έργα στην πόλη επιτέλους ξεκινά. Τα έργα στο οδικό τμήμα Καρτέρι- Πάργα στην Πρέβεζα πήραν μπρος και στο τέλος του 2013 αναμένεται να ολοκληρωθούν.

Τα έργα στον οδικό άξονα ¶κτιο- Αμβρακία προχωρούν ικανοποιητικά ενώ και η ορφανή 3η εργολαβία απέκτησε ανάδοχο. Από τα σημαντικότερα οδικά έργα που γίνονται σήμερα, ίσως το σημαντικότερο δημόσιο έργο σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Τέλος αν και δεν ανήκει στην ειδησεογραφία της ιστοσελίδας δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το φοβερό γεγονός του σεισμού των 8,9 βαθμών Ρίχτερ στην Ιαπωνία. Το τσουνάμι που επακολούθησε εξακολουθεί να έχει επιπτώσεις και οι ζημιές μετριούνται σε δεκάδες δις και πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές. Το νούμερο των χαμένων θα ήταν τραγικά μεγαλύτερο αν η Ιαπωνία δεν ήταν τόσο καλά οργανωμένη και με φοβερές υποδομές σε κτίρια και δημόσια έργα. Ας ευχηθούμε να μην ξαναδούμε παρόμοιες σκηνές..

Advertisement
ΑΚΤΩΡ - Εθνική Πινακοθήκη

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα