Connect with us

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Αεροδρόμιο Μακεδονία: παράταση για την επέκταση του διαδρόμου 10-28 για το καλοκαίρι του 2013

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Και επίσημα δημοσιεύθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση για την παράταση των εργασιών για την επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28 του Αεροδρομίου Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα η παράταση που είχε αρχικά δοθεί για τις 31 Δεκεμβρίου 2012 κρίθηκε ως ανεπαρκής και δόθηκε επιπλέον παράταση 187 ημερολογιακών ημερών. Η νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου είναι στις 6 Ιουλίου 2013 καθώς το έργο έμεινε πολύ πίσω τα δύο πρώτα χρόνια της κατασκευής του.

Η ανάδοχος Κοινοπραξία είναι η ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ- ΑΚΤΩΡ ΑTΕ με αρχικό προϋπολογισμό 246.000.000 ευρώ και ποσό σύμβασης που μέχρι σήμερα φτάνει τα 166.956.311,76 ευρώ. Το έργο ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου 2005 με αρχικό ορίζοντα ολοκλήρωσης την 27η Ιουλίου 2011.

Οι λόγοι για τους οποίους η κατασκευάστρια κοινοπραξία αιτήθηκε την παράταση είναι:
Η αλλαγή τοποθεσίας της προμήθειας του αμμοχάλικου από τον ¶γιο Αντώνιο στο Λιτόχωρο Πιερίας

  • Λόγω λειτουργίας του διαδρόμου από την ΥΠΑ (καθυστέρηση 30 ημερών)
  • Λόγω καιρικών συνθηκών στην μεταφορά αμμοχάλικου (καθυστέρηση 101ημερών)
  • Λόγω απεργίας των φορτηγών δημοσίας χρήσεως (καθυστέρηση 20 ημερών)
  • Λόγω αποκατάστασης βλαβών λόγω ασυνήθιστων καιρικών συνθηκών (καθυστέρηση 10 ημερών)
  • Λόγω καθυστερημένων πληρωμών από το Δημόσιο (καθυστέρηση 107 ημερών)

ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Το έργο της επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28 του αεροδρομίου «Μακεδονία» περιλαμβάνει την επέκταση του διαδρόμου μετά παραλλήλου τροχοδρόμου κατά 1000μ., ώστε να έχει τελικό μήκος 3440μ. και επιπλέον ζώνη ασφαλείας 150μ.

Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την επιχειρησιακή αναβάθμιση του αεροδρομίου, ώστε να μπορούν να προσγειώνονται και τα πολύ μεγάλα σύγχρονα αεροσκάφη και να γίνει η Θεσσαλονίκη διεθνής αεροπορικός κόμβος.

Πηγή:ypodomes.com

image_pdfimage_print

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Η Κομισιόν ενέκρινε την κρατική βοήθεια στα γερμανικά αεροδρόμια λόγω κορωνοϊού

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε γερμανική κρατική βοήθεια για τη στήριξη των αεροδρομίων της, στο πλαίσιο των αυξημένων κρατικών ενισχύσεων που επιτρέπει η ΕΕ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η λειτουργία των αεροδρομίων πρέπει να διασφαλιστεί για να διασφαλίσει τις συνδέσεις, την κινητικότητα και τις αεροπορικές μεταφορές. Αυτό το σχήμα θα επιτρέψει στις γερμανικές αρχές να αποζημιώσουν τα αεροδρόμια για τις ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας της πανδημίας και να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα θέματα ρευστότητας», δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργκρέτε Βέστεγιερ αρμόδια για την Πολιτική Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τις γνωστοποιήσεις της γερμανικής κυβέρνησης προς τις ευρωπαϊκές αρχές, οι τελευταίες:

Θα αποζημιώσουν τα αεροδρόμια για τις απώλειες εσόδων από 4 Μαρτίου ως 30 Ιουνίου, με άμεσες επιχορηγήσεις και θα παράσχουν ρευστότητα με τη μορφή επιχορηγήσεων, εγγυήσεων δανείων, επιδοτούμενων επιτοκίων και χρονικής μετάθεσης φορολογικών υποχρεώσεων και επιβαρύνσεων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Μειωμένη κατά 75% η κίνηση τον Ιούλιο στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

fraport greece

Mειωμένη κατά 75,1% ήταν τον Ιούλιο η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Οι επιβάτες ανήλθαν σε 1,3 εκατ. έναντι 5,3 εκατ. τον Ιούλιο του 2019.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της επιβατικής κίνησης για το πρώτο 7μηνο της χρονιάς κατά 81%, με το σύνολο των επιβατών να ανέρχεται σε 3 εκατ. έναντι 16,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Όσον αφορά τις εθνικότητες με το μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων τον Ιούλιο στα 14 αεροδρόμια, αυτές ήταν η Γερμανία, η Πολωνία, η Μ. Βρετανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Αυστρία.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Μόνο με αρνητικό τεστ covid-19 όσοι έρχονται από τη Μάλτα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αεροπλάνο σε αεροδρόμιο

Με ανακοίνωση της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τη νέα αεροπορική οδηγία (notam) που θα ισχύει από την ερχόμενη Τετάρτη 12 Αυγούστου έως και το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Μάλτα θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει τα στοιχεία διαβατηρίου ή ταυτότητάς  τους.  Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη. Οι αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτήν την υποχρέωση ελέγχου θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας. Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα