Connect with us

Αφιερώματα

Τα 5 πιο ..γκαντέμικα μεγάλα έργα υποδομής

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αντίστροφη μέτρηση από το 5 έως το 1 θα μας οδηγήσει στο μακράν πιο «άτυχο» έργο που κατασκευάζεται σήμερα στη χώρα

Πριν από μερικές μέρες σας παρουσιάσαμε τα 10 μεγαλύτερα έργα σε κατασκευή αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τα 5 πιο «γκαντέμικα» έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή  εδώ και πολλά χρόνια και δεν λένε να τελειώσουν με τίποτα δημιουργώντας τον δικό τους μύθο στον χώρο των κατασκευών.

Η αντίστροφη μέτρηση από το 5 έως το 1 θα μας οδηγήσει στο μακράν πιο «άτυχο» έργο που κατασκευάζεται σήμερα στη χώρα. Ας ξεκινήσουμε:

5.Επεκτάσεις Μετρό β` γενιάς προς Ελληνικό, Ανθούπολη και Αγία Μαρίνα (σύνορα Χαϊδάρι-Αγία Βαρβάρα)
Τα έργα αυτά εξαγγέλθηκαν το 2005 και σχεδόν άμεσα ξεκίνησαν οι διαγωνισμοί τους. Νωρίτερα, το 2003 είχε δημοπρατηθεί το έργο της επέκτασης της γραμμής 2 προς Ελληνικό υπέργειο και πάνω σε γέφυρα. Μόλις βγήκε η ΝΔ το 2004 με Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τον κο Σουφλιά αποφάσισε να αλλάξει τα πλάνα. Ακολούθησε η διακοπή του διαγωνισμού και έτσι το 2006 ξεκίνησε δημοπράτηση και η κατασκευή των 3 επεκτάσεων. Οι παραδόσεις για Ανθούπολη και Χαϊδάρι ήταν για το τέλος του 2008 και για το Ελληνικό στο τέλος του 2009.

Ακολούθησαν σημαντικές καθυστερήσεις σε όλα τα έργα με αποτέλεσμα την συνεχή μετακίνηση της  ημερομηνίας παράδοσης τους. Φυσικά όλοι λογάριαζαν χωρίς την ..Siemens. Η ιστορία αυτή κόστισε άλλα 3 χρόνια αναμονής και ενώ οι σταθμοί προς Ανθούπολη και Ελληνικό παραδόθηκαν σε λειτουργία, ο σταθμός της Αγίας Μαρίνας στην δυτική επέκταση της γραμμής 3 πάει από παράταση σε παράταση έχοντας καθυστέρηση ρεκόρ 5 ετών!

4.Φράγμα Ιλαρίωνα Κοζάνης
Έργο που ξεκίνησε το …1991 και από τότε δεν τελείωσε ποτέ. Η μία εργολαβία ξεκινούσε και ποτέ δεν τελείωνε και πάλι από την αρχή. Έργο με κόστος που ξεπερνά τα 250εκ.ευρώ και εκτός από τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό ευελπιστεί πως θα δημιουργήσει και μία νέα «λίμνη Πλαστήρα». Τα έργα έπεσαν πάνω στην κρίση, την οικονομική αδυναμία της ΔΕΗ, τα προβλήματα του αναδόχου και δεν λένε να τελειώσουν. Κρυφή ευχή όλων είναι να έχουμε λαμπρά εγκαίνια το επόμενο έτος.

3.Μετρό Θεσσαλονίκης
Το έργο φαίνεται ότι έχει ματιαστεί από την εποχή της ..τρύπας του Κούβελα. Έγινε προσπάθεια δημοπράτησης το 1993 όταν είχαμε και ανάδοχο αλλά χρειάστηκαν 7 χρόνια για να διαλυθεί το όλο εγχείρημα. Το έγκλημα ήρθε να το συμπληρώσει ο επόμενος διαγωνισμός  ο  οποίος ξεκίνησε για ένα έργο 1,1 δις ευρώ χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες αλλά με το σύστημα μελέτη-κατασκευή.

Αυτή την επιλογή πληρώνουμε εδώ και χρόνια. Το έργο όμως και στην κατασκευαστική περίοδο είναι κυριολεκτικά «γκαντέμικο». Προβλήματα με την χρηματοδότηση, προβλήματα με τον ανάδοχο και μάλιστα πολλαπλές φορές, προβλήματα με την Εκκλησία για τον σταθμό ΠΑΠΑΦΕΙΟ που θα κοστίσει και 15εκ.ευρώ έτσι για να το θυμόμαστε.

Άλλοι σταθμοί χωροθετήθηκαν σε ρήγματα, άλλοι σε χώρους που έφταναν για παιδική χαρά, οι μετροπόντικες έσκαψαν αλλά βρίσκονται εδώ και ενάμιση χρόνο σε ..σύνταξη ενώ το χρονοδιάγραμμα είναι στην κυριολεξία ..λάστιχο. Το φετινό επεισόδιο στο δράμα είναι τα αρχαία στο σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ που στην κυριολεξία έφερε σε ακραία κόντρα τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Υποδομών.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για τον Οκτώβριο του 2012, μετά για το 2014, το 2015, το 2016, σήμερα συζητάμε ανοιχτά για το 2017 ενώ οι απαισιόδοξοι μιλούν για το 2018 και βλέπουμε.

2.Σιδηροδρομικό τμήμα Τιθορέα-Δομοκός
Τα έργα ξεκίνησαν πριν από 15 χρόνια, το 1997 με την διάνοιξη σήραγγας στο όρος  Καλλίδρομο και από τότε διαρκώς κατασκευάζονται. Σήμερα μόλις ξεκίνησε μία ακόμα τελευταία(;;) εργολαβία-σκούπα που το 20167θα ολοκληρώσει τα έργα έχοντας κλείσει 19 χρόνια εργασιών. Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση να μην έχουμε άλλες ατυχίες καθώς στην πορεία των έργων έχουν καταρρεύσει εργολαβίες, διαλυθεί εταιρείες, λάθος μελέτες, λάθος εκτιμήσεις ενώ ο προϋπολογισμός θα έκανε και τους πιο τρανούς τεχνοκράτες να κοκκινίσουν.

Αποτέλεσμα: η βασική σιδηροδρομική γραμμή της χώρας από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη να είναι «κομμένη» στα δύο. Πλέον το χρονοδιάγραμμα έχει πάει στο 2017 εκτός εάν…

1.Οδικό έργο Παραδείσια-Τσακώνα
Το έργο δικαίως έχει τον τίτλο «ο βασιλιάς της γκαντεμιάς» ενώ οι εργαζόμενοι χαριτολογώντας λένε πως κατασκευάζουν το Παραδείσια-Κόλαση. Και πώς να μην το λένε δηλαδή όταν το έργο ξεκίνησε το 1991 με δόξα και τιμή. Μάλιστα οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το 2001 και όλοι ήταν ευχαριστημένοι και ακολούθησαν και οι σχετικές φιέστες της εποχής.

Μέχρι που το 2003 το βουνό αποφάσισε να μετακινηθεί διαλύοντας τον δρόμο. Νέα δημοπράτηση, νέα κονδύλια και ξανά εργοτάξια. Μετά, προβλήματα με τη χρηματοδότηση, προβλήματα με την τοποθεσία, με την κρίση και άλλα τέτοια Ελληνικά. Πρίν από ένα έτος παραδόθηκε το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα αλλά με μία …έλλειψη. Η μεταλλική γέφυρα της Τσακώνας παραμένει σε κατασκευή με το χρονοδιάγραμμα να μιλά για το 2014 χωρίς κανένας να βάζει το χέρι του στη φωτιά. Με τέτοια ατυχία ποιος να κάνει δηλαδή.

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα