Νίκος
Καραγιάννης

Ως ένα από τα μεγάλα έργα που θα δημοπρατηθούν στις αρχές του 2019 θα είναι η Παράκαμψη Χαλκίδας. Το έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων της Εύβοιας φαίνεται ότι είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης και στην ομιλία του στη Βουλή πριν λίγες μέρες ο Υπ.ΥΠΟΜΕ Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι θα δημοπρατηθεί μαζί με τον άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος.

Το κόστος του έργου εκτιμάται σε 200εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 161,29εκατ.ευρώ) που αναλύεται ως εξής: Υψηλή Γέφυρα Ευρίπου-Ν.Λάμψακος 25εκατ.ευρώ, Ν.Λάμψακος-Ψαχνά 165εκατ.ευρώ, Παράκαμψη Ψαχνών 10εκατ.ευρώ. Επίσης προβλέπεται ένα επιπλέον κονδύλι 30εκατ.ευρώ για απαλλοτριώσεις. Το μήκος του έργου είναι 25,6χλμ εκ των οποίων η Παράκαμψη Ψαχνών είναι 4,6χλμ (έχει πέρας την οδό Ψαχνών-Ιστιαίας).

Το έργο πουνθα ανακουφίσει τη Χαλκίδα κυκλοφοριακά προετοιμάζεται από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου. Να θυμίσουμε πως σε προηγούμενο ρεπορτάζ του το ypodomes.com είχε αποκαλύψει πως το μείγμα χρηματοδότησης του έργου θα είναι από το ΕΣΠΑ και την ΕΤΕπ και για αυτό το λόγο έχει προσληφθεί τεχνικός σύμβουλος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Την ίδια ώρα να δώσει απαντήσεις στη Βουλή για την πορεία του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας ζητά ο βουλευτής Εύβοιας με τη Νέα Δημοκρατία, Σίμος Κεδίκογλου, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση.

Σημειώνει πως υπάρχει αθέτηση προηγούμενων δεσμεύσεων της κυβέρνησης όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης του έργου καθώς αναφέρει ότι στην προηγούμενη ερώτηση είχε αναφερθεί ότι το έργο θα δημοπρατούνταν το πρώτο δίμηνο του 2018.

Στο κείμενο του ο κ.Κεδίκογλου ρωτά πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Μελέτης Ανάλυσης Κόστους- Οφέλους από την ΕΤΕπ, για να μπορέσει να υποβληθεί το αίτημα χρηματοδότησης.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV