Newsroom

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συναντήθηκε με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη συμβολή του στη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου για τα Υποβρύχια Μουσεία και τα Καταδυτικά Πάρκα «Dive in blue Growth».

Το συνέδριο διοργανώνεται από το πρόγραμμα ευρωπαϊκής συνεργασίας BlueMed στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η διεθνής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Στόχος είναι η προβολή και ανάδειξη των Επισκέψιμων Ενάλιων Χώρων Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, πεδίο στο οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτοπορεί, σε πανελλαδικό επίπεδο με τη δημιουργία των πρώτων επισκέψιμων υποβρυχίων μουσείων στη χώρα.

Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε ακόμη τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έθεσε υπό την αιγίδα του τις εκδηλώσεις «Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή» για την ανάδειξη της Λάρισας ως «Ιπποκρατικής» πόλης. Διαχρονική εξάλλου, υπήρξε η στήριξη του κ. Παυλόπουλου τα τελευταία χρόνια σε κρίσιμα θέματα που απασχόλησαν τις Περιφέρειες, όπως η διαμόρφωση της νέας αρχιτεκτονικής για τη χρηματοδότηση των έργων του ΕΣΠΑ το 2015, καθώς η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος το 2016.

Στο πλαίσιο του επίκαιρου, σε παγκόσμιο επίπεδο, θέματος των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι «το μέγα πρόβλημα της εποχής μας είναι βιολογικό και απαιτεί την ηθική αφύπνιση του λαού», ενώ ενημερώθηκε για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει προς αυτή την κατεύθυνση, ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Αγοραστός πρόκειται να επισκεφτεί εκ νέου το Προεδρικό Μέγαρο το προσεχές διάστημα, προκειμένου να συζητήσει με τον κ. Παυλόπουλο, διεξοδικότερα και εκτενέστερα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV