Connect with us

Επικαιρότητα

ΤΑΙΠΕΔ: Αγωνία λίγο πριν την ανακοίνωση για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πακέτο των απαιτήσεων του Αλεξέι Μίλερ έχει ικανοποιηθεί απολύτως

 Υψηλό τίμημα και έκπτωση στις τιμές του φυσικού αερίου διαπραγματεύεται, τις τελευταίες ημέρες, το ΤΑΙΠΕΔ, εξ ονόματος της ελληνικής κυβέρνησης για το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Λίγο πριν από το νήμα των τελικών προσφορών για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ, ο διαγωνισμός, μετά τις πολλές και διαφορετικές φάσεις που έχει περάσει στους 14 μήνες που βρίσκεται σε εξέλιξη (η πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος υποβλήθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου του 2012), έχει πάρει την τελική του μορφή. Στη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ (μετά και την υπαναχώρηση της Sintez), έχει μείνει να προηγείται με διαφορά η προσφορά της Gazprom, η οποία καλύπτει και το 67% των αναγκών για φυσικό αέριο.

Το πακέτο των απαιτήσεων του επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Αλεξέι Μίλερ, έχει ικανοποιηθεί απολύτως. Με δεδομένο αυτό, το ελληνικό Δημόσιο έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και το καυτό θέμα της μείωσης των τιμών με τις οποίες προμηθεύεται η Ελλάδα φυσικό αέριο, οι οποίες είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

Τα ρωσικά αιτήματα
Η ρωσική πλευρά δεν άνοιγε το θέμα, μέχρι να εξασφαλίσει την ικανοποίηση αιτημάτων, όπως είναι το ύψος της εγγυητικής επιστολής, η κατάπτωσή της υπέρ του πλειοδότη και η ρύθμιση των χρεών ύψους 450 εκατ. ευρώ από τους ιδιώτες παραγωγούς ηλεκτρισμού.
Η συζήτηση που γίνεται τώρα, περιέχει πλέον μια σοβαρή μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, που είναι φυσικό να έχει μια -μικρή-, σύμφωνα με παράγοντες που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση, επίπτωση στο τίμημα το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί κοντά στα 800 εκατ. ευρώ, από τα 900 εκατ. ευρώ της μη δεσμευτικής προσφοράς. Οι ίδιες πηγές δηλώνουν σίγουρες ότι θα υπάρξει συμφωνία.

Η αγωνία που υπάρχει, εντοπίζεται στην αντιμετώπιση που θα έχει η αποκρατικοποίηση από τις ευρωπαϊκές Αρχές. Η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου συνδέθηκε με την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης και υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Με άλλα λόγια, αν η ΔΕΠΑ δεν περάσει οριστικά στα χέρια της Gazprom, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αναμένει μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου.

Την ίδια ώρα, γρίφος παραμένει ποια θα είναι η τύχη της ΔΕΣΦΑ, της εταιρείας που έχει στην περιουσία της το δίκτυο μεταφοράς από τα σύνορα και συμμετέχει στον πόλεμο των αγωγών από την Ασία στην Ευρώπη. Κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλει ότι η Sintez, η οποία υπαναχώρησε από τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ, θα υποβάλει τελικά ανταγωνιστική προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ.

Η κοινοπραξία PPF – ΤΕΡΝΑ
Αγνωστη είναι ακόμη η στάση και της κοινοπραξίας της τσέχικής PPF με την ΤΕΡΝΑ. Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον για την εταιρεία δικτύου θα είναι και η αζέρικη Socar. Και αυτή η υποψηφιότητα είναι συνδεδεμένη με ευρύτερα γεωστρατηγικά συμφέροντα και, ειδικότερα, τη σευμμετοχή της Ελλάδας στην εταιρεία κατασκευής και διαχείρισης του αγωγού TAP, που θα ξεκινά από τους Κήπους στα σύνορα με την Τουρκία, διασχίζοντας τη Βόρεια Ελλάδα θα περνά στην Αλβανία και, από εκεί, θα περνά υποθαλάσσια μέχρι την Ιταλία, όπου θα συνδέεται με τα διευρωπαϊκά ενεργειακά δίκτυα.

Ο αγωγός θα εκμεταλλεύεται το κοίτασμα Shah Deniz, το τμήμα της Κασπίας που ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν. Το θέμα την ουσιαστικής συμμετοχής της Ελλάδας στην εταιρεία του αγωγού βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν. Συζητήθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στη χώρα. Στην εταιρεία του αγωγού συμμετέχουν σήμερα η Statoil (Νορβηγία), η Axpo (Ελβετία) και η E.ON (Γερμανία).

Η κατακύρωση του διαγωνισμού για τον ΔΕΣΦΑ υπέρ της Socar θα διευκόλυνε σημαντικά τη συμμετοχή της Ελλάδας έστω και με συμβολικό ποσοστό της τάξης του 1%.

Εκτός από ορόσημο που δεν θα έχει ως όφελος μόνο το τίμημα, η αποκρατικοποίηση της δημόσιας εταιρείας φυσικού αερίου θα δρομολογήσει και την αποκρατικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ. Επόμενες μεγάλες αποκρατικοποιήσεις θα είναι η αξιοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα περιφερειακά αεροδρόμια, την ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ+1,53% και τους Οργανισμούς του ΟΛΠ ΟΛΠ+5,19% και του ΟΛΘ. ΟΛΘ-1,82%

Πηγή:naftemporiki.gr

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα