Newsroom

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ανοικτού κολυμβητηρίου Χανίων, καθώς, όπως ανακοίνωσε από τα Χανιά ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μέσα στον Φεβρουάριο ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο, που σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη θα καταστήσει το κολυμβητήριο σύγχρονο και ασφαλές, όπως αρμόζει στον ναυταθλητισμό των Χανίων.

Ήδη ολοκληρώνονται από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, η αρχιτεκτονική και στατική μελέτη, καθώς και η μελέτη αποτύπωσης για το έργο, παράλληλα με αυτήν που αφορά την ενεργειακή αναβάθμισή του. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ρυθμιστούν με ειδική διάταξη και τα πολεοδομικά ζητήματα που εχουν προκύψει, καθώς μέρος της κολυμβητικής εγκατάστασης έχει δομηθεί εντός ζώνης του αιγιαλού.

Ο κ. Αυγενάκης πραγματοποίησε στα Χανιά σειρά επαφών με την διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, παρουσία του βουλευτή Χανίων, Βασίλη Διγαλάκη, και του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή.

Αναφερόμενος σε παρεμβάσεις που γίνονται, καθώς και σε άλλες που δρομολογούνται στο Εθνικό Στάδιο της πόλης, επεσήμανε ότι το ΕΑΚ μετεξελίσσεται σε ασφαλές, σύγχρονο και προσβάσιμο σε ολοένα και περισσότερους χρήστες, και πως για το 2022, έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό από όλα τα περιφερειακά ΕΑΚ της χώρας, ύψους 1,05 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμα αναφέρθηκε στην στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τονίζοντας οτι τα 83 αθλητικά σωματεία των Χανίων, νόμιμα και εγγεγραμμένα στο μητρώο του υφυπουργείου, επιδοτήθηκαν με 320.000 ευρώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ως προκαταβολή από την ετήσια χρηματοδότηση του νέου τρόπου φορολογίας των κερδών του Στοιχήματος. Εξ αυτών, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων εισέπραξε 83.756 ευρώ.

Παράλληλα, μετά συνάντηση που είχε ο κ. Αυγενάκης με τον δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, ανακοινώθηκε πως δρομολογήθηκε το έργο της κατασκευής πλωτής εξέδρας για κανόε καγιάκ ΑμεΑ στη λίμνη του Κουρνά.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο κ. Αυγενάκης υπέγραψε με τον δήμο Κισσάμου και την Περιφέρεια Κρήτης την προγραμματική σύμβαση για το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Tην σύμβαση υπέγραψαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης. Το έργο περιλαμβάνει, γήπεδο καλαθοσφαίρισης πετοσφαίρισης, γυμναστήριο, αποδυτήρια, γραφεία διεύθυνσης και γραμματείας, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου χώρο στάθμευσης. χώρο θεατών και ιατρείο.

Το παρών στην υπογραφή της σύμβασης έδωσαν, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βουλουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης και εκπρόσωπος της βουλευτού Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη.

Το απόγευμα, ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης με αντικείμενο την πρόοδο της μελέτης επικαιροποίησης της λειτουργίας του κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι.

 

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV