Connect with us

Ανασκοπήσεις

Τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας 24-30 Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ίσως η σημαντικότερη από όλες τις προηγούμενες εβδομάδες του χρόνου, αυτή που τελείωσε οδηγεί τη χώρα σε νέες κατευθύνσεις. Έτσι οι υποθέσεις στα έργα υποδομής έμειναν (ελπίζουμε για τελευταία φορά) σε δεύτερη μοίρα.

Ας δούμε την αναλυτική κίνηση της εβδομάδας:

Σε φοιτητική κατοικία φθηνής διαμονής μετατρέπεται το ιστορικό ξενοδοχείο της Ομόνοιας το οποίο θα γίνει πραγματικότητα μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 και με τις ευλογίες του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

3 προσφορές δόθηκαν για την επίγεια εξυπηρέτηση των 34 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Οι υποψήφιοι είναι οι Olympic Handling, Goldair και Swissport. Τα αεροδρόμια χωρίστηκανσε ομάδες προκειμένου το αντικείμενο να είναι όσο το δυνατό πιο ελκυστικό.

Και πάλι στον αέρα η συζήτηση της διπλής σύνδεσης της Σαλαμίνας με Πέραμα και Νέα Πέραμο. Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει δραστικά την εικόνα του νησιού που θεωρείται ως το πιο υποβαθμισμένο της Αττικής. Με τη νέα αυτή διπλή σύνδεση η Σαλαμίνα αναμένεται να πάρει μεγάλη αξία στον τομέα του real estate.

Η Κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-Χιτατσι είναι ο μειοδότης για την νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαϊδα 5 που αναμένεται να αναβαθμίσει το έργο της ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια. Το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ αναζητά εκτάσεις και μέσα από τους Δήμους.

¶σχημα μαντάτα σε Κεντρική Οδό και Ολυμπία που ως φαίνεται το αντικείμενο των έργων, δηλαδή το μήκος των αυτοκινητόδρομων που στην Ολυμπία Οδό μάλλον θα τελειώνει στην Πάτρα και στην Κεντρική Οδό Ε65 στην Καλαμπάκα.

Παραδόθηκε (ξανά) το τμήμα του κάθετου της Εγνατίας Οδού Δερβένι ?Λαχανάς που ανήκει στον άξονα ΘεσσαλονίκηΣέρρες-Προμαχώνας. Στην πραγματικότητα ένα τμήμα περίπου 4 χλμ ολοκληρώθηκε και κούμπωσε με το προηγούμενο αλλά ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για κοπούν κορδέλες. Τον Νοέμβριο αναμένεται εργολαβία 120 εκ ευρώ που θα ολοκληρώνει τον άξονα σε όλο το μήκος του.

Στο ΕΣΠΑ η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης για Καλαμαριά με την δημοπράτηση του (ξανά και εδώ) να έρχεται. Ανάδοχος αναμένεται στις αρχές του 2012 και η ολοκλήρωση των έργων το 2016. Αυτά πάντα σύμφωνα με το αισιόδοξο Υπουργείο Υποδομών.

ΜΙΚΡΑ
Μνημόνια, τον αριθμό 6 υπέγραψε με κινεζικές εταιρείες ο Χρυσοχοϊδης. Παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2013 πήρε ο ΑΚΤΩΡ για το έργο του φράγματος Αποσελέμη. Ελευθερώθηκε χώρος στο Καρπενήσι από την κατεδάφιση του παλιό ΚΤΕΛ. Επιτάξεις 1,5 εκ. ευρώ στον Περιφερειακό Καλαμάτας σε Αντικάλαμο και Ασπρόχωμα. Αστικές αναπλάσεις 400 εκ ευρώ μας υποσχέθηκαν από το Υποδομών.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σφίγγει το χρονοδιάγραμμα των γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου. Καλά μαντάτα από το Αζερμπαϊτζάν για τον ελληνο-ιταλικό αγωγό φυσικού αερίου ITGI! Το αεροδρόμιο της Μπανγκγκόκ πλημμύρισε από τις σφοδρές βροχές των προηγούμενων ημερών.

Πηγή: ypodomes.com

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα