Newsroom

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του έργου “Μελέτη -Κατασκευή για την Αναμόρφση των Παράπλευρων Οδών Εξυπηρέτησης της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από Α/Κ 12έως Α/Κ Θέρμης”.

Το έργο προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής των παράπλευρων οδών εξυπηρέτησης της ΕΟ Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Α/Κ Κ12 και Α/Κ Θέρμης η αναμόρφωση των ανισόπεδων κόμβων Μ. Αντύπα (Α/Κ Φοίνικα), Mediterranean Cosmos και Θέρμης και η κατασκευή ενός επιπλέον ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ Εκπαιδευτηρίων) μεταξύ των Α/Κ Mediterranean Cosmos και Α/Κ Θέρμης.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 10/03/2023 και η αποσφράγιση θα πραγματοποιηθεί στις 15/03/2023.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 29,83 εκατ. ευρώ (αξία με ΦΠΑ 36,98 εκατ.).

Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η σύμβαση θα έχει διάρκεια 18 μήνες.

Ταυτότητα έργου

Αντικείμενο του έργου είναι:

α. Η εκπόνηση ή/και συμπλήρωση των μελετών (συγκοινωνιακή, κυκλοφοριακή, υδραυλική, Η/Μ) για την ολοκλήρωση της κατασκευής των παράπλευρων οδών εξυπηρέτησης της εθνικής οδού (ΕΟ) Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, στο τμήμα από Α/Κ Κ12 μέχρι Α/Κ Θέρμης, συμπεριλαμβανομένων και των λοιπών ισόπεδων και ανισόπεδων κόμβων στο τμήμα αυτό, καθώς και κάθε συμπληρωματικής – υποστηρικτικής μελέτης και έρευνας (τοπογραφική, γεωτεχνική, κυκλοφοριακή κ.λπ.) που θα κριθεί απαραίτητη για την εκπόνηση της κύριας μελέτης και την εκτέλεση του έργου.

β. Η ολοκλήρωση της κατασκευής των παράπλευρων οδών εξυπηρέτησης της ΕΟ Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Α/Κ Κ12 και Α/Κ Θέρμης.

γ. Η κατασκευή των ισόπεδων κόμβων σύνδεσης των παράπλευρων οδών εξυπηρέτησης με το οδικό δίκτυο της περιοχής.
δ. Η αναμόρφωση των ανισόπεδων κόμβων Μ. Αντύπα (Α/Κ Φοίνικα), Mediterranean Cosmos και Θέρμης.

ε. Η κατασκευή ενός επιπλέον ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ Εκπαιδευτηρίων) μεταξύ των Α/Κ Mediterranean Cosmos και Α/Κ Θέρμης.

στ. Η τυχόν απαιτούμενη μετατόπιση ή μεταφορά των δικτύων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, τηλεπικοινωνίες, ύδρευση και αποχέτευση).

ζ. Οι τυχόν απαιτούμενες παρεμβάσεις εξαιτίας ύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

η. Η έκδοση όλων των απαιτούμενων αδειών για την κατασκευή και λειτουργία του έργου (έγκριση κυκλοφοριακών μελετών και μελετών κυκλοφοριακών συνδέσεων, τυχόν τροποποιήσεις αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων κ.λπ.), και

θ. Η πλήρης αναμόρφωση της κύριας αρτηρίας της εθνικής οδού στο συγκεκριμένο τμήμα, ώστε να αποκτήσει τον απαιτούμενο βαθμό οδικής ασφάλειας και το επιθυμητό επίπεδο κυκλοφοριακής εξυπηρέτησης, με τη βελτίωση-ενίσχυση του οδοστρώματος, την πλήρη αντικατάσταση των συστημάτων αναχαίτισης (τόσο κατά μήκος της κεντρικής διαχωριστικής νησίδας, όσο και των πλευρικών), σύμφωνα με την ΟΜΟΕ-ΣΑΟ, την αποκατάσταση των ερεισμάτων, ώστε να είναι δυνατή η σωστή λειτουργία των νέων στηθαίων ασφαλείας και τη διαγράμμιση του οδοστρώματος με οπισθανακλαστικά υλικά υψηλής ανθεκτικότητας στην κυκλοφοριακή καταπόνηση και αυξημένες επιδόσεις ευκρίνειας, κατά την ημέρα και τη νύχτα. Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της κύριας αρτηρίας θα τοποθετηθούν ηχοπετάσματα, όπως θα υποδείξει η σχετική μελέτη που θα εκπονηθεί από τον ανάδοχο.

Επίσης, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται και κάθε μελέτη, εργασία ή προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, η οποία θα είναι αναγκαία για την ολοκληρωμένη κατασκευή και την άρτια και ολοκληρωμένη λειτουργία του έργου, έστω και αν δεν αναφέρεται ρητά στα Τεύχη Δημοπράτησης.

Επισημαίνεται ότι, το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο των δημοπρατούμενων έργων δεν πρέπει να μεταβάλλεται ουσιωδώς κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 132 ν. 4412/2016. Δυνατότητα μεταβολής υφίσταται, μόνο υπό τις προϋποθέσεις των άρθρων 132 και 156 του ν. 4412/2016.
Για τις νέες εργασίες, σύμφωνα με το άρθρο 156 παρ. 6 του 4412/2016, ορίζεται σταθερός συντελεστής σ ίσος με 0,90.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV