Newsroom

Ένα σημαντικό έργο, επί της οδού Γρηγορίου Θεολόγου, πρόκειται να ενισχύσει τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της Καισαριανής. Την προγραμματική σύμβαση υλοποίησης έχουν ήδη υπογράψει ο δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η χρηματοδότηση, ύψους 715.434 ευρώ, θα γίνει από την περιφέρεια. Το έργο προβλέπει την τοπική τροποποίηση του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων και την ενίσχυσή του με επιπλέον φρεάτια υδροσυλλογής σε όσα σημεία έχει διαπιστωθεί συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού. Προβλέπει επίσης όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε κάθετους δρόμους.

Πέρα όμως από τις αποχετευτικές εργασίες, το έργο περιλαμβάνει ένα ευρύτερο φάσμα εργασιών. Μεταξύ αυτών είναι και η συνολική ανάπλαση της οδού Γρηγορίου Θεολόγου με νέα ασφαλτόστρωση, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων με οδεύσεις για ΑμεΑ και διαβάσεις πεζών, η περαιτέρω ενίσχυση του οδοφωτισμού με τοποθέτηση φωτιστικών νέας τεχνολογίας, ενώ θα υπάρξει και τόνωση του πρασίνου με νέες φυτεύσεις.

Τέλος, θα δημιουργηθούν ζώνες στάθμευσης οχημάτων, καθώς με την ανάπλαση των πεζοδρομίων θα μετατοπισθούν και τα ρείθρα της δεξιάς πλευράς της ανόδου της Γρηγορίου Θεολόγου.

Ο δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος χαρακτήρισε αναγκαίο αυτό το έργο για την πόλη και μεταξύ άλλων επισήμανε τη σημασία της υλοποίησης, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην ασφάλεια των πολιτών και στο περιβάλλον.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV