Connect with us

Συγκοινωνίες - Mεταφορές

Απελευθέρωση των ΚΤΕΛ… στα τρία, πλήρης απελευθέρωση μόνο στις γραμμές με εμπορικό ενδιαφέρον

Δημοσιεύθηκε

στις

Θεωρητική απελευθέρωση της αγοράς των υπεραστικών οδικών μεταφορών, κατ’ ουσίαν πλήρης απελευθέρωση όμως σε ένα μόνο τμήμα τους!

Τρεις κατηγορίες θα συνθέτουν πλέον την αγορά των υπεραστικών οδικών μεταφορών που εκτελούνται σήμερα από τα ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που πρόκειται άμεσα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, οι κατηγορίες γραμμών θα είναι οι Αποκλειστικού Εργου, οι Αγονες Γραμμές και οι Γραμμές Ελεύθερης Επιλογής. Η κατ’ όνομα απελευθέρωση, καθώς υπό συνθήκες πλήρους απελευθέρωσης και ανταγωνισμού θα είναι η αγορά μόνο της μιας εκ των τριών κατηγοριών (Γραμμές Ελεύθερης Επιλογής), αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το 2019, που προβλέπεται από το Κοινοτικό Δίκαιο ως μεταβατική περίοδος, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης έχει εξαγγείλει ότι το άνοιγμα της αγοράς θα έχει ολοκληρωθεί το 2015. Ο διαχωρισμός των γραμμών θα γίνει με βάση γεωγραφικά, συγκοινωνιακά και πληθυσμιακά κριτήρια, ενώ αρμόδια για τον καθορισμό των γραμμών που θα υπάγονται σε κάθε κατηγορία θα είναι η Εθνική Αρχή Χερσαίων Επιβατικών Μεταφορών. Η νέα Εθνική Αρχή που θα αποτελέσει μετεξέλιξη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων θα φέρει την ευθύνη, μεταξύ άλλων, για τον διαχωρισμό των γραμμών, τους γενικούς κανόνες διενέργειας των διαγωνισμών ανάθεσής τους, τη σύνταξη των συμβάσεων με τους αναδόχους, αλλά και το ύψος των επιδοτήσεων.

Η πρώτη κατηγορία αφορά στις Γραμμές Αποκλειστικού Εργου, στις οποίες ο ανάδοχος θα εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου και θα αναλαμβάνει όλες τις υπεραστικές γραμμές μιας γεωγραφικής ενότητας κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού για 10 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα πέντε. Θα συνδέουν τις δημοτικές ενότητες με τα κέντρα των καλλικρατικών δήμων και στη συνέχεια με τα κέντρα των περιφερειακών ενοτήτων. Πρόκειται για το σημερινό ενδονομαρχιακό δίκτυο. Εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούν τις συνδέσεις των κέντρων των περιφερειών και των περιφερειακών ενοτήτων με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Την αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου και ταυτόχρονα επιδότηση κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού θα εξασφαλίζει ο ανάδοχος στην κατηγορία των Αγονων Γραμμών.

Στις Γραμμές Ελεύθερης Επιλογής, όπου εντάσσονται εκείνες με μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον, θα μπορεί οποιοσδήποτε τηρεί τις προϋποθέσεις να εκτελεί δρομολόγια με τιμολόγηση που θα ορίζεται από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς.

Πρόκειται για διαπεριφερειακές συνδέσεις μεταξύ αστικών ή περιφερειακών κέντρων, καθώς και για συνδέσεις αστικών κέντρων με λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ., εξαιρουμένων της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα θα καθοριστεί «πλαφόν» στην τιμολογιακή πολιτική (όριο τιμής ανά επιβατοχιλιόμετρο) όλων των αναδόχων που θα αναλάβουν τα δρομολόγια των δύο πρώτων κατηγοριών από την Εθνική Αρχή Χερσαίων Επιβατικών Μεταφορών.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η Εθνική Αρχή να καταστεί λειτουργική μέσα στο καλακαίρι, ώστε να είναι σε θέση στη συνέχεια να δημοσιεύσει τα αναγκαία στοιχεία για τους διαγωνισμούς για τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να προετοιμαστούν.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το νέο πλαίσιο εισάγει στοιχεία ευρύτερης οικονομικής ελευθερίας στις υπεραστικές οδικές μεταφορές, εξασφαλίζει στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών πρόσβαση στο σύνολο του δικτύου, διασφαλίζει υψηλό επίπεδο ποιότητας των υπηρεσιών, ενώ ρυθμίζει τις σχέσεις του κράτους με τους φορείς του συγκοινωνιακού έργου, με διαφάνεια και χωρίς επιβάρυνση για τον φορολογούμενο.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα