Connect with us

Επικαιρότητα

Τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας (9-15 Μαϊου)

Δημοσιεύθηκε

στις

Aλλη μία εβδομάδα τελειώνει σήμερα και οι εξελίξεις στο χώρο των υποδομών δείχνουν σαν κάτι να κινείται. Αν εξαιρέσουμε την γενικότερου ενδιαφέροντος είδηση για τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο πρώτο τρίμηνο του 2011 μετά από 3 χρόνια πτώσης τότε θα διαπιστώσουμε πως ενώ δεν υπάρχουν ειδήσεις τρανταχτές, ωστόσο υπάρχουν ειδήσεις που δίνουν «τροφή» για το επόμενο διάστημα.

Ας δούμε τα σημαντικότερα γεγονότα αυτής της εβδομάδας:
Με το ξεκίνημα της εβδομάδας «έσκασε» η πρώτη σημαντική είδηση. Η τροπολογία για τη διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και Λ. Αλεξάνδρας πέρασε και δεν άφησε αδιάφορο κανένα. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για κάποια από τα άρθρα, στο ΥΠΕΚΑ είναι όμως ικανοποιημένοι, ο Βωβός ψάχνει πλέον κεφάλαια για την μεγάλη επένδυση σε εμπορικό κέντρο δίπλα από το γήπεδο. Γενικώς μεγάλη κινητικότητα,

Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε. ¶λλη μια σοφή Ελληνική ρήση η οποία έχει εφαρμογή στην περίπτωση που τελικά το ενδιαφέρον των Γερμανών για επένδυση στην Κρήτη είναι αληθινό. Το ποσό που ακούγεται είναι αστρονομικό (περίπου 1 δις ευρώ!) και είναι ιδιωτική επένδυση για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων και ..παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων! Αν ευοδώσει θα φάνει στο μέλλον

Στην Πάτρα η επόμενη μεγάλη είδηση ιδιωτικής επένδυσης. Εγκρίθηκε και επίσημα από το ΥΠΟΙΑΝ το έργο της κατασκευής αυτοκινητοδρομίου στην Πάτρα στην περιοχή Χαλανδρίτσα! Για όσους δεν κατάλαβαν, σε μερικά χρόνια θα έχουμε τη δική μας Forrmula 1 πίστα! Συγχαρητήρια και περιμένουμε και άλλα τέτοια.


Στην ίδια πόλη: Και επίσημα γίνεται ανάθεση του έργου της κατασκευής του Α/Κ για τη σύνδεση των Παραγλαύκιων Αρτηριών με το νέο λιμάνι της Πάτρας. Σημαντικό έργο που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το καλοκαίρι έρχεται επιτέλους εργολαβία «σκούπα» για την ολοκλήρωση του «καταραμένου» δρόμου του περιφερειακού Βόλου. Και μιας και είναι της μόδας οι εργολαβίες «σκούπες» άλλη μία θα έχουμε στον Κάθετο άξονα Θεσσαλονίκη- Σέρρες- Προμαχώνας. Όσον αφορά τον σημερινό ανάδοχο κρίθηκε «έκπτωτος» αφού ταλαιπώρησε το έργο για αρκετά χρόνια.

Το οδικό έργο του Ε61 που θα ενώσει Σέρρες- Δράμα- Καβάλα παίρνει μπρος και σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών κο Μαγκριώτη θα έχουμε άμεσες εξελίξεις στο θέμα αυτό. Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις με τους αυτοκινητόδρομους και ο Υφυπουργός είναι αισιόδοξος πως από τον επόμενο μήνα θα πέσουν οι τιμές των διοδίων «κλείνοντας» τη συμφωνία με τις τράπεζες. Να το πιστέψουμε;

Σοκ στον Προαστιακό όταν κάποιοι παράτησαν φορτηγάκι (!!!) πάνω στις γραμμές και μέσα σε τούνελ!! Κάτι απαίσιο βρωμάει στο βασίλειο του σιδηρόδρομου και καλό θα ήταν να καθαριστεί πριν θρηνήσουμε αθώα θύματα. Συγχαρητήρια στον οδηγό ο οποίος αν και εντέλει προσέκρουσε το φορτηγό, ωστόσο κατάφερε οι επιβάτες τους να μην πάθουν το παραμικρό.

Μερικές μέρες μας χωρίζουν από την δημοσιοποίηση για τη δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων σε δύο κάθετους της Εγνατίας Οδού: Στον άξονα Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή έρχεται η τελευταία εργολαβία στο τμήμα Κορομηλιά- Κρυσταλλοπηγή να ολοκληρώσει αυτόν τον άξονα.

Στον άξονα Νίκη- Κοζάνη- Λάρισα θα δημοπρατηθεί το πρώτο τμήμα, από τα σύνορα (Νίκη) μέχρι την πόλη της Φλώρινας. Πρόκειται για την αρχή ενός σημαντικότατου κάθετου άξονα που θα φέρει την Εγνατία στην καρδιά της Θεσσαλίας.

Στο Σιδηρόδρομο περιμένουμε σημαντικότατη δημοπράτηση για την ηλεκτροκίνηση στο νότιο τμήμα του άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα για το τμήμα Αθήνα-Τιθορέα. Ένα πολύ μεγάλο έργο που θα ολοκληρώσει δεκαετίες προσπαθειών.

Τέλος στην Ανατολική Οδό έχουμε σημαντικά νέα για τις παραδόσεις: Στο τέλος του έτους ο δρόμος θα φτάσει στον Α/Κ Θουρίας, το καλοκαίρι του 2012 στον Α/Κ της δυτικής εισόδου της πόλης ενώ ο κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη μεταφέρεται πλέον για το καλοκαίρι του 2013.

Σύνταξη: ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα