Connect with us

Επικαιρότητα

Τα γεγονότα στις υποδομές την εβδομάδα που πέρασε (21-27 Μάρτη)!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εβδομάδα που σήμερα τελειώνει ήταν μια ήσυχη εβδομάδα. Η επικαιρότητα δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να παρουσιάσει με τη σημαντικότερη είδηση να είναι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και παραχωρησιούχων για τους αυτοκινητόδρομους. Κατά τα άλλα είχαμε μια εβδομάδα που λόγω της 25ης Μαρτίου κύλησε χωρίς να μας δώσει το μεγάλο νέο.

Υπό μελέτη είναι η ανάπτυξη στο Τραμ Ιωαννίνων και τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι όμως θα έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη για τη θαλάσσια συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη. Το μεγάλο ερώτημα και στις δύο περιπτώσεις είναι αν η επένδυση θα είναι βιώσιμη οπότε και θα προχωρήσει ή αποδειχτεί ζημιογόνα και μπει στα συρτάρια της ιστορίας.

Στην Περιφέρεια για δημοπράτηση πάμε για τη επέκταση του βιολογικού στο Αγρίνιο ενώ στην Κρήτη δημοπρατείται το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσσαρά και η παράκαμψη του ¶νω Βιάννου στις 31-05).

Στην Εγνατία Οδό ΑΕ δημοπρατήθηκε η κατασκευή 6 προσωρινών σταθμών διοδίων πάνω στο βασικό άξονα. Μετά το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης και το χέρι θα μπει βαθειά στην τσέπη..

Ο ΟΛΠ ανακοίνωσε την έγκριση για την κατασκευή του σταθμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ της Γραμμής 3 του Μετρό μέσα στο χώρο ιδιοκτησίας του και μάλιστα απέναντι από τον ομώνυμο σταθμό του ΗΣΑΠ. Όσον αφορά για το διαγωνισμό της επέκτασης στις 12 Απριλίου περιμένουμε το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Το φθινόπωρο θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της Ανατολική Οδού Πελοποννήσου που κατασκευάζεται ως Δημόσιο έργο Παραδείσια- Τσακώνα. Κατά τα άλλα το υπόλοιπο έργο προχωρά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Το ΚΑΣ αποφάσισε την προσωρινή «κατάχωση» των αρχαιολογικών ευρημάτων στο τμήμα Μοναστηράκι- Θησείο της Γραμμής 1 του Μετρό. Ήταν και η πιο ανώδυνη απόφαση καθώς σε άλλη περίπτωση θα είχαμε πολύμηνες καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία της Γραμμής στο τμήμα Αττική- Μοναστηράκι.

Επαναλαμβάνονται και πάλι τα κομμένα δρομολόγια του ΟΣΕ μεταξύ Αθήνας και Καλαμπάκας. Η κίνηση αυτή δίνει ελπίδες και στους κατοίκους της Φλώρινας που δυναμικά ζητούν την επανέναρξη των δρομολογίων.

Οι σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και εταιρειών παραχώρησης συνεχίζονται και το τελευταίο διάστημα ακούγονται ψίθυροι ότι ολοκληρώνονται. Εν τω μεταξύ στους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται οι εργασίες έχουν σχεδόν σταματήσει με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Δύο σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις ξεμπλόκαραν και σύντομα θα αρχίσουν. Πρόκειται για τη μετατροπή του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου στο Γαλάτσι σε mall και την επένδυση σε ένα λατομείο στην περιοχή του Έβρου.

Η ΕΡΓΟΣΕ πρόκειται να δημοπρατήσει το τελευταίο τμήμα της Γραμμής Κιάτο- Ροδοδάφνη μαζί με την κατασκευή των σταθμών. Αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα και αναπτερώνονται οι ελπίδες να ολοκληρωθεί η γραμμή μέχρι το 2015. Το συγκεκριμένο έργο έχει διάρκεια 2,5 χρόνια.

Στο Μετρό Θεσσαλονίκης τώρα συμβαίνει το εξής: από το Υπουργείο λένε πως προτίθενται να αλλάξουν τα πλάνα κατασκευής της βασικής γραμμής αφαιρώντας τους δύο τελευταίους σταθμούς. Η ΕΕ όμως λέει πως έχει άγνοια και πως δεν έχει λάβει καμία σχετική αίτηση αλλαγής του βασικού έργου. Γιατί;;

Φήμες για τελική απόφαση κατασκευής σήραγγας στην περιοχή της Κλόκοβας που είναι στις αρχές της Ιόνιας Οδού είχαμε αλλά προς το παρόν δεν έχουμε καμία επίσημη ανακοίνωση. Η είδηση προς το παρόν είναι με επιφύλαξη.

Τέλος πολλά οδικά έργα εξήγγειλε ο Υφυπουργός Υποδομών κος Μαγκριώτης μεταξύ των οποίων το τελευταίο τμήμα του κάθετου άξονα Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή και το πρώτο τμήμα του άλλου κάθετου Νίκη-Κοζάνη-Λάρισα.

Σύνταξη: ypodomes.com

Advertisement
ΑΚΤΩΡ - Εθνική Πινακοθήκη

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα