Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε χτες για τα εταιρικά θέματα της ΔΕΗ με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της, κατά 100% θυγατρικής της, ΔΕΗ Ανανεώσιμες που έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη του -ζωτικής σημασίας- χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ για την Επιχείρηση.
Ο ορισμός του νέου Δ.Σ. μπορεί να εκληφθεί και ως «φρένο» στη διαδικασία απορρόφησης που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση, όταν κατά τη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 2018, είχε εγκριθεί η έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης, με απορρόφηση από τη μητρική εταιρεία, ΔΕΗ Α.Ε.
Σύμφωνα με ενημέρωση που εξέδωσε η ΔΕΗ, η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ξεκινά την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019. Ως Πρόεδρος προτείνεται από την Γενική Συνέλευση ο Γιώργος Στάσσης και ως Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ο Κωνσταντίνος Μαύρος, ο οποίος διαθέτει σημαντική, διεθνή εμπειρία στον κλάδο της ενέργειας και των υποδομών, στα χρηματοοικονομικά και στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας, ενώ, πιο εξειδικευμένα, έχει εργαστεί και στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο
– Γεώργιος Στάσσης (Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ΔΕΗ Α.Ε.),
– Κωνσταντίνος Μαύρος,
– Αργύρης Οικονόμου,
– Ιωάννης Κοπανάκης,
– Σωτήρης Χατζημιχαήλ,
– Αλέξανδρος Πατεράκης,
– Νικόλας Κούκης, Μέλος,
– Γεώργιος Σαραντόπουλος,
– Δημήτριος Παπαγεωργίου
Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Η ΔΕΗ υπήρξε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των ΑΠΕ, ήδη από το 1982, ενώ μετά την ίδρυση της ΔΕΗΑΝ το 1998 έχει αναπτύξει σειρά στρατηγικών συνεργασιών με ενεργειακούς παίκτες διεθνούς βεληνεκούς.
Η εταιρεία διαθέτει ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο Ανανεώσιμων, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος άνω των 150 MW, το οποίο φυσικά χρειάζεται να ενισχυθεί για να αναβαθμίσει την ανταγωνιστικότητά της ως ο βραχίονας «πράσινης» ενέργειας της ΔΕΗ, η οποία κουβαλά μακρά παράδοση έργων ΑΠΕ, αρχής γενομένης το 1954, όταν έθεσε σε λειτουργία τον πρώτο μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό στο Λούρο.
Η ΔΕΗΑΝ έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε 5 βασικές μορφές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά, φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρικά, γεωθερμία, βιομάζα) καθώς και σε υβριδικά έργα όπως ο Ναέρας στην Ικαρία. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε προχωρήσει και στo repowering 10 μικρών αιολικών πάρκων στο Αιγαίο.
Ως ζητούμενο πλέον αναδεικνύεται στο εξής, η ΔΕΗΑΝ να εισέλθει δυναμικά στο χώρο των Ανανεώσιμων με φιλόδοξα έργα που θα βλέπουν πιο γρήγορα τον δρόμο προς την υλοποίησή τους, υπερβαίνοντας δυστοκίες του παρελθόντος με σοβαρές βραδυπορίες διαγωνισμών που καθυστερούσαν την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της, ενισχύοντας επί της ουσίας έναν από τους βασικούς άξονες της ΔΕΗ για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς της και της επιστροφής της στην κερδοφορία.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV