Θοδωρής
Κολοκυθάς

Στα σκαριά βρίσκεται ακόμα ένα έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη χώρα και συγκεκριμένα πρόκειται για mega φωτοβολταϊκό στα Τρίκαλα.

Αναλυτικά το project αφορά στην κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 400 MWp στην περιοχή Ελληνόκαστρο του Δήμου Τρικκαίων και του Δήμου Μετεώρων στα Τρίκαλα.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή το έργο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 29/09/2023 από την Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Φορέας υλοποίησης του έργου στα Τρίκαλα είναι η εταιρεία DAMCO ENERGY, με τον συνολικό προϋπολογισμό να εκτιμάται σε 216 εκατ. ευρώ.

Ταυτότητα του έργου

Το έργο αφορά σε Φωτοβολταϊκό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 400 MWp στις θέσεις “Παλιούρι”, “Καψάλι”, “Δραγάσια”, “Καμίνια”, “Γλέπη”, “Σβόρος”, “Κτιός”, “Αμπιδιές”, “Μπαϊατάνι”, “Αφορισμός”, “Κουτσιουμάνης”, “Παλιούρι”, “Κοντοψώραχο” και “Κλαδιά” στην περιοχή Ελληνόκαστρο του Δήμου Τρικκαίων και του Δήμου Μετεώρων στα Τρίκαλα.

Ο ΦΣΠΗΕ προβλέπεται να χωροθετηθεί σε 72 επιμέρους γήπεδα, συνολικής έκτασης 5.931,7 στρ. Στα γήπεδα αυτά θα εγκατασταθούν οι Φ/Β επιφάνειες, αντιστροφείς στοιχειοσειράς, 90 οικίσκοι ανύψωσης τάσης και διασύνδεσης κι ένας κεντρικός οικίσκος ελέγχου.

Συνοδά έργα

Συνοδά έργα αποτελούν οι εσωτερικές διασυνδέσεις και η υπόγεια εξωτερική διασύνδεση ΜΤ 33 kV, μήκους 11,15 km, για την ηλεκτρική διασύνδεση του ΦΣΠΗΕ με το ΕΣΜΗΕ και νέο ΚΥΤ 33/400 kV, το οποίο θα διασυνδεθεί με την υφιστάμενη εναέρια γραμμή 400kV «ΚΥΤ Καρδιάς – ΚΥΤ Τρικάλων», που διέρχεται στα όρια του γηπέδου εγκατάστασης.

Θα υπάρξουν ακόμα βελτιώσεις υφιστάμενων οδών (17,4 km) και διανοίξεις μικρού μήκους (1,8 km) νέων.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV