Νίκος
Καραγιάννης

Mε 30% θα συμμετάσχει στη διεκδίκηση της παραχώρησης της Αττικής Οδού η Intrakat. Αυτό είναι το μεγάλο νέο που προέκυψε από τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας. Όπως ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία θα διεκδικήσει τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού με 30%, σε σχήμα που θα συμμετέχει μαζί με τo σχήμα BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. – RUBICONE BIDCO S.A. που συμμετέχει και έχει ήδη περάσει στη Β` φάση του διαγωνισμού που πραγματοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ. Στη σημερινή Γενική Συνέλευση δόθηκε το πράσινο φως από το 100% των μετόχων της Intrakat για την αύξηση της ΑΜΚ ύψους 100 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών υπέρ των υφιστάμενων μετόχων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, εμφανώς συγκινημένος χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ιστορική. Όπως σημείωσε, πλέον η εταιρεία έχει την απαραίτητη επάρκεια για να μπορέσει να διεκδικήσει τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία. Στα ενδιαφέροντα της ΙΝΤΡΑΚΑΤ είναι κυρίως τα έργα παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ αποσκοπεί σε δύο πυλώνες. Με 50 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για κεφάλαιο κίνησης και τις ανάγκες των έργων που τρέχουν. Με τα άλλα 50 εκατ. ευρώ θα προωθηθούν συμπράξεις για επενδυτικές ευκαιρίες στα έργα τα οποία έρχονται.

Σχετικά με την κερδοφορία ο κ.Εξάρχου εκτίμησε ότι φέτος θα πάμε σε break even και από την επόμενη χρήση προσδοκάται ότι θα είναι κερδοφόρα. “Στόχος μας είναι η ισχυρή ανάπτυξη της ΙΝΤΡΑΚΑΤ τα επόμενα χρόνια με ισχυρή κεφαλαιακή βάση προκειμένου να πετύχει την εκτέλεση κερδοφόρων και ποιοτικών έργων” είπε χαρακτηριστικά.

Σε συνομιλία που είχε ακολούθως με δημοσιογράφους ο ισχυρός άνδρας της ΙΝΤΡΑΚΑΤ τόνισε πως είναι η εποχή τέτοια που δεν μπορεί κάποιος να πηγαίνει στις τράπεζες για δανεισμό, άρα δημιουργείται μια υγιής εταιρεία που θα ικανοποιεί τις υποχρεώσεις της και θα κινηθεί μελλοντικά κερδοφόρα. “Θέλουμε να προσελκύσουμε τους καλύτερους προμηθευτές και υπεργολάβους και να είμαστε σε θέση να είμαστε οικονομικά επαρκείς και να μην τρέχουμε στις τράπεζες”.

Σχετικά με τους νέους διαγωνισμούς ο κ.Εξάρχου σημείωσε πως είμαστε σε μια εποχή που τα έργα είναι περισσότερα από αυτά που μπορούν οι τεχνικές εταιρείες να αναλάβουν και να εκτελέσουν. Όπως είπε “Δεν αρκεί μόνονα πάρεις ένα έργο, πρέπει να μπορείς να το εκτελέσεις”. Σήμερα το ανεκτέλεστο της εταιρείας φτάνει τα 1,3 δισ. ευρώ. Τα μισά χρήματα της αύξησης θα κατυεθυνθούν ακριβώς για αυτό το σκοπό.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV