Κατερίνα
Παναγέα

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Διαμόρφωση Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων Αμαξοστασίου Ο.Α.Σ.Θ. Σταυρουπόλεως» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Αναθέτουσα αρχή είναι η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. –Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΝΕΘ Α.Ο.Τ.Α

Το κόστος με Φ.Π.Α. είναι 9.292.126,43 ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 7.493.650,35 ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2023 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για την ίδια μέρα. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία, με σύντμηση προθεσμιών, λόγω επείγοντος.

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση και διαχείριση των εργασιών επί των βασικών έργων υποδομής με την εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού στο Αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, με σκοπό την υποδοχή και εξυπηρέτηση φόρτισης και λειτουργίας των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων που πρόκειται να παραδοθούν στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο του Διεθνούς Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την «Ανανέωση Στόλου Αστικών Οχημάτων, για τις μείζονες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης».

Το έργο θα υλοποιηθεί στον Δήμο Παύλου Μελά, Δ.Ε. Ευκαρπίας, Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Η περιοχή είναι εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, εκτός ορίων οικισμού και εκτός της ζώνης των 500μ, και εντός Γ.Π.Σ. (Οργανωμένος Υποδοχέας Εξυγίανσης τύπου Β (μέσης όχλησης)). Ο χώρος φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων συνολικού εμβαδού 16.200μ2 θα περιλαμβάνει τις 110 θέσεις φόρτισης και χώρο αναστροφής των λεωφορείων από την οδό Θερμαϊκού με συνολικό εμβαδόν 2.025μ2.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει τα εξής επιμέρους αντικείμενα:

  1. Έργα διαμόρφωσης του υπαίθριου χώρου του αγροτεμαχίου και πιο συγκεκριμένα νησίδες που θα υποδεχτούν τα συστήματα φόρτισης και στέγασης των λεωφορείων, μικρό τμήμα περίφραξης, πόρτα εισόδου και στέγαστρα κάλυψης των φορτιστών
  2. Έργα οδοστρωσίας, με ράμπα εισόδου σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη
  3. Έργα απορροής ομβρίων, όπως αναπτύχθηκαν από την απαραίτητη υδραυλική μελέτη
  4. Η/Μ εγκαταστάσεις, όπου προβλέπεται η τοποθέτηση 55 ηλεκτρικών φορτιστών ισχύος 180 kW ο καθένας με δυνατότητα παράλληλης φόρτισης δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων ο καθένας.

Για την ηλεκτρική τροφοδότηση των φορτιστών θα απαιτηθεί η εγκατάσταση δικτύου Μέσης Τάσης 20 kV, καθώς η συνολική ισχύς της εγκατάστασης προσεγγίζει τα 9.900 kVA

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV