Connect with us

Ιόνια Οδός

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: παρέμβαση του προέδρου της ΕΛΤΕΡ για την παράκαμψη Aρτας της Ιονίας Οδού

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμβαση για το θέμα με την διάλυση της εργολαβίας της Παράκαμψης ¶ρτας απέστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΕΛΤΕΡ, κος Μεσαδάκος.

Αναφέρεται στις δυσκολίες και τα προβλήματα της συγκεκριμένης εργολαβίας καθώς και τις προτάσεις που έχει κάνει προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες του έργου.

Αναλυτικά το κείμενο της παρέμβασης παρακάτω:

Αναφερόμενος στη σχετική δημοσίευση «Ιόνια Οδός, παράκαμψη AρταςΦιλιππιάδας» στο website www.ypodomes.com της 26/10/2011, σαν εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας που επί 80 μήνες ταλαιπωρήθηκε στην κατασκευή του παραπάνω έργου, θέλω συμπληρωματικά να σας διευκρινίσω τα παρακάτω:

-Το Έργο δημοπρατήθηκε το 2005 με τεχνικά χαρακτηριστικά συνηθισμένης 4ιχνης οδοποιίας και χρόνο εκτέλεσης 24 μήνες.

-Προκύψανε προβλήματα που δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη, όπως συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις – τις πλήρωσε η Ανάδοχος Κοινοπραξία – και ακόμα της οφείλεται το αντίστοιχο ποσό και προστασίας πρανών λόγω υπάρξεως ηλιολίθου που είναι πολύ επικίνδυνος για καταπτώσεις.

απόφαση εντάξεώς του σαν τμήμα της Ιονίας οδού άλλαξε σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά (αντί μεταλλικών στηθαίων διαχωρισμού λωρίδων έγινε εκ beton το λεγόμενο NEW JERSEY κλπ) οπότε άρχισαν τα ράβε-ξήλωνε

δικαίωση της προσφυγής παροδίων κατοίκων του κόμβου Αγ. Δημήτριος στο Σ.τ.Ε. ανέτρεψε ολοκληρωτικά την κατασκευή του και έγινε νέα μελέτη με υπερυψωμένη την αρτηρία και ισόπεδη την ¶ρταΠέτα (ακριβώς αντίθετα από την αρχική). Αυτό επέφερε νέες μελέτες, αδειοδοτήσεις, αλλαγές ποσοτήτων, εγκρίσεις περιβαλλοντολογικές κλπ.

Τότε απεφασίσθη ο κόμβος να ανατεθεί στην παραχωρησιούχο Κ/ξία της Ιονίας οδού ΤΕΡΝΑDRAGAGOSFERROVIAL και να ασφαλτοστρωθεί χωρίς την αντιολισθηρή στρώση, μόνον το τμήμα ΚόμβοςΣελλάδες που ήδη κυκλοφορείται.

– Η κυβερνητική αλλαγή και η μεταγενέστερη διακοπή των εργασιών της Κ/ξίας Ιονίας οδού ανέτρεψαν τις αποφάσεις της Υπηρεσίας και άρχισαν να ξανασχεδιάζουν τον κόμβο με προσωρινή κυκλοφορία από ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΚΟΜΒΟΣΣΕΛΛΑΔΕΣ, όπου και μέχρι σήμερα γίνεται. Και ενώ η Κοινοπραξία μας είχε εκ του Νόμου το δικαίωμα να αρνηθεί τη συνέχιση των εργασιών διαλύοντας τη Σύμβαση διέπραξε το λάθος να συνεχίσει τις εργασίες στον κόμβοεπιθυμώντας να ολοκληρώσει το έργο – και πιστεύοντας ότι θα πληρωθεί με σημερινές τιμές, όμως όχι μόνον δεν πληρώθηκε με σημερινές τιμές, αλλά με καθυστέρηση 9 μηνών παρά τις υποσχέσεις στα εγκαίνια της παράκαμψης, και με οικονομική ζημία 4.000.000 ευρώ.

Η περαιτέρω εξέλιξη του Έργου περιγράφεται αντικειμενικά και ακριβοδίκαια από το συνάδελφοαντιπρόεδρο του Τ.Ε.Ε./Τ.Η. Χρ. Παπαβρανούση στην δημοσίευσή σας. Αυτό που όμως δεν αναφέρεται και είναι ουσιαστικό, είναι ότι η Κοινοπραξία μας προκειμένου να ολοκληρώσει το Έργο (δεν έχουμε εγκαταλείψει Έργο στη μέση τα 35 χρόνια που λειτουργούμε), δέχθηκε να ολοκληρώσει το Έργο, με τιμές σημερινού κόστους και όχι με τις τιμές του έτους 2000 που μέχρι σήμερα πληρωθήκαμε.

Περιμένοντας τις αποφάσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας επί των προτάσεών μας, δε μπορούμε παρά να δηλώσουμε για άλλη μία φορά ότι, η προτεινόμενη από την Κοινοπραξία συνέχιση των εργασιών είναι η μόνη που:

1. Είναι οικονομικότερη για το κόμβο από κάθε άλλη

2. Είναι η ταχύτερη στον ολοκλήρωση του έργου και η μόνη με την οποία μπορεί να αποφευχθεί η απένταξη από τα κονδύλια της Ε.Ε.

3. Η άμεση εγκατάσταση εργολαβίας στον κόμβο είναι η μόνη που μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο ατυχήματος στην κυκλοφορία του.

Με εκτίμηση, Για την ΕΛΤΕΡ Α.Τ.Ε. Δ. Μεσαδάκος Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος

 

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα