Connect with us

Ηλεκτρική ενέργεια

Αποκατασταθηκε πληρως η ηλεκτροδοτηση στη Σαντορινη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2013, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και σύνδεση του συνόλου των αναγκαίων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που μεταφέρθηκαν, εγκαταστάθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία, τα οποία, σε συνδυασμό με την παραγόμενη ισχύ από το σταθμό της ΔΕΗ στη Θήρα ανεβάζουν πλέον τη συνολικά διαθέσιμη ισχύ σε 40 MW, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.
Όπως τονίζεται, πλέον, με μέγιστη ζήτηση σε ώρα αιχμής 31MW, είναι πλήρως διασφαλισμένη η αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση του νησιού, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
 
Τα συνολικά 30 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) που έχει μεταφέρει, εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία η ΔΕΗ θα παραμείνουν στη Θήρα έως ότου αποκατασταθεί η λειτουργία του εξοπλισμού που καταστράφηκε την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013.
 
Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του πρωτοφανούς συμβάντος, ενεργοποιήθηκαν άμεσα όλες οι διαδικασίες εκτάκτων αναγκών της ΔΕΗ, με απόλυτο συντονισμό ενεργειών και σε συνεχή και πλήρη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, τις υπηρεσίες της Πολιτείας και του ΔΕΔΔΗΕ.
 
Πρώτης προτεραιότητας στόχοι της ΔΕΗ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν η προστασία της ζωής των εργαζομένων στο σταθμό και η ταχύτατη και ασφαλής επαναλειτουργία του, ώστε να πραγματοποιηθεί η κατά το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση της Θήρας, με τον ακόλουθο σχεδιασμό:
 
1) Λειτουργία των εφεδρικών συστημάτων της μονάδας παραγωγής.
 
2) Θέση σε λειτουργία του παραγωγικού δυναμικού βάσης του σταθμού, που δεν υπέστη βλάβη.
 
3) Εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.
 
4) Ολική επανηλεκτροδότηση.
 
Όπως επισημαίνεται, η Διοίκηση της ΔΕΗ ήταν σε άμεση, διαρκή και επί 24ωρου βάσεως επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με μοναδικό στόχο τη συντομότερη δυνατή επανηλεκτροδότηση του νησιού.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΔΕΗ αναγνωρίζει ότι προκλήθηκε ταλαιπωρία στους κατοίκους και επισκέπτες της Θήρας από ένα συμβάν πρωτοφανούς μεγέθους και τεχνικής περιπλοκότητας. Η εμπειρία της ΔΕΗ και η τεχνογνωσία των στελεχών και του τεχνικού προσωπικού της, είναι τέτοια που εγγυώνται πως αυτό το δυσάρεστο περιστατικό αντιμετωπίσθηκε με το γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές.
 
Υπενθυμίζεται ότι σε Ευρωπαϊκό επίπεδο η ΔΕΗ έχει τιμηθεί από την Ε.Ε. για την συνεισφορά της στην Κύπρο το 2010, όταν καταστροφική πυρκαγιά είχε προκαλέσει τεράστιο έλλειμμα ενέργειας. Η ΔΕΗ είχε τότε οργανώσει την μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς ενέργειας στην ιστορία της Ε.Ε., με τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης πλέον να αποτελεί βέλτιστη πρακτική.
 
Η ΔΕΗ -για μια φορά ακόμη- ζητάει συγνώμη και εκφράζει τη βαθειά λύπη της για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Θήρας, ενώ ευχαριστεί θερμά, το Δήμο, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την πολύπλευρη συνδρομή τους και πολύ σημαντική υποστήριξη τους στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης.
 
Τέλος, συγχαίρει δημόσια όλους τους τεχνικούς και συνεργάτες της και τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι όλοι μαζί και συντονισμένα, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, εργαζόμενοι νυχθημερόν, για την αντιμετώπιση ενός πολύ δύσκολου τεχνικού προβλήματος μέσα στο συντομότερο ανθρωπίνως δυνατό χρονικό διάστημα.

Advertisement
SINTECNO

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα