Νίκος
Καραγιάννης

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Ελλάδα, για συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες και επιχειρηματίες, του Προέδρου της Ένωσης Επιχειρήσεων Αποθήκευσης Ενέργειας της Γερμανίας κ. Thomas Speidel, και με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλη, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, στο ΚΑΠΕ ευρεία σύσκεψη εργασίας.

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η εκπόνηση εξειδικευμένου προγράμματος για την ενεργειακή εξασφάλιση των απομονωμένων κτηνοτροφικών μονάδων αιγοπροβάτων, με στόχο την απεξάρτηση τους από τα ορυκτά καύσιμα (ντιζελογεννήτριες) και τη μείωση του ενεργειακού τους κόστους.

Ο μεγάλος αριθμός των απομονωμένων κτηνοτροφικών μονάδων αιγοπροβάτων στη χώρα μας – ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, καθιστά ιδιαίτερα σημαντική την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος, ενώ η συνεπακόλουθη μείωση του ενεργειακού τους κόστους θα έχει δραστική επίδραση στο υψηλό κόστος παραγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων στη χώρα μας.

Στη σύσκεψη, που συντόνισε ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Β. Τσολακίδης, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Ulrich Laumanns, από το Γερμανικό Οργανισμό Διεθνούς Συνεργασίας GIZ, στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και επιστημονικοί συνεργάτες του ΚΑΠΕ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV