Newsroom

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε ομιλία στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο «Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects» απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχει πια. Οι οικονομολόγοι, μας ψήφισαν ως χώρα της χρονιάς του 2023», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ στο Μουμπάι της Ινδίας.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στους Ινδούς επιχειρηματίες να επισκεφθούν την Ελλάδα. Σημείωσε ότι όλοι οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι η χώρα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και αναπτύσσεται γρήγορα με ταχύτερους ρυθμούς από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ τα spreads δανεισμού είναι για παράδειγμα χαμηλότερα από αυτά της Ισπανίας.

O κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είχε 40 χρόνια να έρθει στην Ελλάδα Ινδός πρωθυπουργός και 16 χρόνια να πάει στην Ινδία Έλληνας πρωθυπουργός. «’Αρα κάναμε πρόοδο», επισήμανε υπογραμμίζοντας την εξαιρετική συνεργασία και τις συζητήσεις που είχε με τον Ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το μέλλον είναι λαμπρό στην συνεργασία των δύο χωρών στην οικονομία αλλά και σε μία σειρά από πολύ σημαντικούς τομείς. Η Ελλάδα, συνέχισε, είναι ελκυστικός προορισμός για ινδικές επιχειρήσεις. Είπε επίσης ότι η χώρα μας είναι στην σωστή πλευρά ενώ το 2023 πετύχαμε ρεκόρ ξένων επενδύσεων, κάτι που μπορούμε να κάνουμε και το 2024.

Με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας της Ινδικής Βιομηχανίας συναντήθηκε εχθές ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ινδίαμεταξύ των οποίων και τον κ. Srinivas Bommidala του GMR Group που δραστηριοποιείται στην παραχώρηση του αεροδρομίου Καστελίου με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν προοπτικές και τρόποι ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας. Δημοσίευση ότι επισκέφτηκε το αεροδρόμιο GMR του Δελχί. Επισκέφτηκε το Κέντρο Ελέγχου Επιχειρήσεων Αεροδρομίου. Εκεί συνάντησε τον κ. GM Rao, και τον κ. Srinivas Bommidala και την ομάδα GMR.

Η GMR από κοινού με την ΓΕΚ Τέρνα συμμετέχουν στον διαγωνισμό του Υπερταμείου για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας ενώ είναι πολύ πιθανόν η μεγάλη ινδική εταιρεία να ενδιαφερθεί και για τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια.

Το επόμενο διάστημα η Ινδική Συνομοσπονδία Βιομηχανίας προγραμματίζει αποστολή με σημαντικούς επιχειρηματίες στην Αθήνα για την διερεύνηση των πιθανοτήτων συνεργασιών και επενδύσεων στην χώρα μας.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV