Νίκος
Καραγιάννης

Ακόμα ένας θετικός μήνας καταγράφηκε στα στατιστικά του Αεροδρομίου της Αθήνας αν και εμφανώς χαμηλότερα ποσοστά αύξησης. Συγκεκριμένα για τον μήνα Οκτώβριο είχαμε άυξηση 7,7% στην επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρυσι. Το ποσοστό παρέμεινε σε μονοψήφια ποσοστά λόγω της οριακής πτώσης κατά 1,7% στην κίνηση εσωτερικού. Η κίνηση εξωτερικού ήταν και πάλι δυναμική με 12,6%.

Πιο αναλυτικά: τον Οκτώβριο 2018 μετακινήθηκαν μέσω του “Ελευθέριος Βενιζέλος” 2,2εκατ.επιβάτες έναντι 2,04εκατ. πέρυσι. Οι επιβάτες εσωτερικού ήταν 685 χιλιάδες έναντι 697 χιλιάδες πέρυσι. Οι επιβάτες εξωτερικού ήταν 1,52εκατ. έναντι 1,35εκατ.πέρυσι.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2018, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 20,96 εκ. επιβάτες,  σημειώνοντας διψήφια άνοδο (+11,1%), με την κίνηση, τόσο του εσωτερικού όσο και τη διεθνή, να παρουσιάζουν αύξηση της
τάξης του 5% και του 14,2% αντίστοιχα.

Ήδη από τον Νοέμβριο αναμένεται να καταρριφθεί το περυσινό ρεκόρ των 21,7εκατ.επιβατών και μέχρι το τέλος της χρονιάς να κινηθούμε περίπου στα 24 εκατομμύρια επιβάτες.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV