Connect with us

Αναπλάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Αττικό Aλσος: Χαλάρωση και θέα στο κέντρο της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με σύμμαχο την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών η ιστοσελίδα μας έκανε ένα ρεπορτάζ για το Αττικό ¶λσος και μάλιστα και με χρήση βίντεο. Η πρώτη επαφή με το Αττικό ¶λσος γίνεται είτε μέσω ¶νω Κυψέλη είτε μέσω Κατεχάκη και Κηφισίας είτε από το Γαλάτσι.

Όπως και να πας οι δρόμοι σε οδηγούν στα γνωστά «Τουρκοβούνια». Δίπλα από την είσοδο του άλσους υπάρχει ένα αρκετά ευρύχωρο παρκινγκ που σου επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση. Ακριβώς δέκα μέτρα από την είσοδο υπάρχει ένας κατατοπιστικός χάρτης για το συνολικό μέγεθος του πάρκου και τις χρήσεις του.

Οι εσωτερικοί δρόμοι είναι αρκετά μεγάλοι και έχουν σύγχρονες προδιαγραφές, ακόμα και ειδικό διάδρομο για άτομα με μειωμένη (ή καθόλου) όραση. Οι επιλογές είναι αρκετές και δεν συνδυάζονται με εμπορική χρήση πράγμα που σημαίνει ότι τα χρήματα σου δεν κινδυνεύουν από την καταναλωτική διάθεση των ημερών.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή είναι προς τα νότια του ¶λσους που σε οδηγεί σε ένα ξέφωτο. Η θέα είναι μαγική και έχεις όλη την Ανατολική πλευρά της πρωτεύουσας που δείχνει σχεδόν τέλεια. Χωρίς να υπάρχει επαφή με την πραγματικότητα των Αθηναϊκών δρόμων έχεις μια Ευρωπαϊκή εικόνα για την πόλη.

Στα δεξιά του ίδιου σημείου υπάρχει θέα μέχρι το Ολυμπιακό Στάδιο ενώ σε κοντινή απόσταση μπορείς να χαζέψεις τις «βίλλες» που υπάρχουν ακριβώς από κάτω. Η επιστροφή σε βγάζει σε ενδιαφέρουσες διαδρομές, κάποιες από τις οποίες είναι χωμάτινες. Δραστηριότητες για μικρά παιδιά και διασκορπισμένα παγκάκια σου δίνουν την ευκαιρία να διαλέξεις , ησυχία ή βαβούρα;

Ξαναγυρνώντας προς το κέντρο του ¶λσους βρίσκεις μια κλασσική Ελληνική καντίνα που με λίγα χρήματα μπορείς να αγοράσεις κάτι να πιείς ή να φας. Είναι μια πολύ κλασσική εικόνα που με το πέρασμα του χρόνου σίγουρα θα γίνει σημείο αναφοράς για το ¶λσος. Γηπεδάκια ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τέννις δίνουν την ευκαιρία σε νέους κάθε ηλικίας να αθληθούν.

Μια άλλη δραστηριότητα που είναι πολύ φιλική προς τον επισκέπτη είναι φυσικά και το jogging. Υπάρχουν αρκετοί διάδρομοι που μπορείς να διαλέξεις κάθε φορά χωρίς να βαρεθείς ενώ η θέα σε αποζημιώνει.

Προς τα βόρεια υπάρχουν γήπεδα και αρκετοί στεγασμένοι χώροι ξεκούρασης και είναι ιδανικό για μια οικογένεια για παιχνίδι και χαλάρωση. Μην ψάξετε να βρείτε πράγματα για να αγοράσετε στα παιδιά. Υπάρχει μόνο η καντίνα.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι και το αυτοκίνητο security που υπάρχει και σου δίνει μια αίσθηση ασφάλειας που είναι πολύ σημαντική για την προσέλκυση κοινού. Πολύς κόσμος ακόμα και σε απόσταση κοντινή δεν γνωρίζει την ύπαρξη του ¶λσους και είναι πραγματικά κρίμα. Αξίζει όσο τίποτα μια μικρή βόλτα και ένα δίωρο χαλαρό με περπάτημα και απίστευτη θέα στο Αττικό ¶λσος που μας περιμένει.

Για αυτούς που έχουν βγει στο εξωτερικό και ειδικά στους επισκέπτες της Βαρκελώνης ή της Ρώμης θα του κάνει να θυμηθούν αντίστοιχα πάρκα στο Μονζουίκ (Βαρκελώνη) ή στο Τεστάτσιο (Ρώμη).

Ποιος είπε ότι η Αθήνα είναι μόνο Πλάκα , Μοναστηράκι, Σουβλάκι και Ακρόπολη;
 


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα